Γιάννης Αλαφούζος – Παναθηναϊκός: Άκρως χαρακτηριστικό το διήμερο που πέρασε για τον Παναθηναϊκό και κυρίως, βάσει ειδησεογραφίας και εξελίξεων, για τις προθέσεις του ιδιοκτήτη του. Απλή καταγραφή λοιπόν. Την Παρασκευή επισκέφθηκε ύστερα από τρία χρόνια τα γραφεία της ΠΑΕ. Σημειολογικά ενέργεια με συμβολισμό. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που κατόπιν της επίσκεψης αυτής διέρρευσε η πρόθεση του Γιάννη Αλαφούζου, πρόθεση που μοιράστηκε με τους υπαλλήλους, για άμεση μετακόμιση σε νέα, μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα γραφεία.

Χθες, έγινε γνωστό πως ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Λούκας Βιγιαφάνιες και το μεσημέρι της Δευτέρας ότι ήδη συμφώνησε με το Τριφύλλι. Ο Αργεντινός προσπαθεί να μείνει ελεύθερος από τη Μονάρκας Μορέλια, ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρει.

Πέραν της προσπάθειας του να μείνει ελεύθερος, υπάρχει και το ενδεχόμενο να συζητήσει ο μεξικανικός σύλλογος τον δανεισμό του (σ.σ. έχει συμβόλαιο ως το 2022). Σε κάθε περίπτωση, ό,τι και από τα δύο συμβεί, τα χρήματα που θα απαιτηθούν είναι πολλά. Ο "Βίγια" έχει συμβόλαιο 850.000 ευρώ. Αν έρθει ελεύθερος, εύκολα θα γίνει ο πλέον ακριβοπληρωμένος του Παναθηναϊκού ξεπερνώντας και το συμβόλαιο του Κουρμπέλη (550.000), αν έρθει δανεικός και πάλι θα απαιτηθεί ένα σοβαρό ποσό για να καλυφθεί μέρος του τρέχοντος συμβολαίου του, πάνω σίγουρα από 400-450.000 ευρώ.

Το βράδυ έγινε γνωστό πως ο Αχιλλέας Πούγγουρας είναι έτοιμος να υπογράψει την επέκταση του συμβολαίου του ως το 2023. Ο Ελληνας στόπερ εξασφάλισε αυτό που εξ αρχής ζητούσε ύστερα από τις πρώτες διαπραγματεύσεις με τον Παναθηναϊκό, ένα συμβόλαιο δηλαδή που θα του αποφέρει λίγο παραπάνω από 550.000 συνολικά για την επόμενη τριετία, υπερδιπλασιάζοντας έτσι τις τρέχουσες ετήσιες απολαβές του.

Μόνο αυτά τα τρία γεγονότα καταμαρτυρούν πως η δεδηλωμένη και καθημερινά επιβεβαιωμένη δυναμική επάνοδος στην καθημερινότητα του Παναθηναϊκού του Γιάννη Αλαφούζου πέραν του ότι ολοένα και εντείνεται ως προς τη δυναμική των παρεμβάσεων του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού, φαίνεται ότι διαψεύδει και όλες τις εκτιμήσεις.

Τα όσα έχουν συμβεί αναφορικά με την κατασκευή του γηπέδου στο Βοτανικό και τη "Διπλή Ανάπλαση" είναι σαφές ότι δείχνουν δραστηριότητα και πάνω χέρι στο όλο σκηνικό εκ μέρους του Αλαφούζου, ενώ παράλληλα τα περιστατικά που αναφέρουμε για τους δύο ποδοσφαιριστές, σε συνδυασμό παράλληλα με την εντυπωσιακή προσφορά που έγινε προκειμένου να "κλείσει" ο Αϊτόρ μόνο οικονομικό "μάζεμα" δεν δείχνουν. Κάθε άλλο για την ακρίβεια κόντρα σε οποιαδήποτε εκτίμηση και πρόβλεψη.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τρέλα" Αλαφούζου! Νέο... μπαμ στον Παναθηναϊκό μετά τον Βιγιαφάνιες - Απάντηση σε Μαρινάκη!