Facebook Pixel Ολυμπιακός - Μιγκέλ Τράουκο: Αυτός είναι ο διάδοχος του Τσιμίκα - Μπακ που... δαγκώνει
| 2020-08-12 12:22:00

Αυτός είναι ο αντι-Τσιμίκας - Μπακ που... δαγκώνει - "Όργια" σε Κόπα Αμέρικα - Γιατί τον "σκοτώνουν"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Αυτός είναι ο αντι-Τσιμίκας - Μπακ που... δαγκώνει - "Όργια" σε Κόπα Αμέρικα - Γιατί τον "σκοτώνουν"

Ολυμπιακός: Ο Μιγκέλ Τράουκο θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο αντικαταστάτης του Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος αποχαιρέτησε τον Ολυμπιακό και ντύθηκε με την ερυθρή φανέλα της πρωταθλήτριας Αγγλίας Λίβερπουλ, κάνοντας ένα τεράστιο άλμα στην καριέρα του.

Οι Πειραιώτες είχαν καταθέσει πρόταση στη Σεντ Ετιέν για την απόκτηση του Περουβιανού αμυντικού, με τους Γάλλους να πάνε το ρεπορτάζ πιο πέρα, αναφέροντας ότι οι Στεφανουά παρακολουθούν εδώ και καιρό τον Δημήτρη Γιαννούλη με τον Έλληνα αμυντικό του ΠΑΟΚ να είναι ο πιθανότερος αντικαταστάτης του 27χρονου διεθνή μπακ, ο οποίος ετοιμάζει βαλίτσες για το λιμάνι.

Μάλιστα, οι πληροφορίες τον θέλουν πολύ ενθουσιασμένο γι' αυτό το βήμα στην καριέρα του, καθώς θέλει σαν... τρελός να αγωνιστεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, το Champions League.

Ο Τράουκο ήρθε στην Ευρώπη τον περασμένο Αύγουστο, εξαργυρώνοντας την πολύ καλή του παρουσία στο Κόπα Αμέρικα, όπου συμπεριελήφθηκε στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης. Η Σαιντ Ετιέν τον απέκτησε από τη Φλαμένγκο έναντι 1 εκατ. ευρώ.

Ο Περουβιανός προέρχεται από μία σεζόν, στην οποία έκανε 24 εμφανίσεις, σημείωσε 1 γκολ και μοίρασε 2 ασίστ. Ωστόσο, στο πέρασμά του δεν έκανε τρομερή αίσθηση, όπως αναφέρουν πηγές στο sportdog. Ίσως αυτό να αποδίδεται στο γεγονός ότι δεν μπόρεσε να εξαλείψει τα σημάδια της κούρασης από το Κόπα Αμέρικα, το οποίο στην ουσία του έδωσε το εισιτήριο για τη μεταγραφή στη Γαλλία.

Ο Τράουκο έμπαινε με πάθος στις φάσεις. Έβγαλε αυτό το λατινοαμερικάνικο ταμπεραμέντο. Ανέβαινε αρκετά. Δεν έκανε πολλά λάθη. Ήταν μαχητικός. Επιθετικά έβγαζε αρκετές σέντρες. Γενικά δεν ήταν αδιάφορος.

Ωστόσο, απ' ότι φαίνεται τον παίρνει η μπάλα, λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη Σεντ Ετιέν. Η γαλλική ομάδα βρίσκεται σε μία διαδικασία ανανέωσης, η οποία θα περιλαμβάνει αξιοποίηση πολλών πιτσιρικάδων και φοβερό ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ. Αυτό το χρίσμα έχει πάρει ο προπονητής Κλοντ Πιελ.

Οι Στεφανουά θέλουν να απαλλαχθούν από τα 4 μεγαλύτερα συμβόλαια. Ο Τραούκο δεν είναι μέσα σε αυτά, αλλά δεν θα γλιτώσει από αυτή τη λαίλαπα των εκκαθαρίσεων, απ' την οποία αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν συνολικά 7 με 8 ποδοσφαιριστές.

Είναι προφανές ότι ο γαλλικός σύλλογος θέλει να ρίξει το μπάτζετ, αλλά και να αποκομίσει οικονομικά οφέλη. Δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες ώρες διέρρευσε ότι η διαφορά με τον Ολυμπιακό είναι στο 1 εκατομμύριο ευρώ. Η Σεντ Ετιέν ζητά 2 εκατ. ευρώ από τους Ερυθρόλευκους, οι οποίοι φαίνονται να διατεθειμένοι να δώσουν το ποσό απ' το οποίο οι Γάλλοι ψώνισαν τον Τράουκο από τη Φλαμένγκο.

Όπως και να έχει, ο Τράουκο δεν είναι αδιάφορη περίπτωση. Βρίσκεται σε καλή ηλικία και δεν φεύγει αποτυχημένος από τη Σεντ Ετιέν, στην οποία γίνεται τρομερή σκούπα αφού η ομάδα δεν είναι σε θέση να καλύψει συμβόλαια.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέα βόμβα Μαρινάκη μετά τον Τσιμίκα - Παίρνει παικταρά από τη Λίβερπουλ - Δεν το πιστεύει ο Μαρτίνς!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags