Facebook Pixel Άρης - ΑΕΚ: 1-4
| 2020-07-05 21:10:00

Δεν τον λυπήθηκε! Ξεγυρισμένη 4άρα της ΑΕΚ στον Άρη - "Κουνιέται" το σεντόνι

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Δεν τον λυπήθηκε! Ξεγυρισμένη 4άρα της ΑΕΚ στον Άρη - "Κουνιέται" το σεντόνι

Άρης - ΑΕΚ: 1-4

Δεν χαρίστηκε στον Άρη η ΑΕΚ μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης. Η Ένωση επικράτησε με ευρύ σκορ, αν και θα μπορούσε να πετύχει περισσσότερα γκολ και έκανε αποφασιστικό βήμα για την εξασφάλιση της 2ης θέσης για τα προκριματικά του Champions League.

Η έναρξη του παιχνιδιού βρήκε την ΑΕΚ να μπαίνει με πολύ δύναμη στο γήπεδο και με σαφή διάθεση να κυριαρχήσει. Η Ένωση πήρε τον έλεγχο και την κυκλοφορία της μπάλας και πίεσε πολύ ψηλά τον Άρη, ο οποίος για αρκετή ώρα δεν μπορούσε να περάσει τη σέντρα. Οι φιλοξενούμενοι με κινητήριο μοχλό τον Λιβάγια προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί από τα άκρα με γεμίσματα.

Το γκολ για την ΑΕΚ όμως ήρθε από τον άξονα. Ο Βέρντε μοίρασε στον Ολιβέιρα, που αν και ήταν με πλάτη στην εστία στο ύψος της περιοχής, γύρισε και σούταρε με τον Κουέστα να μη μπορεί να αποσοβήσει το 0-1. Σε εκείνο το σημείο θα περίμενε κανείς, ότι ο Άρης θα παραδινόταν. Οι γηπεδούχοι όμως, λες και υπέστησαν ηλεκτροσόκ, βρήκαν μπροστά.

Η αντίδρασή τους ήταν γρήγορη, αν και βοηθήθηκαν από τη θεά Τύχη. Στο 29' Γκάμα βρήκε πεδίο βολής εκτός περιοχής, σούταρε, η μπάλα χτύπησε στον Τσιγκρίνσκι, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Μπάρκα. Στο τέλος του ημιχρόνου η ομάδα του Δικέφαλου αετού αύξησε περισσότερο την πίεση στην περιοχή του Άρη με τον Κουέστα να διατηρεί το σκορ με σημαντικές επεμβάσεις, απέναντι σε Μάνταλο (42'), Σβάρνα (43') και Κρίστισιτς (44').

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε πιο αποφασισμένη και με διάθεση να καθαρίσει το ματς. Ο Ολιβέιρα στο 49' προειδοποίησε τον Κουέστα και τρία λεπτά αργότερα τον εκτέλεσε δίνοντας ξανά το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στο 58' τελείωσαν την υπόθεση νίκη με τον Σιμόες να σημειώνει το 1-3 με σουτ εκτός περιοχής, το οποίο κόντραρε στον Σάσα. Στο 84' ο Σιμάνσκι σημείωσε το 1-4, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Με δύο γκολ ο Νέλσον Ολιβέιρα ήταν ο άνθρωπος της ΑΕΚ στη νίκη επί του Άρη. Του ανήκει ο τίτλος του MVP.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Μίχαελ Ένινγκ που έτσι και αλλιώς έχει ελάχιστες λύσεις στα χέρια του επιφύλαξε μία έκπληξη στην ενδεκάδα του Άρη, καθώς έβαλε βασικό τον Δημήτρη Διαμαντόπουλο. Ο Κουέστα θα υπερασπιστεί τα δοκάρια. Στην άμυνα τοποθετήθηκαν οι Κόρχουτ, Δεληζήσης, Ροζ, Μπαγκαλιάνης. Ματίγια και Σάσα είναι το δίδυμο των ανασταλτικών μέσων με τον Γκάμα να παίζει μπροστά τους. Μαντσίνι και Μαρτίνες ήταν τα δύο εξτρέμ με τον Διαμαντόπουλο να τοποθετείται στην κορυφή της επίθεσης.

Με μοναδική διαφορά την παρουσία του Ντανιέλε Βέρντε αντί του Χρήστου Αλμπάνη σε σχέση με το παιχνίδι στην Τούμπα, παρέταξε την ΑΕΚ κόντρα στον Άρη ο Μάσιμο Καρέρα. Ο Μπάρκας υπερασπίστηκε την εστία, με την αμυντική τετράδα να αποτελείται από τους Παουλίνιο, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνα, Λόπες. Στη μεσαία γραμμή Κρίστισιτς και Σιμόες αποτέλεσαν τον δίδυμο των ανασταλτικών χαφ με τον Μάνταλο μπροστά τους να έχει επιτελικό ρόλο. Την αριστερή πτέρυγα κάλυψε ο Λιβάγια, τη δεξιά ο Ιταλός εξτρέμ και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Ολιβέιρα.

Άρης: Κουέστα, Ροζ, Κόρχουτ, Δεληζήσης, Μπαγκαλιάνης, Ματίγια, Σάσα (76' Μπακούτσης), Γκάμα, Μαντσίνι, Μαρτίνες, Διαμαντόπουλος

ΑΕΚ: Μπάρκας, Παουλίνιο, Τσιγκρίνσκι (81' Οικονόμου), Σβάρνας, Λόπες, Σιμόες (82' Σαμπανάτζοβιτς), Κρίστισιτς, Μάνταλος (73' Σιμάνσκι), Λιβάγια, Βέρντε (61' Αλμπάνης), Ολιβέιρα (73' Αραούχο)

Η ΦΑΣΗ: Το 1-2 της ΑΕΚ, το οποίο ξεκίνησε από εξαιρετική αντεπίθεση από την περιοχή της Ένωσης, με τον Μάνταλο να κουβαλά τη μπάλα από το κέντρο και να τη μοιράζει σωστά στον Ολιβέιρα που εκτέλεσε τον Κουέστα.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Μάνταλος σκόραρε, αλλά το γκολ δεν μέτρησε ορθά ως οφσάιντ. Υπήρξαν επίσης διαμαρτυρίες για πέναλτι στον Βέρντε. Η διαιτησία του Αλεξέι Κουλμπάκοφ ήταν σχετικά καλή.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε το στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ, επικράτησε με πολλά γκολ του Άρη και έκανε αποφασιστικό βήμα για την εξασφάλιση της 2ης θέσης. Η Ένωση μόνο με αυτοκτονία μπορεί να χάσει την έξοδο στα προκριματικά του Champions League, αφού οι Θεσσαλονικείς βιώνουν βαθιά κρίση. Οι κιτρινόμαυροι έχουν 62 βαθμούς έναντι 60 του ΠΑΟΚ. Ο Άρης διατηρήθηκε στην 5η θέση με 38.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags