Επίδειξη δύναμης απέναντι στον Άρη έκανε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας με 3-1 για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ της Superleague.

Ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο πλέον για τον Ολυμπιακό, που δεν άφησε κανένα απολύτως περιθώριο στους Κιτρινόμαυρους και παρουσιάστηκε για ακόμα ένα παιχνίδι εξαιρετικός μέσα στο γήπεδο. Ο Καμαρά με δυο προσωπικά του γκολ αλλά και μια ασίστ στον Μασούρα για το τρίτο Ερυθρόλευκο τέρμα, ήταν αδιαμφησβήτητα ένας από τους παίκτες που ξεχώρισαν και έκλεψαν την παράσταση. 

Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του Ένινγκ ήταν να μειώσουν σε 3-1 στο 64' με τον Ιντέγε.

Οι Ερυθρόλευκοι έπαιξαν ως πρωταθλητές απέναντι στους Θεσσαλονικείς και με το καλημέρα έδειξαν τις προθέσεις τους στο παιχνίδι.

Μόλις στο πρώτο λεπτό οι παίκτες του Μαρτίνς δημιούργησαν την πρώτη φάση στο παιχνίδι, με τον Βαλμπουενά να βγάζει την ασίστ στον Μασούρα, αλλά ο Έλληνας άσος δεν κατάφερε να βρει την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα του Κουέστα. Στη συνέχεια οι Πειραιώτες απειλήσαν με τους Ελ Αραμπί και Μπουχαλάκη αλλά δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν κάποια ευκαιρία σε γκολ.

Ο Άρης όμως άρχισε να ανεβάζει στροφές και στο 9’ ήρθε η πρώτη τελική του στο ματς με τον Γκάμα να κάνει ένα σουτ αλλά η μπάλα να φεύγει άουτ. Οι Κιτρινόμαυροι έδειχναν να πατάνε καλά στο γήπεδο και λίγο έλειψε να κάνουν το 0-1. Στο 16’ και 17΄ τα σουτ των Φετφαζτίδη και Ρόουζ δεν βρήκαν στόχο, ενώ λίγο αργότερα ο Σα μπλόκαρε το σουτ του Ιντέγε. Έτσι το πρώτο 20λεπτο πέρασε με το παιχνίδι να είναι ισορροπημένο και τις δυο ομάδες να δημιουργούν αρκετές ευκαιρίες.

Ο Ολυμπιακός από εκείνο το σημείο και μετά έδειχνε να είναι απόλυτος κυρίαρχος στο παιχνίδι και στο 27’ ήρθε το πρώτο γκολ. Ο Καμαρά έκλεψε από τον Δεληζήση έκανε το ένα-δύο με τον Βαλμπουενά και στη συνέχεια ο Γάλλος μαέστρος, έβγαλε εξαιρετικά για τον Αφρικανό που σούταρε υπέροχα για το 1-0.

Και πάνω που οι… πανηγυρισμοί δεν είχαν σταματήσει οι Ερυθρόλευκοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ και πάλι με τον Καμαρά. Ένα λάθος των παικτών του Άρη μετά τη σέντρα ήταν αρκετό με τον Μασούρα να κλέβει, να βγάζει στον Ελ Αραμπί και στη συνέχεια εκείνος στον Καμαρά που έκανε το 2-0.

Ο Άρης στη συνέχεια έχασε τη συγκέντρωσή του στο παιχνίδι και έδωσε ακόμα περισσότερους χώρους στον Ολυμπιακό, με τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς να εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία. Μοναδική αξιόλογη φάση για τους Κιτρινόμαυρους ήταν αυτή του Κόρχουτ, στο 35’ που βρήκε ένα σουτ αλλά ο Σα ήταν εκεί και μπλόκαρε την μπάλα.

Τρία λεπτά αργότερα όμως ο Καμαρά έκανε και πάλι το θαύμα του, αφού από εκτελεστής έγινε δημιουργός και έβγαλε εντυπωσιακά στον Μασούρα που έκανε το 3-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ερυθρόλευκοι συνέχισαν από εκεί που σταμάτησαν και στο 47’ ένα σουτ του Ελ Αραμπί, σταμάτησε στον Κουέστα. Ο Μαρτίνς λίγο αργότερα έκανε τρεις αλλαγές στο ματς, βάζοντας τον Φορτούνη στη θέση του Βαλμπουενά, τον Καφού αντί του Μπουχαλάκη και τον Χασάν αντί του Ελ Αραμπί. Δέκα λεπτά αργότερα ο Σα μπλόκαρε δύσκολα ένα φάουλ του Γκάμα και στη συνέχεια ο Άρης είχε ακόμα ένα δοκάρι με τον Λάρσον.

Το πρώτο γκολ για τον Άρη ήρθε με περιπετειώδη τρόπο στο 64’, με τον Ιντέγε. Ο Μαντσίνι έκανε την κούρσα και έβγαλε συρτή σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε στον Σισέ και στρώθηκε στον Ιντέγε, που σκόραρε με προβολή από τη μικρή περιοχή.

Στο 79΄ο Χασάν έκανε μια κεφαλιά μετά από σέντρα του Λοβέρα, αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε. Λίγα λεπτά αργότερα ο διαιτητής με τη βοήθεια του VAR υπέδειξε πέναλτι για τον Ολυμπιακό μετά από ανατροπή του Ρόουζ στον Φορτούνη. Στο VAR τσεκάρανε εάν υπήρχε οφσάιντ στην αρχή της φάσης και αφού διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κάτι ο Φορτούνης ανέλαβε την εκτέλεση αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Στο 94' μετά από ένα λάθος του Σα, ο Μαντσίνι έκλεψε την μπάλα και γύρισε στον Ιντέγε, ο οποίος αστόχησε σε κενό τέρμα υπό την πίεση του Μπα.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Ολυμπιακός: Σα, Σισέ, Μπα, Τσιμίκας, Ελαμπντελαουί, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μασούρας, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί.

Άρης: Κουέστα, Δεληζήσης, Λάρσον, Ιντέγε, Μπρούνο Γκάμα, Ματίγια, Φετφατζίδης, Βέλεθ, Κόρχουτ, Σάσα και Ρόουζ.