Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Σούπερ ανάλυση από τον Αντώνη Οικονομίδη στο sportdog για όλες τις μεταγραφικές υποθέσεις που είναι ανοιχτές αυτό το διάστημα, σε τέσσερις μεγάλες ελληνικές ομάδες.

Τι γίνεται με τον Τσιμίκα; Πόσα χρήματα μπορεί να φέρει ο Καμαρά; Πωλείται ο Σεμέδο; Δεν είναι πολλά τα 5 εκατ. ευρώ για κλειστό διετές στον Βιεϊρίνια από τον Λουτσέσκου; Όλες οι απαντήσεις στο sportdog... 

"Top τα 15 εκατ. για Τσιμίκα - Βρίσκει τα 20 εκατ. για Καμαρά"

Τσιμίκας: Μια πρόταση που έχει γίνει στον Ολυμπιακό ήταν από τη Νις με 11 εκατ. ευρώ για το 90% του παίκτη. Στον Ολυμπιακό εκτίμησαν ότι έχει οικονομικό υπόβαθρο η ομάδα και ότι μπορεί να επανέλθει. Αυτό όμως ήταν το ταβάνι της ομάδας, προφανώς όμως στον Ολυμπιακό περίμεναν ότι αυτή η κίνηση ήταν στο πλαισιο της μεταγραφής. Η Νις όχι μόνο δεν επανήλθε, αλλά αγόρασε δύο παίκτες στη θέση του Τσιμίκα. Άλλη πρόταση δεν υπάρχει, αν και είναι δεδομένο το ενδιαφέρον από τη Νάπολι. Όλοι θεωρούν ότι ο εκλεκτός τής ιταλικής ομάδας είναι ο Τσιμίκας. Αλλά το θέμα είναι ποια πρόταση θα έρθει. Τον χειμώνα έδινε 11-12 εκατ. ευρώ η Νάπολι. Προσωπικά δεν βλέπω κάτι συγκλονιστικά περισσότερο. Αν δεν μπουν αγγλικές ομάδες στο παιχνίδι (κάτι τέτοιο δεν το βλέπουν στον Ολυμπιακό) το ποσό δεν φαίνεται ότι θα αυξηθεί συγκλονιστικά. Θα πάει ταβάνι στα 15 εκατ. ευρώ. Αλλά είναι θέμα του Ολυμπιακού. Το πιθανότερο είναι να το δεχτεί αν υπάρξει πρόταση στα 15 εκατ. ευρώ. 

Καμαρά: Τη δεδομένη στιγμή είναι το πιο καυτό όνομα. Και εκεί την τιμή την κρίνει η Αγγλία. Όλες οι ομάδες τον έχουν φακλωμένο από πέρσι. Η τιμολόγησή τους για παίκτη τύπου Καμαρά δεν συνάδει με την τιμολόγηση Ολυμπιακού. Η Γουότφορντ πέρσι έδινε 8 εκατ. ευρώ. Τώρα επειδή τα έχει σπάσει ο Καμαρά μπορεί να έχει φτάσει 11,12,13 εκατ. ευρώ. Αλλά δύσκολα θα φτάσει τα plus 20 εκατ. ευρώ που θέλει ο Ολυμπιακός. Αλλά υπάρχει ενδιαφέρον και όταν αρχίσουν συζητήσεις κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να καταλήξουν. Στον Ολυμπιακό, πάντως, θέλουν να ανοίξει και η ιταλική αγορά για τον Καμαρά. Ο Ολυμπιακός ξέρω ότι έχει κάνει ραντεβού για τη Μίλαν, αλλά είναι άγνωστο πόσο θα φτάσει η τιμή. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρει τα λεφτά που θέλει, αλλά υπάρχει η δυναμική για να βρει το "2" μπροστά από την τελική πρόταση. 

"Τι ισχύει με την αποχώρηση Σα - Με 10 εκατ. έφυγε ο Σεμέδο"

Σα: Μέχρι και στη φιέστα έλεγε ότι δεν έχει καμία πρόταση και περνάει καλά εδώ. Τα 13 εκατ. που υπάρχουν στη ρήτρα του δεν είναι πολλά, αλλά το θέμα είναι ποια ομάδα θα του δώσει ρόλο βασικού. Γιατί στον Ολυμπιακό τον έχει, διαφημίζεται στο Τσαμπιονς Λιγκ, ενώ επέστρεψε και στην εθνική ομάδα, είναι βασικός. Αν πάει, για παράδειγμα, στη Σεβίλλη με χαμηλότερο συμβόλαιο και ψάχνει θέση στην 11άδα, δεν είναι και η καλύτερη υπόθεση. Αλλά υπάρχει ο Μέντες από πίσω, ο μάνατζέρ του, που μπορεί να φέρει δύο προτάσεις μέχρι να κλείσουμε το τηλέφωνο. 

Σεμέδο: Αν λέγαμε ποιον στόπερ θέλει να πουλήσει ο Ολυμπιακός, είναι το Νο1 ο Σεμέδο και Νο2 ο Σισέ. Όποια ομάδα έρθει με 10-12 εκατ., τον πήρε. Αλλά μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει τέτοια προοπτική. Παζάρι αυτή της τιμής δεν γίνεται.

"Χάνουν χρόνο με Μπάρκα - Δεν θέλει πώληση ο Μακέντα - 600.000 για Βιεϊρίνια"

Μπάρκας: Η Σέλτικ δύο φορές το 2020 είχε ρωτήσει για τον Μπάρκα. Κι αυτό που έμαθε είναι τελείως κόντρα σε αυτό που θέλει και μπορεί. Η ΑΕΚ επισήμως θέλει 10 εκατ. ευρώ, αλλά ανεπισήμως δεν κάθεται στο τραπέζι για λιγότερα από 8 εκατ. Και η Σέλτικ δεν διαθέτει πάνω από 5 εκατ. Δεν ξέρω για ποιο λόγο χάνεται χρόνος για τέτοια θέματα. Να έχει μπει σε τέτοια διαδικασία η Σέλτικ, με ένα ποσό που δεν εκφράζει την ΑΕΚ και η ΑΕΚ δεν πρόκειται να πουλήσει, δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο γίνεται. 

Παναθηναϊκός: Το σίγουρο είναι ότι τους πουλάει όλους ο Ρόκα, συζητάει τα πάντα. Ενδεχομένως όσο περνάει ο καιρός μπορεί να πιέσει καταστάσεις. Αυτή η κατάσταση που θα πιέσει περισσοτερο είναι για τον Μακέντα. Ο Μακέντα δεν καίγεται να φύγει, γιατί σε έξι μήνες μπορεί να υπογράψει ελεύθερος, ενώ τώρα πρέπει να έρθει ομάδα και να πληρώσει τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός, επισήμως, ζητάει 1 εκατ. ευρώ τόσο για τον Μακέντα όσο και για τον Χατζηγιοβάνη και για τον Μακέντα. Αλλά μιλάει για τα πάντα και δεν κόβει προτάσεις, ορέξεις. 

Βιεϊρίνια: Μιλάμε για 35 ετών παίκτη, η πρόταση που λένε ότι υπάρχει από τον Λουτσέκσου με τα 5 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια, είναι απίστευτη. Δεν έχει λόγο να ρισκάρει τις σχέσεις του με την ομάδα του ο Λουτσέσκου για έναν παίκτη αυτής της ηλικίας. Καλοί οι Άραβες αλλά έχουν σταματήσει να μοιράζουν λεφτά. Υπάρχει πατρική σχέση, ξέρει ότι όποτε του πει "Έρχομαι" θα πάει. Αλλά αυτό δεν επηρεάζει τη σκέψη και τη σχέση με τον ΠΑΟΚ. Ζήτημα να του δίνει 6-7 κατοσάρικα ο ΠΑΟΚ, αλλά όταν μιλάμε για τη σχέση του Βιεϊρίνια με τον ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο το οικονομικό στη μέση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Βόμβα" στο ελληνικό μπάσκετ - Θα "τρελαθούν" Αγγελόπουλοι-Δημήτρης - Υπέγραψε τρομερός σουτέρ!