Facebook Pixel "Πετάει" την δεύτερη θέση ο κάκιστος ΠΑΟΚ - Έμεινε στο μηδέν με ΠΑΟ - Πανηγυρίζει η ΑΕΚ
| 2020-07-08 22:56:00

"Πετάει" την δεύτερη θέση ο κάκιστος ΠΑΟΚ - Έμεινε στο μηδέν με ΠΑΟ - Πανηγυρίζει η ΑΕΚ

του Δημήτρη Σκούφου
"Πετάει" την δεύτερη θέση ο κάκιστος ΠΑΟΚ - Έμεινε στο μηδέν με ΠΑΟ - Πανηγυρίζει η ΑΕΚ

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Για ένα ακόμα παιχνίδι ο Δικέφαλος του Βορρά παρουσιάστηκε κάτω του μετρίου και πραγματοποιώντας πολύ κακή εμφάνιση έμεινε στο 0-0 με τους Πράσινους.

Αυτό το αποτέλεσμα ευνοεί την ΑΕΚ στην μάχη για την δεύτερη θέση, καθώς η Ένωση κερδίζει αυτή την ώρα τον ΟΦΗ και όπως είναι η κατάσταση θα πάρει κεφάλι τεσσάρων βαθμών από τον ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσε να προηγηθεί με την φάση του Καμπετσή, με τον ΠΑΟΚ να είναι κάκιστος, αλλά να ανεβάζει την απόδοσή του στο δεύτερο μέρος, αλλά να μην μπορεί να πετύχει κάποιο γκολ, έχοντας ως σημαντική στιγμή αυτή του Ελ Καντουρί στο 55'.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μικροί Ζαγαρίτης και Αλεξανδρόπουλος πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση για τον Παναθηναϊκό, κερδίζοντας άνετα τις εντυπώσεις σε έναν αγώνα που πάντως θα ξεχαστεί γρήγορα.

Πώς παρατάχθηκαν

Με τριάδα στην άμυνα ξεκίνησε τον ΠΑΟΚ ο Άμπελ Φερέιρα, έχοντας τον Πασχαλάκη στο τέρμα, τους Βαρέλα-Ίνγκασον-Μιχαηλίδη στο κέντρο της άμυνας και τους Ροντρίγκο και Γιαννούλη ως φουλ μπακ. Οι Ελ Καντουρί και Μαουρίσιο πήραν θέση στα χαφ, με τον Μπίσεσβαρ να κινείται λίγο πιο μπροστά τους και κοντά στην δυάδα των επιθετικών που απαρτιζόταν από τους Τζόλη και Άκπομ.

Από πλευράς Παναθηναϊκού ο Γιώργος Δώνης παράταξε σύστημα 3-4-1-2, με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια, τους Θεοχάρη-Κολοβέτσιο-Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας και τους Χατζηθεοδωρίδη και Ζαγαρίτη ως φουλ μπακ. Αλεξανδρόπουλος και Ανουάρ ήταν τα δυο κεντρικά χαφ, με τον Μπουζούκη λίγο πιο μπροστά και τους Καμπετσή-Μακέντα στην επίθεση.

Το ματς

Καλύτερος ήταν ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο, απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που έκανε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις του φέτος. Ο Δικέφαλος του Βορρά πήρε από νωρίς την κατοχή, όμως δεν μπορούσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των Πράσινων, που από την πλευρά τους πίεζαν ασφυκτικά κάθε μπάλα και κάθε προσπάθεια των «ασπρόμαυρων» να επιτεθούν πήγαινε στον… βρόντο.

Αντιθέτως οι παίκτες του Γιώργου Δώνη απείλησαν την εστία του Πασχαλάκη, αρχικά με ένα σουτ του Μπουζούκη στο 7’, αλλά και με μια κεφαλιά του ολομόναχου Καμπετσή στο 13’, ύστερα από όμορφη σέντρα του εξαιρετικού από τα αριστερά, Ζαγαρίτη.

Στο 28’ ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε για χέρι του Βαρέλα σε ένα σουτ του Μπουζούκη, όμως ο έμπειρος Σκόμινα δεν έδειξε κάτι και όπως φάνηκε από το ριπλέι, η μπάλα ήταν πολύ κοντά και βρήκε πρώτα στο πόδι και μετά στο χέρι του υψηλόσωμου στόπερ, οπότε δεν υπήρχε κάτι.

Ένα σουτ του Τζόλη στο 38’ δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Διούδη, ωστόσο ήταν η μόνη φορά που ο ΠΑΟΚ έκανε αισθητή την παρουσία του στα καρέ του Παναθηναϊκού στο πρώτο 45λεπτο, καθώς στο υπόλοιπο μέρος του ημιχρόνου ήταν άνευρος, χωρίς εμπνεύσεις, χωρίς δημιουργία και χωρίς πρωτοβουλίες.

Με δύο καλές φάσεις ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός, μία με σουτ του Μακέντα στο 53', που απέκρουσε ο Πασχαλάκης και μία με κεφαλιά του Θεοχάρη στο 54', που έφυγε άουτ. Στο επόμενο λεπτό ο ΠΑΟΚ απώλεσε την σημαντικότερη ευκαιρία του, όταν μετά από όμορφο passing game ο Ελ Καντουρί βρέθηκε μέσα στην περιοχή αμαρκάριστος, αλλά το πλασέ του έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Διούδη.

Οι γηπεδούχοι είχαν ανεβάσει την απόδοσή τους και προσπαθούσαν να πιέσουν παραπάνω με την είσοδο των Λημνιού και Στοχ, απειλώντας από μακριά με σουτ των Ροντρίγκο, Μαουρίσιο, Στοχ και Σφιντέρσκι. Οι ενέργειες των παικτών του Φερέιρα δεν είχαν αποτέλεσμα, με τον Παναθηναϊκό να κρατάει σχετικά άνετα το μηδέν μέχρι το τέλος κι ενώ ολοκλήρωσε το παιχνίδι και με δέκα παίκτες, καθώς ο Χατζηθεοδωρίδης αποχώρησε τραυματίας στο 89', την ώρα που είχαν ολοκληρωθεί όλες οι αλλαγές του Τριφυλλιού.

Με αυτό το 0-0 ο ΠΑΟΚ βλέπει πλέον την δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League να απομακρύνεται, αφού η ΑΕΚ κερδίζοντας τον ΟΦΗ, θα πάει στο +4 από τους Θεσσαλονικείς. Από την μεριά του ο Παναθηναϊκός έμεινε για ένα ακόμα ντέρμπι αήττητος, παίζοντας με αρκετές αλλαγές και πολλούς πιτσιρικάδες, βγάζοντας τσαμπουκά και άγνοια κινδύνου καθ΄ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο (81' Μάτος), Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Καντουρί (81' Τσιγγάρας), Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ (61' Λημνιός), Τζόλης (61' Στοχ), Άκπομ (73' Σβιντέρσκι).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Θεοχάρης, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Χατζηθεοδωρίδης, Ζαγαρίτης (80' Σερπέζης), Ανουάρ, Αλεξανδρόπουλος (80' Μπεκ), Καμπετσής (65' Χατζηγιοβάνης), Μπουζούκης (78' Περέα), Μακέντα (80' Κολοβός).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags