Facebook Pixel ΟΦΗ - Παναθηναϊκός: 0-0
| 2020-06-27 23:27:00

Το VAR στέρησε την πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ!

του Νίκου Στεργίου
Το VAR στέρησε την πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ!

ΟΦΗ - Παναθηναϊκός: 0-0

Ισόπαλη χωρίς τέρματα αναδείχτηκε η αναμέτρηση ΟΦΗ και Παναθηναϊκού στο ματς που άνοιξε την αυλαία στην 4η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Ο ΟΦΗ μπήκε πολύ επιθετικά και πίεσε ψηλά στην περιοχή του Παναθηναϊκού. Μέχρι το 12' οι γηπεδούχοι είχαν τον πρώτο λόγο, από εκείνο το σημείο και μετά όμως το Τριφύλλι εξισορρόπησε και βγήκε μπροστά χωρίς να καταφέρει να κάτι ιδιαίτερα αξιόλογο. Αυτό όμως δεν σημαίνει, ότι δεν έλειψαν και καλές στιγμές εκατέρωθεν.

Στο 2' ο Μπουζούκης έκανε λανθασμένη πάσα, ο Φιγκεϊρέντο έκλεψε, σούταρε, αλλά η προσπάθειά του ήταν εύκολη λεία για τον Διούδη, ο οποίος 16 λεπτά αργότερα έκανε σημαντική επέμβαση σε πλασέ του Βαζ, μία φάση που ομολογουμένως ήταν η καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο. Οι πράσινοι προσπαθούσαν να περάσουν συνήθως με σέντρες τη μπάλα στην περιοχή του ΟΦΗ, οι οποίες τις περισσότερες φορές έμεναν αναξιοποίητες.

Μία από αυτές τις στιγμές ήταν η μπαλιά του Μακέντα για τον Χατζηγιοβάνη στο 33'. Οι φιλοξενούμενοι κατέγραψαν μία καλή στιγμή, όταν η μπάλα στρώθηκε στον Κουρμπέλη στο 22' ύστερα από λάθος διώξιμο της κρητικής άμυνας, αλλά η προσπάθεια του μέσου των πρασίνων έφυγε ψηλά άουτ.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά και ήταν φανερά πιο απειλητικός σε σχέση με το πρώτο. Οι πράσινοι είχαν δοκάρι στο 58' ύστερα από κεφαλιά του Μακέντα, την οποία δεν μπόρεσε να μπλοκάρει με σιγουριά ο Γουάλεϊ. Ο ΟΦΗ απάντησε στο 72' με το σουτ του Στάικου που έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Διούδη, ενώ στο 81' ο Κολοβέτσιος απομάκρυνε νέα προσπάθεια του ποδοσφαιριστή των Κρητικών. Έτσι το παιχνίδι έληξε χωρίς τέρματα.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ: O Καμπετσής θα αποκαλούταν χρυσή αλλαγή του Δώνη αν μετρούσε το γκολ του. Το VAR όμως είχε διαφορετική άποψη.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: O Γιώργος Σίμος παρέταξε τον ΟΦΗ με τον Γουάλεϊ στην εστία, αμυντική τετράδα τους Μπράουν, Κουτρουμπή, Γιαννούλη, Κοροβέση από δεξιά προς τα αριστερά. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέση Νέιρα και Μεγιάδο με τον Ναμπί να παίζει μπροστά τους ως επιτελικός. Ο Σεμέντο κάλυψε την αριστερή πτέρυγα, ο Βαζ τη δεξιά και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Φιγκεϊρέντο.

Από την πλευρά του Παναθηναϊκού ο Γιώργος Δώνης επέλεξε τον Διούδη ως τερματοφύλακα. Δεξί μπακ αγωνίστηκε ο Θεοχάρης, αριστερό ο Χατζηθεοδωρίδης και δίδυμο στα στόπερ ο Σένκεφελντ με τον Κολοβέτσιο. Στα χαφ ο Κουρμπέλης με τον Αγιούμπ πήραν θέση στον άξονα, με τους Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη, Κολοβό να αποτελούν την τριπλέτα πίσω από τον Μακέντα που έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

ΟΦΗ: Γουάλεϊ, Κοροβέσης (68' Μαρινάκης), Γιαννούλης, Κουτρουμπής, Μπράουν, Νέιρα, Μεγιάδο, Ναμπί (68' Στάικος), Σεμέδο, Βαζ (92' Δεληγιαννίδης), Φιγκεϊρέδο

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χατζηθεοδωρίδης, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Θεοχάρης (78' Περέα), Κουρμπέλης, Αγιούμπ (82' Σερπέζης), Μπουζούκης (82' Αθανασακόπουλο), Χατζηγιοβάνης, Κολοβός (63' Ανουάρ), Μακέντα (83' Καμπετσής)

Η ΦΑΣΗ Το δοκάρι του Μακέντα στο 58'. Η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Γουάλεϊ και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ Στο 48' ύστερα από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χατζηγιοβάνη, η μπάλα βρήκε σε παίκτη του ΟΦΗ, αλλά δεν δόθηκε κόρνερ από τον Καραντώνη. Στο 61' ο Μακέντα βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ, νίκησε στο τετ α τετ τον Γουάιλι αλλά το γκολ του δεν μέρτησε για οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. Στο 85' ο Καμπετσής σκοράρει σε τετ α τετ, το γκολ όμως ακυρώνεται ύστερα από θέαση του VAR από τον Καραντώνη, ο οποίος είδε, ότι στο ξεκίνημα της φάσης υπάρχει χέρι του Περέα.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Σε ένα ακόμα παιχνίδι στα πλέι οφ, ο Παναθηναϊκός αγνοεί τη νίκη. To Τριφύλλι έχει 47 βαθμούς, ενώ ο ΟΦΗ 35.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags