Facebook Pixel ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Τι θα είχε συμβεί αν δεν είχαν σηκώσει το πόδι από το γκάζι οι Πειραιώτες;
| 2020-07-20 11:00:00

"Τρελαμένοι" στην ΑΕΚ με Ολυμπιακό - Πόσα θα έγραφε χθες το κοντέρ - Μπορούσε να την διαλύσει!

του Γιώργου Θεοδωράκη
"Τρελαμένοι" στην ΑΕΚ με Ολυμπιακό - Πόσα θα έγραφε χθες το κοντέρ - Μπορούσε να την διαλύσει!

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Τελείως διαφορετικά περίμεναν στην ΑΕΚ τη σημερινή Δευτέρα. Οι τελευταίες μέρες όμως την έχουν μετατρέψει σε μέρα προβληματισμού, ειδικά εν όψει του επερχόμενου τελικού του Κυπέλλου. Η διοικητική αντίδραση για το θέμα με τα δελτία υγείας των παικτών του ΠΑΟΚ και η απόφαση να μην κατατεθεί τελικά ένσταση που θα κατοχύρωνε τη 2η θέση στα play off κόντρα στη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου της Ενωσης, αλλά και προφανώς κόντρα στα όσα ήθελε το αγωνιστικό κομμάτι, η ενέργεια που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Η χτεσινή εικόνα των «κιτρινόμαυρων» στο Καραϊσκάκη, ενδεικτική. Πρώτον, από την απόφαση του κόουτς Καρέρα να κάνει rotation, δίνοντας ανάσες στους παίκτες του, δείγμα και αυτό του… κομπλαρίσματος, ψυχολογικού κυρίως, που υπήρξε, που μετέτρεψε ένα παιχνίδι που παρότι δεν ήταν βαθμολογικά αδιάφορο, που έχει πάντα σημασία για τον σύλλογο και που τώρα αυτή ήταν ακόμη μεγαλύτερη – κυρίως για ψυχολογικούς λόγους – ακριβώς εν όψει του τελικού της Κυριακής, σε τραυματική εμπειρία.

Ναι, ο Ολυμπιακός σήκωσε το πόδι από το γκάζι μετά το 25’, αλλά αν δεν το έκανε; Πόσο παραπάνω θα «έγραφε» το κοντέρ; Και αν «έγραφε» ως τότε, μόνο αξιοποιώντας τις κλασικές του ευκαιρίες; Εδώ τώρα, με την ΑΕΚ να «μαζεύει» κάπως την εικόνα και την κατάσταση – βοηθούμενη φυσικά και από το κατέβασμα στροφών των «ερυθρόλευκων» - υπάρχει τεράστιο και προφανές «μούδιασμα» στην ομάδα και στον περίγυρο της, πως θα ήταν τα πράγματα αν έρχονταν μια ακόμη μεγαλύτερη ήττα που λόγω αστοχίας αντιπάλου και δικού του «κατεβάσματος» στο… ρελαντί δεν προέκυψε;

Δικαιολογημένη η αίσθηση από την εικόνα των παικτών πως και αυτοί είναι πολύ επηρεασμένοι από την απόφαση για μη κατάθεση ένστασης. Και αυτό το.. μπέρδεμα, βγήκε στο γήπεδο. Ο Καρέρα, για δεύτερο σερί ματς δεν διάβασε σωστά, πριν τη σέντρα, το παιχνίδι και οι επιλογές του σε επίπεδο αρχικής ενδεκάδας προβλημάτισαν.

Και φυσικά, έγινε πασίδηλο το που πρέπει να εστιάσει η ΑΕΚ στη μεταγραφική περίοδο, αφού δεν έχει στόπερ. Στόπερ ικανούς και ανταγωνιστικούς σε αυτό το επίπεδο. Αποδείχτηκε και στο χτεσινό παιχνίδι το πόσο επιπόλαιος και λανθασμένος ήταν τελικά ο χειρισμός του θέματος Βράνιες – έστω και αν με τον Βόσνιο ποτέ και κανείς άλλος πέραν του ίδιου δεν μπορεί να έχει την ευθύνη.

Και ακόμη το πόσο λανθασμένη ήταν και η εκτίμηση, αλλά και η αρχική συμπεριφορά προς τον Τσιγκρίνσκι, ο οποίος από εκεί που διάβαζε πως φεύγει λόγω ηλικίας, χωρίς να έχει κάνει καν ραντεβού με τους ανθρώπους της ΑΕΚ, πλέον αντιλαμβάνονται όλοι στην Ενωση το πόσο κομβικός είναι τουλάχιστον για τη συγκεκριμένη ομάδα, αφού απουσία του εκθέτει όλους όσους φαίνονται καλύτεροι παίζοντας δίπλα του.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δώρο Μαρινάκη για τη φιέστα – Απίστευτο "μπαμ" με παικταρά από Γιουνάιτεντ – "Παιδί" του Μουρίνιο!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags