Facebook Pixel Κώστας Τσιμίκας - Λίβερπουλ: "Dimi" στο sportdog για Τσιμίκα: "Τον βλέπω βασικό"
| 2020-08-11 20:09:00

"Dimi" στο sportdog για Τσιμίκα: "Τον βλέπω βασικό - Τι θα του κάνει ο Κλοπ - To καλό για Ολυμπιακό"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Dimi" στο sportdog για Τσιμίκα: "Τον βλέπω βασικό - Τι θα του κάνει ο Κλοπ - To καλό για Ολυμπιακό"

Κώστας Τσιμίκας - Λίβερπουλ: Πεπεισμένος ότι ο Κώστας Τσιμίκας μπορεί να γίνει βασικός στη Λίβερπουλ εμφανίστηκε ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος. 

Ως γνώστης της αγγλικής πραγματικότητας, καθότι έχει παίξει για πολλά χρόνια στην Αγγλία, ενώ πλέον έχει πάρει διπλώματα προπονητικής και ασχολείται παράλληλα με μεταγραφές, ο βετεράνος τερματοφύλακας μίλησε στο sportdog γι' αυτήν την ιστορική μεταγραφή. 

Ο "Ντίμι" υποστήριξε ότι γι' αυτήν την κίνηση όλοι εμπιστεύονται τον Κλοπ, ενώ τόνισε τα οφέλη που θα έχει ο Ολυμπιακός. "Όποιος παίκτης λάμπει σε αυτόν, η Λίβερπουλ θα ρίχνει πάντα μία ματιά", επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Πόσο δύσκολο θα είναι για έναν Έλληνα παίκτη η μετάβαση στο Νησί και μάλιστα σε μία ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα;

"Είναι μεγάλο άλμα! Πάει στην καλύτερη ομάδα του κόσμου από πλευράς απόδοσης και διάρκειας. Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Η Πρέμιερ Λιγκ είναι το καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Θα χρειαστεί χρόνος για να προσαρμοστεί. Επειδή έχει την εμπειρία του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι νεαρός και από τη στιγμή που ο Κλοπ κάνει καλή έρευνα πριν πάρει έναν παίκτη, νομίζω ότι υπάρχει γνώση για το τι μπορεί να βελτιώσει ο Τσιμίκας. Λογικά μπορεί να φτάσει στο επίπεδο που θέλει ο Γερμανός τεχνικός".

Πώς πρέπει να δουλέψει για να είναι έτοιμος σε αυτήν την πρόκληση;

"Πιστεύω ότι θα του πουν ακριβώς τι πρέπει να κάνει μόλις ξεκινήσει δουλειά. Μπροστά του έχει τον Ρόμπερτσον, ο οποίος είναι από τα καλύτερα αριστερά μπακ της Ευρώπης και του κόσμου. Το πρωτάθλημα είναι μεγάλο. Υπάρχουν Κύπελλο, τραυματισμοί, κάρτες. Νομίζω ότι θα του δοθούν ευκαιρίες να παίξει. Ξέραμε ότι οι Λίβερπουλ ψαχνόταν για αριστερό μπακ".

Τι πρέπει να "ξεχάσει" ο Τσιμίκας από την ελληνική πραγματικότητα σε αυτήν τη μετάβαση;

"Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι πιο αργό. Το σύστημα και το πώς λειτουργεί η Λίβερπουλ είναι διαφορετικό. Ειδικά στη θέση του, η Λίβερπουλ και ο Κλοπ δίνουν βάρος και στο επιθετικό και στο αμυντικό κομμάτι. Οι μπακ παίζουν ανοιχτό παιχνίδι. Υπάρχουν πράγματα, στα οποία πρέπει να προσαρμοστεί. Το πόσο γρήγορα θα προσαρμοστεί εξαρτάται από τον ίδιο τον παίκτη. Στη Λίβερπουλ θα τον δουλέψουν από την πρώτη μέρα".

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα αντικρίσει ο Τσιμίκας μπαίνοντας στο Άνφιλντ;

"Θα νιώσει δέος στο πρώτο παιχνίδι με κόσμο. Η ατμόσφαιρα που υπάρχει στο γήπεδο και ιδιαίτερα στο Κοπ θα τον μαγέψει. Θα συγκλονιστεί στην αρχή του παιχνιδιού όταν τραγουδά το «You ll never walk alone»  όλος ο κόσμος. Είναι απίστευτο συναίσθημα και είναι κάτι που δίνει μεγαλύτερη ώθηση στους παίκτες. Θα τον κάνει να ερωτευτεί το Άνφιλντ".

Ο Τσιμίκας έχει τα φόντα για βασικός;

"Έχει αυτό που ψάχνει η Λίβερπουλ. Είναι γρήγορος, έχει πνευμόνια και μπορεί να καλύψει όλη την πλευρά, για 90 λεπτά, από αριστερά. Τεχνικά είναι καλός. Νομίζω ότι μπορεί για βασικός. Είναι πολύ καλή η επιλογή της Λίβερπουλ. Είναι παρόμοιος παίκτης με τον Ρόμπερτσον. Απλά ο τελευταίος είναι πιο έμπειρος. Είναι χρόνια στη Λίβερπουλ, έχει τη θέση και είναι σχετικά νεαρός".

Πόσο θα τον βοηθήσει ο Κλοπ;

"Ο Κλοπ έχει τη φήμη ότι μπορεί να πάρει παίκτες και να τους κάνει να ανεβούν πέντε επίπεδα παραπάνω. Είναι μάστερ σε αυτό. Και ο Ρόμπερτσον όταν πήγε από τη Χαλ στη Λίβερπουλ ήταν σχετικά άγνωστος, αλλά κατάφερε να γίνει από τους καλύτερους αριστερούς μπακ του κόσμου. Νομίζω ότι είναι σε καλά χέρια ο Τσιμίκας".

Τι λένε στην Αγγλία για τον Τσιμίκα;

"Όλοι τον θεωρούν ως καλό μπίζνες. Γιατί ξέρουν ότι οι μεταγραφές που κάνει ο Κλοπ είναι προσεγμένες. Βλέπει το μέλλον περισσότερο παρά την άμεση χρησιμοποίηση του παίκτη. Αυτό είναι καλό και για τον Τσιμίκα αλλά και για τη Λίβερπουλ".

Πόσο θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό αυτή η μεταγραφή;

"Όταν ανοίγεις μία καινούρια αγορά με μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου, είναι καλό για την ομάδα. Από εδώ και πέρα, όποιοι παίκτες λάμπουν στον Ολυμπιακό, η Λίβερπουλ θα ρίχνει πάντα μία ματιά. Φυσικά είναι και το οικονομικό κομμάτι, το οποίο θα βοηθήσει πολύ τον Ολυμπιακό σε αυτήν την περίοδο λόγω κορωνοϊού".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πάει για μεγάλο "μπαμ" ο Ολυμπιακός - Φέρνει τεράστιο όνομα στα μπακ - Θα... ξεχάσουν τον Ομάρ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags