Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Φώτης Ιωαννίδης: "Θα παίξει μεγάλη μπάλα - Γουστάρει πολύ - Δύο πόδια"
| 2020-08-05 15:22:00

Από... Ολυμπιακό στον ΠΑΟ! Θηρίο με τεχνική - "Θα παίξει μεγάλη μπάλα, γουστάρει πολύ - Δύο πόδια"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Από... Ολυμπιακό στον ΠΑΟ! Θηρίο με τεχνική - "Θα παίξει μεγάλη μπάλα, γουστάρει πολύ - Δύο πόδια"

Μια ανάσα από τον Παναθηναϊκό είναι ο Φώτης Ιωαννίδης. Όπως αναφέρουν πηγές, Ρόκα και Πογιάτος έχουν ανάψει το πράσινο φως για την απόκτηση του 20χρονου επιθετικού, με το ρεπορτάζ να κάνει λόγο για συμβόλαιο τουλάχιστον τριετούς διάρκειας.

Εξάλλου οι δύο Ισπανοί φέρονται να πιστεύουν πολύ στο ταλέντο του φέρελπι ποδοσφαιριστή, ο οποίος φέτος σημείωσε 20 συμμετοχές με τη φανέλα του Λεβαδειακού στη Super League 2, πέτυχε 5 γκολ και έγινε πόλος έλξης για τους μεγάλους της Super League

Ο Ιωαννίδης είχε προσελκύσει στο παρελθόν το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, αλλά και της ΑΕΚ. Με τον πρώτο μάλιστα έχει έναν ιδιαίτερο δεσμό, καθώς ο πατέρας του, Βασίλης, ήταν παλιός στόπερ στην ομάδα του Πειραιά, στις ακαδημίες της οποίας μεγάλωσε ποδοσφαιρικά ο μικρός, πριν μετακινηθεί για τον Ολυμπιακό Χαλκίδος, μία εποχή που υπήρχε για την περίπτωσή του ενδιαφέρον και από τον Αστέρα Τρίπολης.

Το οικογενειακό του περιβάλλον έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην ποδοσφαιρική γαλούχηση του παιδιού, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα από την "ερυθρόλευκη" προτίμησή του.

Όσοι τον γνωρίζουν κάνουν λόγο για έναν χαρισματικό ποδοσφαιριστή με μεγάλη ποιότητα. Σε αντίθεση με τον πατέρα του που ήταν αμυντικός εκείνος παίζει στην επίθεση, εκμεταλλευόμενος το καλό κράτημα της μπάλας και την εξαιρετική του διείσδυση. Είναι σέντερ φορ, στον Λεβαδειακό όμως ο Άκης Μάντζιος τον χρησιμοποιούσε φέτος (μέχρι τη διακοπή λόγω κορωνοϊού) περισσότερο στην αριστερή πτέρυγα, ενώ έχει παίξει ως επιτελικός πίσω από δύο επιθετικούς.

Παρά το ύψος του (1,87) διαθέτει πολύ καλή ταχύτητα και δεν υστερεί καθόλου σε τεχνική. Οι κεφαλιές δεν είναι το δυνατό του χαρακτηριστικό. Το ένα από τα δύο περσινά του γκολ στη Super League (17 συμμετοχές) τα σημείωσε με το κεφάλι και συγκεκριμένα σε μία αναμέτρηση, στην οποία έκρινε το ματς υπέρ του Λεβαδειακού εναντίον της Ξάνθης στα Πηγάδια για την 22η αγωνιστική.

"Έχει ποδοσφαιρικό θράσος. Δεν φοβόταν να παίζει απέναντι σε πιο έμπειρους παίκτες με πιο δυνατά κορμιά. Δεν μάσαγε. Διαθέτει ατελείωτες φυσικές δυνάμεις και καλή τεχνική κατάρτιση", αναφέρει στο sportdog ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Χαλκίδος, Θανάσης Στρατής και συμπληρώνει:

"Είναι τρελαμένος για το ποδόσφαιρο. Γουστάρει πολύ. Τον έζησα 5 χρόνια. Πολλά παιδιά ξεκίνησαν ταλέντα και έμειναν στον δρόμο. Αν μείνει προσγειωμένος, όπως είναι ως χαρακτήρας, θα παίξει μπάλα σε υψηλό επίπεδο".

Τα καλύτερα λόγια για τον μικρό εξέφρασε, μιλώντας στο sportdog, ο Άκης Μάντζιος, ο οποίος τον κοούτσαρε φέτος στον Λεβαδειακό πριν αναλάβει τη Λαμία.

"Είναι ευφυής ποδοσφαιριστής που έχει ευχέρεια στο γκολ. Παίζει με πλάτη και καλύπτει με το σώμα του την μπάλα. Χρησιμοποιεί καλά και τα δύο πόδια Θέλει λίγη βελτίωση στην κίνηση στο χώρο, αυτά όμως είναι στοιχεία που δουλεύονται. Τη μαγιά την ποδοσφαιρική τη διαθέτει", υποστηρίζει και καταλήγει: "Είναι πολύ καλός παίκτης. Έχει μέλλον στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα μας απασχολεί για αρκετό χρονικό διάστημα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άρχισε τα μπαμ ο Καρυπίδης μετά τη συνέντευξη - Πάει να "αρπάξει" Έλληνα άσο από τον ΠΑΟ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags