Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Πίνουν ακόμα νερό στο όνομα του Λουτσέσκου!
| 2020-08-08 12:00:00

"Εκδίκηση" Λουτσέσκου - Έσβησε το 1-4 της Τούμπας - Πανηγυρίζουν οι ΠΑΟΚτσήδες - "Γύρνα πίσω"!

Sportdog Team
"Εκδίκηση" Λουτσέσκου - Έσβησε το 1-4 της Τούμπας - Πανηγυρίζουν οι ΠΑΟΚτσήδες - "Γύρνα πίσω"!

ΠΑΟΚ: Λένε πως η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που το απολαμβάνεις... κρύο. Με την έννοια πως χρειάζεται χρόνο για να την πάρεις και να την ευχαριστηθείς.
Κάπως έτσι πρέπει να ένιωσε προχθές ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη Σαουδική Αραβία, όταν η Αλ Χιλάλ, συνέτριψε εκτός έδρας με 4-1 την Αλ Νασρ, στον "τελικό" που ουσιαστικά έκρινε και τον τίτλο υπέρ της ομάδας του Ρουμάνου. "Εκδίκηση" και για λογαριασμό όλων των ΠΑΟΚτσήδων αλλά και για τον ίδιο, για εκείνο το "εφιαλτικό" Αυγουστιάτικο βράδυ της 29ης του 2018!

Η σεζόν που μετά από 10ετίες έκανε ξανά πρωταθλητή Ελλάδας τον ΠΑΟΚ, για πρώτη φορά στην ιστορία του νταμπλούχο και έγραψε το όνομα Ραζβάν Λουτσέσκου στο πανθεον του Δικεφάλου με χρυσά γράμματα, ως ο κορυφαίος προπονητής του, "στιγματίστηκε" στο ξεκινημά της απο την εντός έδρας 4άρα με ανατροπή και τον αποκλεισμό από την Μπενφίκα!

Ο ΠΑΟΚ είχε φτάσει πιο κοντά απο ποτέ να προκριθεί πρώτη φορά στους "χρυσοφόρους" ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Έχοντας αποκλείσει στους δυο προκριματικούς γύρους που προηγηθηκαν δυνάμεις όπως η Βασίλεια και η Σπαρτάκ Μόσχας (του Μάσιμο Καρέρα) και έχοντας αποσπάσει 1-1 στη Λισαβόνα, όλα έδειχναν ιδανικά για τη ρεβάνς της Τούμπας. Πόσο μάλλον όταν ο Πρίγιοβιτς νωρίς έβαλε τον Δικέφαλο μπροστα στο σκορ...

Η κατάρα όμως, που κυνηγάει τον ΠΑΟΚ στην εν λόγω διοργάνωση έμελλε να ξαναχτυπήσει, μένοντας ... ανίκητη  ακόμη και απο τον Ρουμάνο προπονητή των ρεκόρ. Τα μοιραία λάθη των Πασχαλάκη - Βαρέλα και δυο πέναλτι έφεραν τη συντριβή (1-4 μέσα σε 29´), μετατρέποντας μια βραδιά στην κατάμεστη Τούμπα από φιέστα σε εφιάλτη. Ούτε ο Λουτσέσκου είχε καταφέρει να βάλει τον ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ κι αυτό ήταν κάτι που στοιχειώνει εκτός από το κλάμπ και τον Ρουμάνο κι ας έφυγε για άλλες πολιτείες.

Πλήρωσε και με το ίδιο σκορ τον Λουί Βιτόρια 



Πως τα ξαναθυμηθήκαμε όλα αυτά; Ας όψονται ο Ραζβάν Λουτσέσκου, το 4-1 της Αλ Χιλάλ επι της Αλ Νασρ, οι εξαλλοι πανηγυρισμοί του Ρουμάνου και η αποθέωση του στα social media από οπαδούς του ΠΑΟΚ!

Βλέπετε προπονητής στη δεύτερη στη βαθμολογία του πρωταθλήματος της Σ. Αραβίας, Αλ Νασρ, είναι ο Πορτογάλος Ρουι Βιτόρια. O προπονητής δηλαδή της Μπενφίκα σε εκείνο το εφιαλτικό βράδυ της 29ης Αυγούστου του 2018.

Και πως τα έφερε η ποδοσφαιρική μοίρα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Συναντήθηκε ξανά με τον Ρουί Βιτόρια στον αντιπαλο πάγκο, σε ένα ντέρμπι κορυφής, με την Αλ Χιλάλ να βρίσκεται 6 βαθμούς μπροστά, 7 αγωνιστικές πριν απο το φινάλε, στην επανέναρξη του πρωταθλήματος στη Σαουδική Αραβία. Η δεύτερη Αλ Νάσρ του Ρουι Βιτόρια την φιλοξενούσε στην έδρα της και ήθελε νίκη για να μειωσει τη διαφορά στο τρίποντο...

Αμ δε... Κι αυτή τη φορά η ομάδα του Λουτσέσκου, η Αλ Χιλάλ, προηγήθηκε με τον σεντερ φορ της, Γκομίς (όπως ο ΠΑΟΚ με τον Πρίγιοβιτς πριν απο  δυο χρόνια). Η ομάδα του Βιτόρια, η Αλ Νασρ ισοφάρισε όπως είχε κανει και με την Μπενφίκα στην Τούμπα, με την διαφορά όμως, τώρα πως στην συνέχεια έφαγε άλλα τρία. Ο Βιτόρια με 4-1 είχε αποκλείσει τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου απο το Tσαμπιονς Λιγκ και ο Ρουμάνος τον πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα. Με την Αλ Χιλάλ  κέρδισε με 4-1 την Αλ Νασρ του Ρουί Βιτόρια στον "τελικό" του πρωταθλήματος!!!

 Και μπορεί η... επικοινωνία του επίσημου ΠΑΟΚ (για εύλογους λόγους) να αποφεύγει τις αναφορές στον Ραζβάν Λουτσέσκου και τα κατορθώματά του στην Ασία, στο ασιατικό Tσάμπιονς Λιγκ και στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ όμως, δεν τον ξεχνάνε. Με κάθε ευκαιρία βρίσκουν τρόπους να του δείχνουν την αγάπη/εκτιμησή τους και να τον αποθεώνουν ακόμη κι αν αυτό συμβαίνει στα social media της Αλ Χιλάλ και όχι σε προσωπικούς του λογαριασμούς. Όπως ακριβώς μετά την 4άρα στον... Ρουί Βιτόρια.

Με τα πιο επιτυχημένα σχόλια "ασπρόμαυρων" οπαδών να τον αναφέρουν εκτός απο "Ρουμάνο αρχιτέκτονα" και ως "συλλέκτη τροπαίων". Και να τον καλούν να επιστρέψει το συντομότερο στην Τούμπα για να "ξαναδούν τίτλους". Eδώ που τα λέμε με το που πήγε στην Αλ Χιλάλ, αυτή με τον πλέον πειστικό τρόπο επέστρεψε στους τίτλους. Πήρε το τσου-λου και πάει φουλ για νταμπλ στη χώρα της. Έργο του μεγάλου Λουτσέσκου ασφαλώς...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιος Άκπομ; Πρόταση για κορυφαίο άσο του ΠΑΟΚ - Θα "πέσει" η Τούμπα - Τρελά λεφτά για τον...  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags