Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Χρήστος Τζόλης: Συνέντευξη με τον άνθρωπο που τον ανέδειξε στον Δικέφαλο!
| 2020-06-28 12:55:00

Αυτός θα "ρίξει" την Τούμπα! "Παίζει παντού, φοβερά τελειώματα - Έβαλε 100 γκολ σε μια σεζόν"!

του Γιώργου Κτενά
Αυτός θα "ρίξει" την Τούμπα! "Παίζει παντού, φοβερά τελειώματα - Έβαλε 100 γκολ σε μια σεζόν"!

Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στον Χρήστο Τζόλη, του ΠΑΟΚ, ο Άγγελος Ζαζόπουλος που ήταν προπονητής του στις Κ12, Κ13 και Κ14 του Δικέφαλου, αλλά και στην Κ17 της εθνικής Παίδων.

Σχολίασε ιστορίες από την εποχή που ο 18χρονος άσος ήταν στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ, στη θέση που του ταιριάζει στο γήπεδο, αλλά και το γεγονός ότι στην ηλικία του είναι ο,τι καλύτερο έχει δει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.  

"Παράσημο από Φερέιρα σε Τζόλη - 19 γκολ ως αριστερός εξτρέμ"

"Στο πρώτο παιχνίδι που αγωνίστηκε ήταν λίγο τρακαρισμένος, είχε άλλη σπουδαιότητα το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Μάλιστα σε εκείνο το διάστημα ήταν πιο κλειστοί οι χώροι, ενώ ο Ολυμπιακός είχε μεγαλύτερα κορμιά σε σχέση με τον ΟΦΗ. Με την κρητική ομάδα ήταν πιο συμμετοχικός, έβαλε ένα εκπληκτικό γκολ και συστήθηκε στον κόσμο με ένα μέρος των δυνατοτήτων του. Του δίνει και ένα παράσημο που τον εμπιστεύτηκε ο Φερέιρα", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog ο Α. Ζαζόπουλος.

Ποια είναι η θέση του Τζόλη στο γήπεδο;

"Στις αναπτυξιακές ηλικίες αγωνιζόταν ως φορ ή ως δεύτερος φορ. Στην Κ19 του ΠΑΟΚ αγωνίστηκε ως αριστερός μέσος και εξτρέμ. Ξεχώρισε εκεί, τον βοήθησε αυτή η κατάσταση γιατί τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά του δεν τον βοηθούν για να είναι ο κλασικός φορ κολόνα σε μια ομάδα με κατοχή μπάλας. Από αυτή τη θέση πέτυχε 19 γκολ, κάτι που είναι εξαιρετικό σταστικό για κάποιον που είναι πρωτοετής σε ομάδα Κ19. Συνήθως οι τελειόφοιτοι στις Κ19 φτάνουν σε αυτό τον αριθμό των γκολ. Έχει εκτελεστική δυνατότητα, έφεση στο σκοράρισμα, ποιότητα, οξυδέρκεια, αντίληψη του χώρου ειδικά κοντά στο ρεύμα".

"Εντυπωσιακή εκρηκτική, εκπληκτικά τελειώματα - Να του δοθούν ευκαιρίες αν..."

Ποια είναι τα υπόλοιπα στοιχεία του που τον κάνουν να ξεχωρίζει;

"Πρέπει να ψάξει στη διάρκεια της καριέρας του αν θα είναι ακραίος ή κεντρικός επιθετικός. Για να σου ταιριάξει κάτι είναι και σε ποιο επίπεδο παίζεις. Είναι διαφορετικό η Β΄ Εθνική και διαφορετικό η Premier League. Αυτά είναι τα στοιχεία που καθορίζουν πού θα παίξει ένας παίκτης. Ο Χρήστος είναι παίκτης που παίζει και στις τρεις θέσεις μπροστά. Η κινητικότητα και η εκρηκτικότητά του είναι εντυπωσιακά, τα τελειώματά του επίσης είναι εκπληκτικά".

Θεωρείτε ότι μπορεί να κάνει καριέρα στον ΠΑΟΚ;

"Εξαρτάται από το πώς θα σχεδιαστεί η νέα ομάδα. Για εμένα όποιος κι αν είναι ο στόχος της ομάδας, θεωρώ ότι χρειάζεται κράμα εμπειρίας και νιάτων. Αν είναι μέσα στον προγραμματισμό της ερχόμενης περιόδου, θα πρέπει να του δοθούν ευκαιρίες και να τις αρπάξει. Θεωρώ ότι αν είναι υγιείς και τυχερός θα κάνει καριέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Βέβαια ένας παίκτης 18 ετών δεν μπορεί να πάρει στις πλάτες του μια ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο κυριαρχίας, γιατί θα πρέπει κάθε εβδομάδα να είναι συνεπής, να επιβάλλεται, κι αυτό σε αυτή την ηλικία είναι πολύ δύσκολο. Περιμένω με ενδιαφέρον να δω την εξέλιξή του όμως".

"100 γκολ σε μια σεζόν - Ο,τι καλύτερο στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια - Έχει μέλλον γιατί..."

Πώς είναι ο χαρακτήρας του;

"Μιλάμε για ένα παιδί που είναι ώριμο, συγκροτημένο, έχει ποδοσφαιρικό εγωισμό. Έχει τελειομανία σε αυτό που κάνει, είναι πλήρως αφοσιωμένος και αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που οδηγούν να πιστεύω ότι έχει μέλλον στο ελληνικό ποδόσφαιρο".

Υπάρχει κάποια ιστορία που να θυμάστε και να τον κάνει να ξεχωρίζει, να αξίζει να την αναφέρουμε για να συνθέσει καλύτερα την εικόνα του;

"Ως παίκτης στο αναπτυξιακό έχει άπειρες ιστορίες για να διηγηθεί κάποιος. Στην Κ13 σε μια σεζόν είχε φτάσει στα 100 γκολ! Μιλάμε για παιχνίδια που σε πολλά τουρνουά δεν ήταν 90λεπτα, αλλά 20λεπτα και 30λεπτα. Αλλά πρέπει να αναφέρω ότι ως παίκτης τής Παίδων έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην πρόκριση στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με τα 5 γκολ που είχε πετύχει. Μιλάμε για μεγάλη επιτυχία γιατί η χώρα μας δεν παίζει σε τελικές φάσεις ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Αυτό το αναφέρω ως χάιλαιτ, γιατί το ανδρικό ποδόσφαιρο είναι άλλη ιστορία".

Πώς θέλετε να κλείσουμε την αναφορά μας στον Τζόλη;

"Είναι σκόρερ ολκής. σε αυτούς του αθλητές που έχουν παρουσιαστεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο θεωρώ ότι ίσως είναι ο καλύτερος που έχω δει στα ελληνικά γήπεδα τα τελευταία χρόνια. Επαναλαμβάνω όμως ότι το ανδρικό ποδόσφαιρο είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα και χρειάζεται συνέπεια. Μιλάμε φυσικά για παιδί που προέρχεται από εξαιρετική οικογένεια, που τον στήριζε πάντα και ήταν δίπλα του. Είχε την τύχη να εκπαιδευτεί σε ακαδημία που του παρέχει αρκετές ευκολίες και δεν έχω παρά να του ευχηθώ καλή επιτυχία και ανυπομονώ να δω την πορεία του. Ήδη το γκολ που πέτυχε εναντίον του ΟΦΗ ήταν εκπληκτικής ομορφιάς".    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Bόμβα στον ΠΑΟΚ - "Τέλος" βασικός ξένος - Με αυτόν πήρε πρωτάθλημα - "Κλοπή" Λουτσέσκου!


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags