Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Προκαλεί" ο Ρόκα! Διώχνει τον παίκτη-καψούρα του Αλαφούζου
| 2020-07-27 18:11:00

"Προκαλεί" ο Ρόκα! Διώχνει τον παίκτη-καψούρα του Αλαφούζου - Φωτιά στο πλάνο, τρελή απόφαση!

του Νίκου Στεργίου
"Προκαλεί" ο Ρόκα! Διώχνει τον παίκτη-καψούρα του Αλαφούζου - Φωτιά στο πλάνο, τρελή απόφαση!

Παναθηναϊκός: Προσωποποιεί κατά πολλούς την αντιμετώπιση που είχε και εφεξής θα έχει ο Παναθηναϊκός ως σύλλογος, ως οργανισμός, στους ταλαντούχους νεαρούς ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τις ακαδημίες του. Το περασμένο καλοκαίρι, ο Γιώργος Δώνης έκρινε πως ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης έπρεπε να «μάθει το κανονικό ποδόσφαιρο» - όπως είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του – συναινώντας στον δανεισμό του στον Πανιώνιο. Προτίμησε να χρησιμοποιεί σε ρόλο εξτρέμ ποδοσφαιριστές που είτε δεν ήταν (Κολοβός, Ζαχίντ, Μπουζούκης) είτε δεν το… είχαν (Μπεκ), χωρίς παράλληλα – όπως επίσης παραδέχτηκε – να βλέπει το τι κάνει ο 20χρονος επιθετικός στον Ιστορικό και να παρακολουθεί την πρόοδο (ή όχι) του.

Ο Εμμανουηλίδης αποτελεί όπως είναι γνωστό στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού προσωπική «καψούρα» του ιδιοκτήτη, Γιάννη Αλαφούζου. Με δική του απόφαση δόθηκε πρόωρο τέλος στον δανεισμό του στον Πανιώνιο, χωρίς να γίνεται καν συζήτηση για επέκταση του ως και τα τελευταία παιχνίδια των «κυανέρυθρων» στα play out εντός του Ιουλίου. Το θέμα όμως από εδώ και πέρα είναι τι ακριβώς σκοπεύει το «τριφύλλι», ο Τσάβι Ρόκα και ο νέος του προπονητής να κάνουν αναφορικά με την χρησιμοποίηση – αξιοποίηση του Ελληνα άσου.

Κακά τα ψέματα, με την προσθήκη του Αϊτόρ και την επερχόμενη του Πορτογάλου Χαβιέρ, οι παίκτες που αγωνίζονται στα άκρα αυξάνονται. Και ποσοτικά και ποιοτικά. Παράλληλα, αν θεωρήσουμε ως δεδομένο το 4-3-3 ως διάταξη που θα υιοθετήσει ο νέος Ισπανός τεχνικός του «τριφυλλιού», τότε άλλος ρόλος πέραν της χρησιμοποίησης στα – υπερφορτωμένα – άκρα , δεν προβλέπεται για τον διεθνή με την Ελπίδων επιθετικό.

Εύλογα συνεπώς το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει μια συζήτηση αναφορικά με την παραμονή του ή όχι στους «πράσινους». Χτες, μάλιστα κυκλοφόρησαν σενάρια που τους θέλουν να εξετάζουν πρόταση δανεισμού από ευρωπαϊκό (κεντροευρωπαϊκό) σύλλογο. Ισχύουν. Εδώ και μέρες, ο Ρόκα είναι ενήμερος για τη συγκεκριμένη πρόταση, φυσικά έχοντας ενημερώσει και τον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού και οι δυο τους καλούνται να πάρουν μια σημαντική, πλέον, απόφαση.

Τόσο για τον Εμμανουηλίδη όσο και για το προφίλ που πρακτικά θα υιοθετήσουν εφεξής: είτε λοιπόν παραχωρούν τον 20χρονο άσο και έτσι, εμπράκτως, ακυρώνουν οριστικά το σχέδιο στήριξης των ποδοσφαιριστών που προέρχονται από τις ακαδημίες, είτε αρνούνται τον νέο δανεισμό του, όχι όμως επιλέγοντας έναν συμπληρωματικό ρόλο για τον Εμμανουηλίδη στο ρόστερ της επόμενης σεζόν, αλλά δίνοντας του, πειστικά και ξεκάθαρα, χρόνο και θέση που θα δικαιολογεί την μέχρι στιγμής «αναπτυξιακή» διαδικασία που έχει ακολουθηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Έσκασε": Ελεύθερος ο παικταράς - "Τεσσάρι" ολκής - Τον ήθελε ο Ολυμπιακός - Στη "μάχη" και ο ΠΑΟ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags