Facebook Pixel Sportdog.gr | "Αυτοκτόνησε" στο Ηράκλειο ο ΠΑΟΚ - Νέα τραγική εμφάνιση - "Δώρο" το Champions League στην ΑΕΚ
| 2020-07-04 23:32:00

"Αυτοκτόνησε" στο Ηράκλειο ο ΠΑΟΚ - Νέα τραγική εμφάνιση - "Δώρο" το Champions League στην ΑΕΚ

Sportdog Team
"Αυτοκτόνησε" στο Ηράκλειο ο ΠΑΟΚ - Νέα τραγική εμφάνιση - "Δώρο" το Champions League στην ΑΕΚ

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ: Μια ακόμα τραγική εμφάνιση για τον Δικέφαλο στο Ηράκλειο, που παρότι προηγήθηκε απέναντι στον ΟΦΗ, βρέθηκε να χάνει με 2-1 και το μόνο που κατάφερε να πάρει είναι η ισοπαλία με 2-2.

Για ακόμα μια φορά οι παίκτες του Αμπέλ Φερέιρα εμφανίστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών και δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη απέναντι στους Κρητικούς, κάνοντας πλέον… δώρο στην ΑΕΚ την δεύτερη θέση.

Η Ένωση αύριο αντιμετωπίζει τον… μισό Άρη και πλέον έχει την ευκαιρία, μετά και το διπλό στην Τούμπα την προηγούμενη αγωνιστική, να προσπεράσει στη δεύτερη θέση.

Το γκολ για τον ΠΑΟΚ ήρθε από τον Μπίσεσβαρ μόλις στο 5’, ο Βαζ έφερε το ματς στα ίσια και ο Φιγκεϊρέδο έκανε την ανατροπή και το 2-1.

Ο Μιχαηλιδής έκανε το 2-2 μ’ ένα φοβερό γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, όντας το μοναδικό κέρδος του Δικεφάλου στο Ηράκλειο.

Στην πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Μπίσεσβαρ. Ο Λημνιός με ωραία κίνηση από τα δεξιά, έβγαλε την σέντρα για τον Ολλανδό άσο που πλάσαρε την κατάλληλη στιγμή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 στο 5’.

Οι γηπεδούχοι έβγαλαν άμεσα αντίδραση και απείλησαν και ο Πασχαλάκης επενέβη σωτήρια και έδιωξε δυο ευκαιρίες του ΟΦΗ, ένα σουτ ου Φιγκειρέδο και μια κεφαλιά του Κουτρουμπή στο 13’ και στο 14’ αντίστοιχα.

Οι κρητικοί μάλιστα είχαν και δοκάρι στο 17’ με τον Βαζ και ένα λεπτό αργότερα κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια. Ο Κοροβέσης από τα αριστερά έδωσε στον Νέιρα, που αμαρκάριστος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, κερδίζοντας τον Πασχαλάκη για το 1-1.

Από αυτό το σημείο και έπειτα δεν σημειώθηκε κάτι αξιόλογο από τις δυο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να ήταν αυτός που πίεζε περισσότερο χωρίς όμως να απειλήσει την εστία του Γουάλι.

Ο ΟΦΗ όμως ήταν εκείνος που κατάφερε να σκοράρει για την ανατροπή με τον Φιγκεϊρέδο στο 43’. Οι παίκτες του Σίμου συνεργάστηκαν άψογα, με τον Βαζ να αφήνει στον Μπράουν, ο οποίος την γύρισε για τον Φιγκεϊρέδο που μέσα από την περιοχή έκανε το 2-1.

Τραγική αντίδραση από την άμυνα του Δικεφάλου, που δεν μπόρεσε να σταματήσει την αντεπίθεση των γηπεδούχων και βρέθηκαν να… ψάχνουν την μπάλα.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πιέσει στη συνέχεια με τον Λημνιό να έχει δυο μεγάλες ευκαιρίες στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Συγκεκριμένα στο 45+3’ το σουτ σταμάτησε στον Γουάλι, ενώ δυο λεπτά αργότερα και πάλι ο πορτιέρε των κρητικών είπε ξανά όχι στον Έλληνα άσο.

Ο Φερέιρα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου πέρασε στο παιχνίδι του Εσίτι και Μιχαηλίδη αντί των Ροντρίγκο και Ελ Καντουρί. Η πρώτη φάση στην επανάληψη ήταν για τον ΠΑΟΚ, μετά από μια εκτέλεσε φάουλ του Στοχ, ο Βαρέλα πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα άουτ στο 49’.

Ο Δικέφαλος στη συνέχεια πίεζε αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του ΟΦΗ, που κέρδισε όμως ένα πλεονέκτημα καθώς στο 59’ αποβλήθηκε ο Κουτρουμπής με δεύτερη κίτρινη  και οι γηπεδούχοι συνέχισαν με 10.

Η είσοδος του Τζόλη στο παιχνίδι έδωσε φρεσκάδα και ενέργεια στον Δικέφαλο, με τον Μιχαηλίδη που επίσης μπήκε ως αλλαγή στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου να πετυχαίνει το γκολ της ισοφάρισης.

Στο 75’ ο Μάτος κέρδισε ένα φαουλ σε καλό σημείο και την εκτέλεση ανέβαλε ο Μιχαηλίδης. Ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ ζωγράφισε και με απευθείας εκτέλεση φάουλ, σκόραρε για το 2-2.

Ο Εσίτι στη συνέχεια αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 81’ και πλέον οι δυο ομάδες είχαν από δυο παίκτες στο γήπεδο.

Ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που συνέχιζε να κυριαρχεί στο παιχνίδι και ο Μαουρίσιο λίγο έλειψε να κάνει το 2-3 στο 86, με ανάποδο ψαλίδι αλλά ο Γουάλι μπλόκαρε.

Στα τελευταία λεπτά ο ΟΦΗ έφτασε σε ακόμα ένα γκολ, όμως ο Πασχαλάκης ήταν εκεί για να κάνεις ίσως την καλύτερη επέμβαση της χρονιάς. Ο Νέιρα έκανε το σουτ αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας, έπεσε και έδιωξε σε κόρνερν στο 90+7.

Ο Δικέφαλος απάντησε ένα λεπτό αργότερα, όταν ανέβασε όλους τους παίκτες στην περιοχή των γηπεδούχων και τον Πασχαλάκη, ο οποίος ολομόναχως έπιασε την κεφαλιά αλλά δεν έστειλε την μπάλα προς το τέρμα στο 90+8'.

Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων: 

ΟΦΗ: Γουάλι, Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μαρινάκης, Μπράουν, Μεγιάδο, Στάικος, Βαζ, Νέιρα και Φιγκειρέδο.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Ροντρίγκο, Ελ Καντουρί, Μαουρίσιο, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Στοχ και Σφιντέρσκι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags