Facebook Pixel Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: "Τελειώνουν" Τσιμίκας, Γιαννούλης - "Ούτε με 10 εκατ. τον Κυριακόπουλο" - Γιατί χάλασε του Ινσούα!
| 2020-08-07 18:12:00

"Τελειώνουν" Τσιμίκας, Γιαννούλης - "Ούτε με 10 εκατ. τον Κυριακόπουλο" - Γιατί χάλασε του Ινσούα!

Sportdog Team
"Τελειώνουν" Τσιμίκας, Γιαννούλης - "Ούτε με 10 εκατ. τον Κυριακόπουλο" - Γιατί χάλασε του Ινσούα!

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: Οι Έλληνες αριστεροί μπακ έχουν τελικά μεγάλη πέραση/ζήτηση στην Ευρώπη. Μεγαλύτερη πλέον κι απο τους πάλαι ποτέ περιζήτητους Έλληνες στόπερ, οι οποίοι κάποιοι στιγμή στο παρελθόν έφτασαν να ταυτιστούν (ως προς την εξαγωγιμοτητά τους) με το λάδι και τη φέτα μας!

Κάποτε αυτό βέβαια αφού από πέρσι οι Κυριακόπουλος,Τσιμίκας, Γιαννούλης και ο Κούτρης (μέχρι να τραυματιστεί) έκαναν ντόρο στις ξένες πιάτσες σκάουτς και ομάδων, με την ανάλογη απήχηση και στα ΜΜΕ. Δίνοντας μια συνέχεια στον δρόμο που πήραν νωρίτερα οι Σταφυλίδης και Λυκογιάννης.

Μπορεί βέβαια ο Πατρινός πρώην άσος του Αστέρα Τρίπολης να έκανε τον περασμένο Σεπτέμβριο την έκπληξη, παίρνοντας μεταγραφή για τη Σασουόλο, αλλά αυτο το καλοκαίρι ήρθε ντεφάκτο η σειρά των δυο αριστερών μπακ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ αντίστοιχα, για να την... κάνουν στο εξωτερικο. Και οι δυο μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, θα ντιλάρουν εντός του Αυγούστου!

Ο μεγάλος αυτός πρόλογος μου για τους Έλληνες αριστερούς μπακ εγινε με αφορμή τη χθεσινή αποκάλυψη καλού συναδέλφου, σε άλλη αθλητική ιστοσελίδα, πως η Γκενκ είχε στην κορυφή της λίστας της τον Δημήτρη Γιαννούλη. Η Γκενκ όντως έψαχνε για βασικό αριστερό μπακ και τον έψαχνε απο την εποχή της καραντίνας λόγω του Covid 19. Mε τον διεθνή μπακ του ΠΑΟΚ να αρέσει και να φιγουράρει στη βελγική short list.

Δεν ξέρω αν η Γκενκ έφτασε στο σημείο να καταθέσει πρόταση στον Δικέφαλο για τον Γιαννούλη. Οι δικές μου, τουλάχιστον, πληροφορίες λένε "όχι". Κοινοποίηση όμως, του βελγικού ενδιαφέροντος σίγουρα έγινε και μαζί η κρίσιμη ερώτηση (επισήμως) πόσο πωλείται (εννοείται ότι ξεκαθάρισαν πως δεν συζητάνε το μπάι άουτ του παίκτη, αν τους παρέπεμπαν σε αυτό οι "ασπρόμαυροι" λόγω παλαιότερης εντολής του Ιβαν Σαββίδη).

Η Γκενκ είχε ταβάνι τα 4 εκατ. για την αγορά αριστερού μπακ με σοβαρές πιθανότητες μελλοντικής μεταπώλησης και τελικά -όπως γράφτηκε- πλήρωσε 3,5 εκατομμύρια στη Σάντος Λαγούνα για ένα Μεξικάνο (Αρτεάγκα). Για τον Γιαννούλη ενδεχομένως να μην ξεπερνούσε καν τα 3 εκατ. σε fix ποσό.

Η παρθένα είδηση που θα μεταφέρω σήμερα είναι πως πριν ασχοληθεί με τον Γιαννούλη η Γκενκ είχε κάνει προσφορά 4 εκατ. ευρώ για τον Γιώργο Κυριακόπουλο της Σασουόλο. Για να ενημερωθούν επισήμως οι Βέλγοι πως τον Γενάρη η Σασουόλο αρνήθηκε τα 7 εκατ. της Αταλάντα για τον Έλληνα αριστερό της μπακ, απαντώντας μάλιστα πως ουτε με 10 εκατομμύρια τον παραχωρούν. Οι Βέλγοι κατάλαβαν πως δεν είχαν καμία τύχη και έτσι στράφηκαν σε άλλες επιλογές.

Για να ολοκληρώσω το... ρεπορταζ Γκενκ, με τη βελγική ομάδα δεδομένα και διαχρονικά να παρακολουθεί το ελληνικό πρωτάθλημα, να έχει άκρες στην ελληνική πιάτσα agents και να θέλει να ψωνίσει από τα μέρη μας (μην ξεχνάμε την αγορά Καρέλη). Στην Γκενκ, λοιπόν, κάποια στιγμή είχε προταθεί ως ελεύθερος και ο Ινσούα (όχι πάντως απο τον ατζέντη αδερφό του Αργεντινού άσου).

Μόνο που έφαγε γρήγορα... άκυρο όχι λόγω αξίας αλλά επειδή έψαχναν για αριστερό μπακ που θα τους κόστιζε για αγορά μέχρι 4 εκατ. αλλά δεν θα ήταν πάνω από 24 χρονών και θα είχε μεταπωλητική προοπτική. Αυτό "εφαγε" ουσιαστικά τον Ινσούα στην Γκενκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χαμός με... τρολάρισμα Βράνιες στον Ολυμπιακό για Γουλβς - "Σκηνικό" με παίκτη των Πειραιωτών (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags