Facebook Pixel Άρης - Παναθηναϊκός: Διπλό του Τριφυλλιού με λυτρωτή Κολοβό και ήρωα Ξενόπουλο! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2020-07-15 21:14:00

Νίκησε Άρη και... VAR - Μάγκικο διπλό του ΠΑΟ με λυτρωτή Κολοβό και ήρωα Ξενόπουλο! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Νίκησε Άρη και... VAR - Μάγκικο διπλό του ΠΑΟ με λυτρωτή Κολοβό και ήρωα Ξενόπουλο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε το πρώτο του διπλό στα πλέι οφ, φεύγοντας με νίκη (1-0) από την έδρα του Άρη χάρη σε γκολ του Κολοβού στο 75’.

Πάντως, οι Πράσινοι εξέφρασαν σοβαρά παράπονα για τη διαιτησία του Βρέσκα, ο οποίος σφύριξε αμφισβητούμενο πέναλτι υπέρ του Άρη στο 39’, το οποίο απέκρουσε ο πιτσιρικάς γκολκίπερ Ξενόπουλος.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο διαιτητής υπέδειξε νέο πέναλτι, απόφαση που άλλαξε στη συνέχεια μέσω της εξέτασης του VAR.

Το ματς

Από τη στιγμή που το ματς δεν έκρινε τίποτα από βαθμολογικής άποψης, οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο δίχως άγχος, με στόχο να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο. Ο Άρης ξεκίνησε πιο δυνατά, με δύο αξιόλογες προσπάθειες του Φετφατζίδη στο πρώτο τρίλεπτο, όμως ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που δημιούργησε την πρώτη κλασική ευκαιρία. Στο 8’ ο Καμπετσής βρέθηκε ολομόναχος στο όρια της μικρής περιοχής μετά από κεφαλιά-πάσα του Μπουζούκη και απέτυχε να νικήσει τον Κουέστα, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ με δεξί σουτ.

Το πρώτο ημίχρονο «κύλησε» με αρκετά καλό ρυθμό. Ο Φετφατζίδης στο 10’ και ο Μπαγκαλιάνης στο 30’ πρωταγωνίστησαν στις δύο καλές στιγμές του Άρη, ενώ για τον Παναθηναϊκό ο Καμπετσής δεν κατάφερε να σκοράρει στο 22’ και στο 33’.

Το ματς πήρε… φωτιά εξαιτίας δύο διαιτητικών αποφάσεων στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους. Στο 39’ ο διαιτητής Βρέσκας υπέδειξε «αυστηρό» πέναλτι για λογαριασμό του Άρη σε μαρκάρισμα του Αλεξανδρόπουλου στον Γκάμα. Ο ρέφερι πήγε στο VAR για να ξαναδεί τη φάση και δεν άλλαξε την απόφασή του, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των Πράσινων, καθώς και το ξέσπασμα του Γιώργου Δώνη. Ο Φετφατζίδη ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι στο 43’, όμως νικήθηκε από το νεαρό Ξενόπουλο, που έκανε εντυπωσιακή απόκρουση!

Τα αίματα «άναψαν» εκ νέου στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρος, όταν ο Βρέσκας σφύριξε νέο πέναλτι για τον Άρη σε ανατροπή του Ροζ από τον Ξενόπουλο. Ωστόσο, αυτή τη φορά ο διαιτητής πήρε σωστά πίσω την υπόδειξη μέσω VAR, αφού δεν υπήρχε παράβαση.

Οι άμυνες χαλάρωσαν ακόμα περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο, ιδιαιτέρως αυτή του Άρη, που επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες για γκολ. Οι Πράσινοι, ωστόσο, δεν κατάφεραν να τις αξιοποιήσουν, με τους Ανουάρ (48’), Μπουζούκη (49’), Καμπετσή (52’) και Χατζηγιοβάνη να μη βρίσκουν στόχο (52’). Στο 62’ ο Κολοβός απώλεσε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του Τριφυλλιού στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι.

Ο Ξενόπουλος εμπόδισε τον Άρη να πάρει προβάδισμα κόντρα στη ροή του αγώνα με μεγάλη απόκρουση σε κοντινό σουτ του Μαρτίνες στο 65’. Ο Παναθηναϊκός απάντησε άμεσα, καθώς στο 67’ ο Κουρμπέλης και στο 68’ ο Κολοβέτσιος βρέθηκαν σε θέσεις βολής, αλλά σπατάλησαν κλασικές ευκαιρίες με κεφαλιές.

Η λύτρωση για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 75’, με τον Κολοβό να μετατρέπεται σε «χρυσή» αλλαγή για τον Γιώργο Δώνη. Ο Έλληνας διεθνής ξέφυγε από την αντίπαλη άμυνα, εκμεταλλεύτηκε σέντρα του Ανουάρ στο δεύτερο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά.

Ο Άρης δεν είχε απάντηση, με το 1-0 υπέρ του Παναθηναϊκού να παραμένει μέχρι τέλους. Οι Θεσσαλονικείς ολοκλήρωσαν το ματς με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ροζ με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 86’.

Δείτε τα βίντεο:

Το 1-0 του Κολοβού

Η απόκρουση του Ξενόπουλου στο πέναλτι του Φετφατζίδη

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ, Μπακούτσης (78’ Διαμαντόπουλος), Δεληζήσης, Μπαγκαλιάνης, Ματίγια, Λούκας Σάσα, Μπρούνο Γκάμα, Φετφατζίδης, Μαρτίνες (71’ Σόουζα), Μαντσίνι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δώνης): Ξενόπουλος, Κολοβέτσιος, Σένγκεφελντ, Αθανασακόπουλος (59’ Σερπεζής), Ζαγαρίτης, Αλεξανδρόπουλος (59’ Κολοβός, Χατζηγιοβάνης (83’ Θεοχάρης), Μπουζούκης (83’ Μπεχ), Κουρμπέλης, Ανουάρ, Καμπετσής (59’ Μακέντα)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags