Facebook Pixel ΑΕΚ: Αυτή θα είναι η… νέα ΑΕΚ – Όνομα "βόμβα" φέρνει για στόπερ – Έκπληξη με Λιβάγια, χαμός με Αραούχο!
| 2020-07-21 18:44:00

Αυτή θα είναι η… νέα ΑΕΚ – Όνομα "βόμβα" φέρνει για στόπερ – Έκπληξη με Λιβάγια, χαμός με Αραούχο!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Αυτή θα είναι η… νέα ΑΕΚ – Όνομα "βόμβα" φέρνει για στόπερ – Έκπληξη με Λιβάγια, χαμός με Αραούχο!

ΑΕΚ: Από σήμερα, μετά και την απόφαση της ΕΠΟ για την αναβολή τελικά του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας η ΑΕΚ μπαίνει επισήμως σε διαδικασία προετοιμασίας για την επόμενη σεζόν. Και οτιδήποτε ανοιχτό μέτωπο, σιγά σιγά επιβάλλεται να κλείσει. Ο μεταγραφικός σχεδιασμός της Ενωσης είναι αλήθεια πως έχει αλλάξει αρκετές φορές μετά την καραντίνα, ωστόσο πλέον, με το αγωνιστικό δείγμα των play off σαφές, είναι ώρα να προσδιοριστεί εκ νέου.

Στο θέμα των ανανεώσεων/επεκτάσεων, ο μόνος που εντάσσεται πλέον σε αυτή τη διαδικασία είναι ο Τσιγκρίνσκι. Συμφωνία δεν υπάρχει, διάθεση όμως – εκατέρωθεν πλέον – υφίσταται. Το πιθανότερο πως οδεύουμε σε μια συνεργασία για 1+1 με οικονομικές απολαβές προσαρμοσμένες στον χρόνο συμμετοχής που θα έχει ο Ουκρανός, στον οποίο και θα περάσει τελικά η ευθύνη της αποδοχής της πρότασης που – λογικά – θα του γίνει.

Αναλόγως τι θα αποφασίσει, θα προσαρμοστεί και η βασική αναζήτηση του Ιβιτς. Αν μείνει ο «Τσίγκρι», τότε η ΑΕΚ θα ψαχτεί σίγουρα για έναν στόπερ. Αν όχι, θα ψαχτεί σίγουρα για δύο. Και όσο και αν φαίνεται περίεργο, ως και εξωφρενικό και γελοίο, περίπτωση νέας επιστροφής του Βράνιες (που αν συντελεστεί, μαζί με πιθανή παραμονή Τσιγκρίνσκι, αυτομάτως «κλείνει» το ρόστερ στην καρδιά της άμυνας) δεν πρέπει να αποκλειστεί.

Φυσικά, δεδομένη είναι η πρόθεση για απόκτηση αριστερού μπακ, με τις πρόσφατες θετικές εμφανίσεις του Παουλίνιο να αναστέλλουν την πιθανότητα για προσθήκη και δεξιού μπακ (δεν αποκλείεται πάντως ακόμη, σίγουρα όμως τη δεδομένη στιγμή δεν είναι όχι απλώς προτεραιότητα, αλλά ούτε καν το επικρατέστερο σενάριο).

Στο κέντρο του γηπέδου υπερπληθώρα επιλογών, δεν κουνιέται κανείς και δεν φεύγει και κανείς. Στα άκρα, αν δεν αποχωρήσει κάποιος, δύσκολα πλέον θα έρθει. Και αυτό γιατί η προτεραιότητα μεταφέρεται στην κορυφή της επίθεσης. Η ΑΕΚ δεν θα πληρώσει το 2,7 του buy out του Αραούχο και αν δεν καταφέρει να τον πάρει με τους όρους της – προσπάθεια που για ακόμη ένα καλοκαίρι θα αργήσει – θα πρέπει να βρει εναλλακτική επιλογή στους φορ.

Κάτι που αυτομάτως «μονιμοποιεί» και την παρουσία του Λιβάγια στα αριστερά. Παρουσία που έχει βγει 101% στον Καρέρα, ο οποίος από τη συγκεκριμένη θέση απολαμβάνει τον παραγωγικότερο Κροάτη στη θητεία του στην ΑΕΚ και εννοείται πως δεν έχει διάθεση και λόγο να τον… κουνήσει από τα αριστερά. Οπότε, αν δεν φύγει κάποιος (βλ. Βέρντε), προσθήκη εξτρέμ στον ορίζοντα, πλέον, δεν φαίνεται.

Η έστω, δεν είναι must και σε κάθε περίπτωση εξαρτάται άμεσα από το τι θα γίνει, όπως προαναφέρθηκε, με την κορυφή της επίθεσης, όπου είτε με τον Αραούχο, είτε διαφορετικά με κάποιον άλλον, η ΑΕΚ επιβάλλεται να έχει εναλλακτική πίσω από τον Ολιβέιρα.

Φυσικά, στον σχεδιασμό δεν προσμετράται το ενδεχόμενο πωλήσεων. Εξυπακούεται πως όποιος αποχωρήσει, αντικαθίσταται, σε όποια θέση και αν προκύψει πώληση ακόμη και εκεί που υπάρχει υπεραριθμία (όπως είναι στο κέντρο για παράδειγμα).


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Βουίζει" η Αγγλία για Παπασταθόπουλο - Τέλος από την Άρσεναλ - Γυρίζει Ελλάδα σε κορυφαία ομάδα;

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags