Facebook Pixel Sportdog.gr | Ίδρωσε… αλλά νίκησε ο ΠΑΟΚ - Με ανατροπή και πέναλτι στο 91’ - Τον "ζόρισε" ο ΟΦΗ (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2020-06-20 22:26:00

Ίδρωσε… αλλά νίκησε ο ΠΑΟΚ - Με ανατροπή και πέναλτι στο 91’ - Τον "ζόρισε" ο ΟΦΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Ίδρωσε… αλλά νίκησε ο ΠΑΟΚ - Με ανατροπή και πέναλτι στο 91’ - Τον "ζόρισε" ο ΟΦΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον ΟΦΗ για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ, με τον Δικέφαλο να παίρνει τη νίκη με ανατροπή με 3-1.

Οι Ασπρόμαυροι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, αφού ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ στο παιχνίδι με τον Νέιρα στο 47΄αλλά ο Τζόλης που πέρασε ως αλλαγή κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια.

Στο 90+1 ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι το οποίο δόθηκε μετά από έλεγχο στο VAR και ο Άκπομ δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα για το γκολ της ανατροπής!

Τη χαριστική βολή στο παιχνίδι πέτυχε ο Ελ Καντουρί στο 90+10' που πήρε το ριμπάουντ μετά το σουτ του Σφιντέρσκι και έγραψε το 3-1.

Πρώτη νίκη για τους Θεσσαλονικείς για τα πλέι οφ, αφού μετά την ήττα με τον Ολυμπιακό και την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό κατάφεραν να νικήσουν τον ΟΦΗ.

Με τη νίκη αυτή οι Ασπρόμαυροι πέρασαν στη δεύτερη θέση, με την ΑΕΚ όμως να κοντράρεται με τον Άρη και σε περίπτωση νίκης προσπεράνει εκ νέου τον ΠΑΟΚ.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που προηγήθηκαν στο παιχνίδι με τον Νέιρα αλλά ο Τζόλης που πέρασε ως αλλαγή κατάφερε να ισοφαρίσει.

Ο Αμπέλ Φερέιρα επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του με τους Πασχαλάκη, Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλη, Εσίτι, Καντουρί, Λημνιό, Λάμπρου, Μπίσεσβαρ και Ακπόμ.

Οι Κρητικοί από την άλλη με τους Γουάιλι, Μπράουν, Νάστο, Γιαννούλη, Κοροβέση, Στάικο, Βίκτορ, Νέιρα, Βαζ, Σεμέδο και Φιγκεϊρέδο.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και πίεζαν τους φιλοξενούμενους. Μόλις στο 4’ λεπτό ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Λημνιό να βγάζει για τον Λάμπρου, αλλά ο τελευταίος δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 10’ και πάλι οι γηπεδούχοι με τον Λάμπρου αλλά η κεφαλιά του κατέληξε άουτ, ενώ στο 20’ μια σέντρα του νεαρού άσου προς τον Άκπομ δεν μετουσιώθηκε σε γκολ από τον Άγλλο.

Ο ΟΦΗ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς στο 27’ αλλά η πολύ εκτέλεση φάουλ του Νέιρα κατέληξε για ελάχιστα εκατοστά άουτ. Στο 40’ ο ΠΑΟΚ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ. Ο Λάμπρου έβγαλε την μπαλιά για τον Μάτος που έκανε την γυριστή κεφαλιά, από κοντά πήρε το ριμπάουντ και έκανε την προβολή ο Ελ Καντουρί, που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να παγώσουν… την Τούμπα με το γκολ που πέτυχαν στο 49’. Ο Στάικος έκανε το δυνατό σουτ από μακριά, ο Νέιρα πήρε το ριμπάουντ από την κακή απόκρουση του Πασχαλάκη και έκανε 0-1 για τον ΟΦΗ.

Αμέσως ο Φερέιρα έριξε στο παιχνίδι του Σφιντέρσκι και Τζόλη αντί των Λάμπρου και Μπίσεσβαρ, με την επιλογή του αυτή να είναι καθοριστική. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει μέσα στο γήπεδο και σε κάθε φάση απειλούσε την εστία των Κρητικών.

Το γκολ της ισοφάρισης ήρθε από τον Τζόλη, τον νεαρό επιθετικό του ΠΑΟΚ που σκόραρε το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Δικέφαλου. Ο Γιαννούλης έβγαλε εξαιρετικά για τον Τζόλη και εκείνος μ’ ένα εντυπωσιακό πλασέ πάνω στην κίνηση έκανε το 1-1 στο 56’.

Το γκολ του ακυρώθηκε αρχικά ως οφσάιντ αλλά στη συνέχεια μετά από έλεγχο που έγινε στο VAR, μέτρησε κανονικά καθώς δεν υπήρχε καμία απολύτως παράβαση.

Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και οι παίκτες του Φερέιρα κυνηγούσαν το γκολ της ανατροπής. Στο 71’ ο ΠΑΟΚ είχε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία, αφού μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Σφιντέρσκι πήρε την κεφαλιά και ο Νέιρα πρόλαβε να διώξει πάνω στη γραμμή για την ομάδα του.

Στο 90+1 ο Δικέφαλος κέρδισε πέναλτι, καθώς ο Νέιρα κρατούσε μέσα στην περιοχή τον Άκπομ. Μετά από έλεγχο που έγινε στο VAR διαπιστώθηκε ότι υπάρχει παράβαση και ο Άκπομ ανέλαβε την εκτέλεση, πετυχαίνοντας το γκολ της ανατροπής.

Το κερασάκι στην τούρτα για την ομάδα του Φερέιρα ήρθε από τον Ελ Καντουρί στο 90+10, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ μετά το δυνατό σουτ του Σφιντέρσκι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 3-1.

Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Εσίτι, Καντουρί, Λημνιός, Λάμπρου, Μπίσεσβαρ, Ακπόμ.

ΟΦΗ: Γουάιλι, Μπράουν, Νάστος, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Στάικος, Βίκτορ, Νέιρα, Βαζ, Σεμέδο,Φιγκεϊρέδο

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags