Facebook Pixel Sportdog.gr | Πρώτο θέμα στο σάιτ τής UEFA ο Δέλλας - Πέρασαν 16 χρόνια - To ασημένιο γκολ (ΦΩΤΟ)
| 2020-07-01 12:32:00

Πρώτο θέμα στο σάιτ τής UEFA ο Δέλλας - Πέρασαν 16 χρόνια - To ασημένιο γκολ (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Πρώτο θέμα στο σάιτ τής UEFA ο Δέλλας - Πέρασαν 16 χρόνια - To ασημένιο γκολ (ΦΩΤΟ)

O Τραϊανός Δέλλας είναι σήμερα «πρώτο θέμα» την ιστοσελίδα της UEFA. Με αφορμή το γκολ που πέχυχε, μια ημέρα σαν σήμερα (1/7) πριν από 16 χρόνια στην παράταση του ημιτελικού με την Τσεχία, στέλνοντας την Ελλάδα στον τελικό του Euro 2004, η ιστοσελίδα της UEFA, επέλεξε πέντε αμυντικούς που είχαν πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις σε άλλες τελικές φάσεις ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. 
 
    Ο Έλληνας πρώην διεθνής, βρίσκεται μαζί με τους Σέρχιο Ράμος, Φίλιπ Λαμ, Πέπε και Άσλεϊ Κόουλ.
 
    «Την ημέρα που το ασημένιο γκολ» του Τραϊανού Δέλλα έστειλε τους Έλληνες στο πρώτο μεγάλο τελικό τους, το uefa.com, διαλέγει πέντε εξαιρετικές αμυντικές παραστάσεις από τελικά τουρνουά», αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. 
 
    Συγκεκριμένα για τον Δέλλα, σημειώνει: 


 
    «Σημειώνοντας το τελευταίο «ασημένιο γκολ» στην Ιστορία του EURO, ο «Κολοσσός της Ρόδου» με κεφαλιά από κόρνερ του Βασίλη Τσιάρτα, έστειλε το αουτσάιντερ που ήταν η Ελλάδα στον τελικό. Απαραίτητος στην αμυντική στρατηγική του Ότο Ρεχάγκελ, η αντοχή και η αφοσίωσή του είχαν επιτομή στο ελληνικό πνεύμα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου του επιπλέον χρόνου, με τους Τσέχους να φαίνονται «πολύ κουρασμένοι», ο «άνθρωπος του αγώνα» σε «μια κατάσταση τώρα ή ποτέ», έπεσε μπροστά από μια ομάδα με λευκές φανέλες, για να χαρίσει τη νίκη στον ημιτελικό στο Πόρτο».

    Το ειδικό αφιέρωμα της UEFA, ξεχωρίζει τον Άσλει Κόουλ για την εμφάνισή του απέναντι στον Κριστιάνο Ρονάλντο, στον αγώνα Πορτογαλία-Αγγλία 2-2 (6-5 η Πορτογαλία στα πέναλτι) στο Euro 2004.

    Τέσσερα χρόνια αργότερα, στο Euro 2008, επιλέγεται ο Φιλιπ Λαμ, ο οποίος στη νίκη (3-2) επί της Τουρκίας, έστειλε με γκολ στο 90’, την ομάδα του στον τελικό.

    Από το Euro 2012, «έρχεται» ο Σέρχιο Ράμος και την επικράτηση στα πέναλτι (4-2, 0-0 στα 120) της Ισπανίας επί της Πορτογαλίας στον ημιτελικό. Κυρίως για την εκτέλεση «α λα Πανένκα», αλλά και επειδή μαζί με τον Πικέ περιόρισαν Ρονάλντο και Νάνι.

    Ο Πέπε συμπληρώνει την «πεντάδα» από τις εμφανίσεις του στο Euro 2016. Aπών λόγω τραυματισμού από τον ημιτελικό, ήταν ο κορυφαίος στον τελικό με την Γαλλία, απέναντι σε Γκριεζμάν, Ζιρού, Παγιέ. 

    «Κατά τη γνώμη μου, ο Πέπε ήταν ο καλύτερος παίκτης στο Euro», είχε δηλώσει τότε ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags