Facebook Pixel Λούκας Βιγιαφάνιες - Παναθηναϊκός: Ανατροπή με Βίγια! Δεν το πιστεύουν στον ΠΑΟ - Τι έκαναν οι Μεξικανοί - "Βράζει" ο παίκτης!
| 2020-06-20 18:36:00

Ανατροπή με Βίγια! Δεν το πιστεύουν στον ΠΑΟ - Τι έκαναν οι Μεξικανοί - "Βράζει" ο παίκτης!

του Νίκου Στεργίου
Ανατροπή με Βίγια! Δεν το πιστεύουν στον ΠΑΟ - Τι έκαναν οι Μεξικανοί - "Βράζει" ο παίκτης!

Λούκας Βιγιαφάνιες - Παναθηναϊκός: Είναι αξίωμα. Στην εποχή της δικτατορίας των ποδοσφαιριστών, κανείς δεν μένει σε μια ομάδα αν δεν θέλει να μείνει. Ακόμη και αν δεσμεύεται με πολυετές συμβόλαιο, ακόμη και αν είναι «δεμένος» με διάφορες ρήτρες. Κανείς δεν κρατιέται με το ζόρι στις τάξεις ενός συλλόγου. Όλα, για το κατά πόσον δηλαδή θα φύγει και κυρίως με τον τρόπο που θα φύγει ένας ποδοσφαιριστής που θέλει να φύγει από μια ομάδα είναι αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης.

Καλή ώρα με τον Λούκας Βιγιαφάνιες. Ακριβή επένδυση για τη Μονάρκας (κοντά στα 2 εκατ. ευρώ πλήρωσε για να τον αγοράσει από την Αλάνιασπορ), αλλά 850 χιλιάρικα του δίνει ετησίως και έχει να του δίνει για δύο χρόνια ακόμη. Όταν ο Αργεντινός λοιπόν έβγαλε φιρμάνι πως θέλει να φύγει, οι υπεύθυνοι του μεξικανικού συλλόγου έδειξαν θετική διάθεση. Για την ακρίβεια, υπερβολικά θετική.

Τον ενημέρωσαν λοιπόν πως μπορεί να μείνει ελεύθερος και να πάει όπου επιθυμεί. Ελα όμως που αυτό ήταν κάτι που ο «Βίγια» δεν ήθελε. Καλή η ελευθερία, καλή η δυνατότητα να την αποκτήσεις, ακόμη καλύτερη η εκπλήρωση της επιθυμίας για επιστροφή στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό όπου πέρασε τα καλύτερα χρόνια της καριέρας, να απεμπολήσεις όμως 1,7 εκατ. ευρώ κανείς δεν το κάνει για χάρη των παραπάνω.

Ειδικά από την στιγμή που δεν αντισταθμίζεται το οικονομικό όφελος από την πρόταση που έχει για επιστροφή στο «τριφύλλι». Ετσι, ο Βιγιαφάνιες, πέραν των υπολοίπων, ζήτησε και κάποια χρήματα, κάποια αποζημίωση από τη Μονάρκας. Κάτι που προφανώς και δεν άρεσε στους ιθύνοντες του μεξικανικού συλλόγου, οι οποίοι στο καθιερωμένο πόκερ που παίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, από την στιγμή που δέχτηκαν τη συγκεκριμένη αιτίαση από τον 29χρονος μεσοεπιθετικό, άλλαξαν και τη δική τους στάση και αντί ελευθερίας, του ζήτησαν να φέρει πρόταση προκειμένου να πάρει μεταγραφή!

Κάτι που φυσικά ούτε είναι εύκολο να κάνει ο «Βίγια» (η υπέρβαση που θέλει και είναι διατεθειμένος να κάνει ο Παναθηναϊκός αφορά το συμβόλαιο του, όχι αγορά του), αλλά ούτε και θέλει να το κάνει αφού σε μια τέτοια περίπτωση, ακόμη και 1 ευρώ (που λέει ο λόγος) να φέρει ως πρόταση, υπάρχει ο «κίνδυνος» να γίνει αποδεκτή από τη Μονάρκας και έτσι να χαθεί η αποζημίωση που ζητάει ο Αργεντινός.

Ακόμη και από αυτήν την αδρή περιγραφή, γίνεται εύκολα αντιληπτό το πολυεπίπεδο παιχνίδι τακτικής και ελιγμών που παίζεται μεταξύ Μονάρκας και Βιγιαφάνιες. Σε αυτό, ο Παναθηναϊκός δεν συμμετέχει και ούτε πρόκειται να συμμετάσχει. Το γνωρίζει ο «Βίγια», γνωρίζει τι μπορεί και τι όχι ο Παναθηναϊκός, τι προσφέρει και υπό ποιες προϋποθέσεις και πλέον καλείται αυτός να «ζυγίσει» τα πράγματα και να αποφασίσει πως θα κινηθεί στην εφεξής διαπραγμάτευση με τη Μονάρκας.

Μην αμφιβάλλετε. Θα φύγει. Το θέμα είναι πόσο θα του «κοστίσει» αυτή η φυγή. Και στην τσέπη και χρονικά, αφού αυτές οι διαπραγματεύσεις μπορεί να τραβήξουν. Δεν θέλει πολύ άλλωστε και οι δύο πλευρές να στυλώσουν τα πόδια και να περιμένει η μία την άλλη…


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Αδιανόητο! Συνεργάτης του Μαρινάκη συναντήθηκε με προπονητή του ΠΑΟ – Έτοιμη η μεγάλη… κλοπή

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags