Facebook Pixel Είναι γεγονός: Επιστροφή στον θρόνο για Λίβερπουλ - Πρωταθλήτρια μετά από 30 χρόνια! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2020-06-26 00:09:00

Είναι γεγονός: Επιστροφή στον θρόνο για Λίβερπουλ - Πρωταθλήτρια μετά από 30 χρόνια! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Σκούφου
Είναι γεγονός: Επιστροφή στον θρόνο για Λίβερπουλ - Πρωταθλήτρια μετά από 30 χρόνια! (ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι οριστικό, είναι επίσημο, είναι γεγονός: Η Λίβερπουλ είναι από σήμερα και μαθηματικά, πρωταθλήτρια Αγγλίας, καθώς η Τσέλσι της έκανε το... δωράκι, νικώντας με 2-1 την Μάντσεστερ Σίτι!

Οι Κόκκινοι εξασφάλισαν τον 19ο τίτλο της ιστορίας τους, επτά αγωνιστικές πριν το τέλος της φετινής Premier League, όπου έχουν διαλύσει κάθε ρεκόρ, έχοντας μέχρι στιγμής 86 βαθμούς, με 28 νίκες, 2 ισοπαλίες, μία ήττα και φυσικά 23 πόντους διαφορά από την δεύτερη Σίτι.

Πρόκειται για ιστορική μέρα για την Λίβερπουλ, η οποία καταφέρνει να φτάσει στον τίτλο μετά από 30 ολόκληρα χρόνια, αφού ο τελευταίος της ήταν το μακρινό 1990. Μάλιστα, με αυτό το πρωτάθλημα πλησιάζει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας με 20 τίτλους.

Με αυτό τον τίτλο η Λίβερπουλ εκθρόνισε τους Πολίτες, οι οποίοι είχαν δύο σερί κατακτήσεις και μάλιστα πέρυσι είχαν πάρει το πρωτάθλημα με έναν βαθμό διαφορά από την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Άξιο αναφοράς είναι ότι κατακτά το πρωτάθλημα με ένα ασύλληπτο ρεκόρ, εξασφαλίζοντάς το, νωρίτερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην Premier.

Η Λίβερπουλ μετράει επίσης 7 κατακτήσεις FA Cup, 8 EFL, 15 Community Shield, ενώ εκτός συνόρων 6 Champions League και 3 Europa League.

Για την ιστορία, το παιχνίδι στο "Στάμφορντ Μπριτζ" ήταν πολύ ενδιαφέρον, με την Τσέλσι να ανοίγει το σκορ με τον Πούλισικ στο 36' και την Σίτι να ισοφαρίζει με τον Ντε Μπρόινε στο 55'. Παρόλα αυτά, με ένα πέναλτι του Γουίλιαν, μετά από χέρι του Φερναντίνιο και χρήση VAR, διαμορφώθηκε το τελικό 2-1, που χάρισε το πρωτάθλημα στην Λίβερπουλ, από απόψε.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags