Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Μεγάλη νίκη του Δικεφάλου με 1-0, έσπασε το αήττητο των Πειραιωτών
| 2020-07-12 23:42:00

Μάγκας ΠΑΟΚ στον Πειραιά - Του έσπασε το αήττητο με ήρωα τον Μιχάι! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Μάγκας ΠΑΟΚ στον Πειραιά - Του έσπασε το αήττητο με ήρωα τον Μιχάι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Το όνειρο του Ολυμπιακού για την κατάκτηση αήττητου πρωταθλήματος «έσβησε» από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έκανε καταπληκτική εμφάνιση και τον νίκησε με 1-0 στο «Καραϊσκάκης» χάρη σε γκολ του Μιχάι στο 90’!

Ο εξαιρετικά στημένος και διαβασμένος Δικέφαλος του Αμπέλ Φερέιρα ήταν καλύτερος σε ολόκληρο το ματς, περιορίζοντας τα επιθετικά ατού του Ολυμπιακού, και δικαιώθηκε στο φινάλε με τον Μιχάι να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Ροντρίγκο.

Με τη νίκη αυτή ο ΠΑΟΚ έκανε αποφασιστικό βήμα για την κατάληξη της δεύτερης θέσης, αφού παρέμεινε τρεις βαθμούς πάνω από την ΑΕΚ, την οποία αντιμετωπίζει στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη (15/7).

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και δημιούργησε προϋποθέσεις για γκολ στο πρώτο τέταρτο, σε αντίθεση με τον ανούσιο Ολυμπιακό. Με κορυφαίο τον Μπίσεσβαρ ο Δικέφαλος έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ σε τρεις περιπτώσεις. Στο 3’ ο Ολλανδός βρήκε με εξαιρετική κάθετη πάσα τον Τζόλη, το σουτ του οποίου κόντραρε στα σώματα, ενώ στο 7’ ο ίδιος ο Μπίσεσβαρ απέφυγε δύο παίκτες και πλάσαρε από διαγώνια θέση, με τον Γκιλιέρμε να βάζει καθοριστική κόντρα. Στο 14’ ο Ροντρίγκο γύρισε από τα δεξιά και ο Μπίσεσβαρ απώλεσε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ, πλασάροντας ελάχιστα άουτ από το ύψος του πέναλτι.

Ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το ματς μετά το 15’, έμοιαζε όμως κομμένος στη… μέση και δυσκολευόταν να βρει διαδρόμους προς τα αντίπαλα καρέ. Το εξαιρετικό στήσιμο του Φερέιρα, με πεντάδα στην άμυνα, εξουδετέρωσε το μεγάλο «όπλο» των Πειραιωτών, που είναι η κυκλοφορία της μπάλας στον άξονα. Δεν είναι τυχαίο που οι Ερυθρόλευκοι απείλησαν ουσιαστικά μόνο από μια στημένη φάση στο 32’, όταν ο Σεμέδο έστειλε την μπάλα στο δοκάρι έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά.

Στο 42’ ο Σα δήλωσε «παρών» με δύσκολη επέμβαση σε μακρινό σουτ του Μαουρίσιο. Ο Ολυμπιακός παρέμεινε «φλύαρος»  παρά το γεγονός ότι μονοπώλησε την κατοχή της μπάλας και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα.

Με παρόμοιο τρόπο «κύλησε» και το δεύτερο μέρος, καθώς ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να αναπτυχθεί, μην έχοντας την απαραίτητη φαντασία στο παιχνίδι του. Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ δεν ρίσκαρε, αλλά προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τον χώρο που σταθερά έβρισκε στο αντίπαλο μισό. Σε μια από τις αρκετές αντεπιθέσεις του Δικέφαλου, στο 58’, ο Μαουρίσιο βρήκε τον Μπίσεσβαρ με εξαιρετική κάθετη πάσα. Αυτός «έστρωσε» στον προωθημένο Γιαννούλη που απώλεσε μεγάλη ευκαιρία σουτάροντας άουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Στο 79’ ο Χασάν, που είχε μπει στο 77’ αντί του Ελ Αραμπί, πρωταγωνίστησε στη δεύτερη μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο ματς, αστοχώντας με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Το ματς είχε δραματικό φινάλε. Στο 90’ ο ΠΑΟΚ δικαιώθηκε για την υπεροχή του, με τον Μιχάι να πετυχαίνει το γκολ της νίκης. Ο Ροντρίγκο έπειξε όμορφα το «1-2» με τον Μαουρίσιο και γύρισε την μπάλα προς τη μικρή περιοχή, όπου ο Μιχάι βρέθηκε ολομόναχος και σκόραρε με κεφαλιά προ κενής εστίας!

Στο 92’ ο Πασχαλάκης έσωσε τον ΠΑΟΚ με μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Χασάν, ενώ στο 95’ έλαβε χώρα μια φάση που «σήκωσε» πολλή συζήτηση, καθώς ακυρώθηκε γκολ του Χασάν για οφσάιντ.

Δείτε ΕΔΩ το γκολ του Ενέα Μιχάι

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Σισέ, Σεμέδο, Τσιμίκας, Ομάρ, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Γκιγιέρμε (62' Φορτούνης), Βαλμπουενά (86' Ραντζέλοβιτς), Μασούρας (62' Μπρούνο) και Ελ Αραμπί (77' Χασάν).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ίνγκασον (46' λ.τρ. Μιχάι), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ελ Καντουρί (79' Εσίτι), Μαουρίτσιο, Ροντρίγκο, Γιαννούλης, Μπίσεσβαρ (72' Στοχ), Τζόλης (79' Λημνιός) και Άκπομ (58' Σφιντέρφσκι).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags