Facebook Pixel Γουλβς – Ολυμπιακός: Η αδικία του… αιώνα – Θρυλικός Ολυμπιακός "πάτησε" τη Γουλβς - Τζάμπα χάθηκε η πρόκριση! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2020-08-06 23:59:00

Η αδικία του… αιώνα – Θρυλικός Ολυμπιακός "πάτησε" τη Γουλβς - Τζάμπα χάθηκε η πρόκριση! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Η αδικία του… αιώνα – Θρυλικός Ολυμπιακός "πάτησε" τη Γουλβς - Τζάμπα χάθηκε η πρόκριση! (ΒΙΝΤΕΟ)

Γουλβς – Ολυμπιακός: Η… επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά για το πώς ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να φύγει με την πρόκριση από το «Μολινό» κόντρα στη Γουλβς ή έστω να στείλει το ματς στην παράταση.

Σε ένα δραματικό παιχνίδι, οι Ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν με 1-0 και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του Europa League, παρά το γεγονός ότι κυριάρχησαν στο δεύτερο ημίχρονο, έχασαν πολλές ευκαιρίες και φωνάζουν για ένα πέναλτι που κακώς δεν τους δόθηκε!

Οι απουσίες των Σα και Σεμέδο στοίχισαν, καθώς μια ασυνεννοησία του Μπα με τον Αλέν είχε ως αποτέλεσμα το μοναδικό γκολ του αγώνα, με πέναλτι του Χιμένες στο 8’.

Ο Ολυμπιακός είδε γκολ του Καμαρά να ακυρώνεται για… χιλιοστά, δεν πήρε πέναλτι σε καθαρή ανατροπή του Ελ Αραμπί από τον Μπολί στο 55’, είχε τεράστιες ευκαιρίες με Γκιλιέρμε και Χασάν, όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει και γνώρισε πικρό αποκλεισμό.

Το ματς

Οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν… εκτός τόπου και χρόνου στα πρώτα λεπτά, αφού ξεκίνησαν με αλλεπάλληλα λάθη και «πουλούσαν» εύκολα την μπάλα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πριν συμπληρωθεί ένα λεπτά αγώνα, ένα εύκολο λάθος του Γκιλιέρμε είχε ως αποτέλεσμα η μπάλα να στρωθεί στον Χιμένες, με τον Μεξικανό να σπαταλά σημαντική ευκαιρία.

Το… αποκορύφωμα των «ερυθρόλευκων» σημειώθηκε στο 7’.  Μια κόντρα της Γουλβς ξεκίνησε από λάθος πάσα του Ελ Αραμπί, ο Ελαμπντελαουί έκοψε προς στιγμήν τον Χιμένες, αλλά η συνέχεια ήταν κάκιστη. Μπα και Σισέ δεν συνεννοήθηκαν, με τον πρώτο να γυρίζει διστακτικά την μπάλα τον Αλέν και τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού όχι μόνο να κάνει λανθασμένο κοντρόλ αλλά στη συνέχεια να γκρεμίζει και τον Ποντένσε εντός περιοχής. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Χιμένες στο 8’ και σκόραρε, κάνοντας το 1-0 για τη Γουλβς.

Το γκολ ακολούθησαν κι άλλα ατομικά λάθη των Πειραιωτών. Ευτυχώς δεν τα πλήρωσαν αυτή τη φορά και σιγά σιγά βρήκαν ρυθμό, ισορροπώντας το ματς. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού σημειώθηκε στο 19’, με τον Τσιμίκα να κάνει τρομερή κούρσα παίζοντας το «1-2» με τον Μασούρα. Αφού διένυσε το μισό γήπεδο ο «Τσίμι» σούταρε δυνατά και ανάγκασε τον Πατρίσιο σε μεγάλη απόκρουση.

Η τύχη γύρισε την πλάτη στον Ολυμπιακό στο 28’. Ο Ελ Αραμπί έφυγε στην πλάτη της αγγλικής άμυνας από μπαλιά του Ελαμπντελαουί και γύρισε από τα δεξιά προς τη μεγάλη περιοχή. Ο Καμαρά, που είχε κάνει κίνηση κρυφού επιθετικού, έκανε το πλασέ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα. Τους πανηγυρισμούς διαδέχθηκε η απογοήτευση λίγο αργότερα, όταν το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ μέσω της χρήσης του VAR επειδή ο Ελ Αραμπί ήταν σε αντικανονική θέση για… χιλιοστά!

Στο 35’ ο Ολυμπιακός απώλεσε τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση, αφού ο Σισέ δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από τη μικρή περιοχή έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά στο δεύτερο δοκάρι. Στο 43’ ο Χιμένες επιχείρησε ένα εντυπωσιακό σουτ με «ραμπόνα» και έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 1-0 υπέρ της Γουλβς.

Άλλο ματς είδαμε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει πολύ καλύτερα στο γήπεδο. Η είσοδος του Φορτούνη τον βοήθησε να κυριαρχήσει στα πρώτα λεπτά περιορίζοντας τη Γουλβς σε παθητικό ρόλο. Μάλιστα, οι Ερυθρόλευκοι έχουν κάθε δικαίωμα να νιώθουν αδικημένοι για τη φάση του 55’. Ο Ελαμπντελαουί έβγαλε τη σέντρα και ο Ελ Αραμπί βρέθηκε ολομόναχος στη μικρή περιοχή, δεν κατάφερε όμως να σκοράρει με κεφαλιά επειδή ο Μπολί τον έσπρωξε και τον έβγαλε εκτός πορείας. Ο διαιτητής Μαρτσίνιακ, όμως, δεν έδωσε το πέναλτι, ενώ δεν ειδοποιήθηκε ούτε να τσεκάρει τη φάση στο ριπλέι!

Ο Αλέν έσωσε τον Ολυμπιακό στο 61’ με μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Ποντένσε έπειτα από λάθος του Ελαμπντελαουί, ενώ στο 63’ ο Μπα απομάκρυνε με προβολή το σουτ του Ζότα και εν συνεχεία ο Μπολί δεν μπόρεσε να σκοράρει προ κενής εστίας.

Στο 67’ ο Φορτούνης έκανε μαγική ενέργεια, απέφυγε δύο παίκτες και μπήκε στην περιοχή της Γουλβς. Γύρισε στη μικρή περιοχή για τον Ελ Αραμπί, αυτός ρόλαρε όμορφα το σώμα του, όμως η μπάλα έφυγε λίγο άουτ στο τελείωμά του. Το ματς έγινε… ροντέο από εκείνο το σημείο και έπειτα, με τον Ολυμπιακό να κλείνει στα καρέ της τη Γουλβς, η οποία προσπαθούσε να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση. Στο 79’ ο Μπα λίγο έλειψε να τα… τινάξει όλα στον αέρα με νέα λάθος πάσα, αλλά έκανε σωτήρια επέμβαση σε τετ α τετ με τον Ζότα.

Το δράμα συνεχίστηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τους Πειραιώτες να φτάνουν μια… ανάσα από την ισοφάριση. Στο 79’ ένας «κεραυνός» του Γκιλιέρμε κατέληξε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια και στο 81’ ο Πατρίσιο έκανε τεράστια επέμβαση σε κεφαλιά του Χασάν έπειτα από σέντρα ακριβείας του Τσιμίκα!

Στην τελευταία μεγάλη ευκαιρία του ματς, στο 91’, ο Ελαμπντελαουί έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων με δυνατό σουτ μετά από σέντρα του Φορτούνη και η Γουλβς κατάφερε να πάρει μια αγχωτική πρόκριση.

Οι συνθέσεις:

ΓΟΥΛΒΣ: Πατρίσιο, Μπολί, Κόαντι, Σαΐς, Ντόχερτι, Νέβες, Μουτίνιο, Γιόνι, Τραορέ (57' Ζότα), Χιμένες, Ποντένσε (71' Ντεντόκερ). 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αλέν, Ελαμπντελαουί, Μπα, Σισέ, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε (82' Καφού), Μπουχαλάκης (46' Ραντζέλοβιτς), Καμαρά (65' Χασάν), Βαλμπουενά, Μασούρας (46' Φορτούνης), Ελ Αραμπί.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags