Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: 1-3
| 2020-07-12 21:57:00

Τεράστιο διπλό για ΑΕΚ! Νίκη με 3-1 τον Παναθηναϊκό - Έπιασε τον ΠΑΟΚ στους 68 βαθμούς

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Τεράστιο διπλό για ΑΕΚ! Νίκη με 3-1 τον Παναθηναϊκό - Έπιασε τον ΠΑΟΚ στους 68 βαθμούς

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: 1-3

Προηγήθηκε, ισοφαρίστηκε, επανέκτησε το προβάδισμα και στο τέλος πανηγύρισε τη νίκη. Η ΑΕΚ πραγματοποίησε σπουδαίο διπλό απέναντι στον Παναθηναϊκό και διατηρείται δυνατή στη μάχη για τη 2η θέση.

Το παιχνίδι είχε αναμφισβήτητα συναρπαστικό ξεκίνημα! Η ΑΕΚ προηγήθηκε στην πρώτη φάση που απείλησε, στο 8'. Ύστερα από σέντρα του Μάνταλου από δεξιά, ο Τσιγκρίνσκι βρέθηκε μόνος στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια βγήκε μπροστά και προσπάθησε να αντιδράσει.

Στο 15' ο Καμπετσής βγήκε τετ α τετ με τον Μπάρκα ύστερα από μπαλιά που δέχτηκε από τον Ανουάρ, ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ όμως απέκρουσε σε κόρνερ. Προϊόν αυτής της φάσης όμως ήταν η ισοφάριση των γηπεδούχων, με τον Κουρμπέλη που με το κεφάλι σημείωσε το 1-1, με ένα τρόπο σχεδόν πανομοιότυπο με το γκολ της Ένωσης.

Το παιχνιδι απέκτησε ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ο ρυθμός του ήταν σχετικά καλός. Οι κιτρινόμαυροι πάντως δυσκολεύτηκαν να πατήσουν περιοχή και προσπάθησαν με γεμίσματα και με σουτ, όπως του Σιμάνσκι στο 22' να δημιουργήσουν κινδύνους. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με τη φωτιά και παραλίγο να το πληρώσουν στο 31' όταν ο Καμπετσής βγήκε ξανά ενώπιος ενωπίω με τον Μπάρκα, τον οποίο απέτυχε να νικήσει για δεύτερη φορά.

Και αφού οι πράσινοι δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τέτοιες κλασσικές ευκαιρίες το πλήρωσαν στο 43'. Ο Ολιβέιρα εκμεταλλεύτηκε τη λάθος ενέργεια του Κολοβέτσιου που αντί να διώξει με τη μία τη μπάλα προτίμησε να την κουβαλήσει. Ο Πορτογάλος την έκλεψε, βγήκε μόνος απέναντι από τον Διούδη, τον οποίο και εκτέλεσε σημειώνοντας το 1-2, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου, αν και ο Μάνταλος είχε μία καλή στιγμή στο 45' για να δώσει μεγαλύτερο προβάδισμα στην ομάδα του πριν πορευθεί για τα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι έχασε ρυθμό. Με εξαίρεση κάποια σουτ προς την εστία του Μπάρκα όσοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση, έκαναν αρκετή ώρα για να δούνε κάποια αξιομνημόνευτη φάση. Από το 75' και μετά άρχισε να αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον με την κεφαλιά του Μάνταλου και δύο πολιορκίες του Παναθηναϊκού στα καρέ της Ένωσης. Το σκορ διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις, όταν ο Διαμαντόπουλος έδωσε πέναλτι από μαρκάρισμα του Κουρμπέλη στον Αραούχο. Ο Βέρντε ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα σημειώνοντας το τελικό 1-3.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Μπορεί ο Ολιβέιρα να ήταν αυτός που έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ, σημαντικότερη όμως ήταν η παρουσία του Μπάρκα που με δύο αποκρούσεις σε τετ α τετ κράτησε την ομάδα του.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με σύστημα 3-4-3 αγωνίστηκε ο Παναθηναϊκός με τον Διούδη στο τέρμα και τους Σένκεφελντ, Κουρμπέλη και Κολοβέτσιο τριάδα στην άμυνα. Θεοχάρης και Ζαγαρίτης ανέλαβαν τις πτέρυγες, Ανουάρ και Αλεξανδρόπουλος τοποθετήθηκαν στον άξονα, με τους Μπουζούκη-Καμπετσή στα άκρα και τον Μακέντα μοναδικό προωθημένο.

Με αλλαγή συνταγής θα αγωνιστεί η ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ενώ στους δύο προηγούμενους αγώνες είδαμε στο κέντρο τον Σιμόες ως κόφτη και Κρίσιτσιτς-Μάνταλο ως εσωτερικούς μέσους, στο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής ο Μάσιμο Καρέρα πέρασε τον Σιμάνσκι στον άξονα δίπλα στον Σέρβο, με τον Μάνταλο να τοποθετείται στην αριστερή πτέρυγα και τον Λιβάγια στα δεξιά, ενώ ο Ολιβέιρα είναι ο μοναδικός προωθημένος. Στα μετόπισθεν ο Ιταλός τεχνικός τοποθέτησε τον Μπάρκα στην εστία και αμυντική τετράδα τους Παουλίνιο, Σβάρνα, Τσιγκρίνσκι, Λόπες.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης, Κολοβέτσιος, Ανουάρ (65' Χατζηγιοβάνης), Αλεξανδρόπουλος (46' Σερπέζης), Θεοχάρης (84' Μπεκ), Ζαγαρίτης, Μπουζούκης (89' Κολοβός), Καμπετσής (46' Περέα), Μακέντα

ΑΕΚ: Μπάρκας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες, Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Μάνταλος (90' Βέρντε), Λιβάγια, Ολιβέιρα (75' Αραούχο)

Η ΦΑΣΗ: Το τετ α τετ Καμπετσή-Μπάρκα στο 31'. Ο παίκτης του Παναθηναϊκού βγήγκε στην πλάτη της άμυνας, ύστερα από εξαιρετική πάσα του Μπουζούκη, αλλά το πλασέ του έξυσε το δοκάρι και με παρέμβαση του τερματοφύλακα της ΑΕΚ κατέληξε κόρνερ!

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Ο Διαμαντόπουλος δεν ξεσήκωσε αντιδράσεις με τη διαιτησία του.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Μετά την επιστροφή 7 βαθμών στον ΠΑΟΚ από το CAS η ΑΕΚ έμεινε στο -3. Οπότε είχε τρεις τελικούς που μόνο με ισάριθμές νίκες θα εξασφάλιζε τη 2η θέση. Με το διπλό απέναντι στον Παναθηναϊκό η Ένωση έκανε το πρώτο καθοριστικό βήμα, πήγε στους 68 βαθμούς και περιμένει αν θα στραβοπατήσει ο ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags