Facebook Pixel Sportdog.gr | 30 χρόνια Μάριο Μπαλοτέλι, 30 χρόνια τρελές ιστορίες
| 2020-08-12 15:22:00

30 χρόνια Μάριο Μπαλοτέλι, 30 χρόνια τρελές ιστορίες

Sportdog Team
30 χρόνια Μάριο Μπαλοτέλι, 30 χρόνια τρελές ιστορίες

Δεν χωρά αμφιβολία πως ο Mario Balotelli είναι ένας από τους πιο χαρισματικούς επιθετικούς των ευρωπαϊκών γηπέδων στον 21ο αιώνα. Δεν χωρά επίσης αμφιβολία, ότι μιλάμε για μία από τις πιο ιδιαίτερες προσωπικότητες ακριβώς της ίδιας χρονικής περιόδου. Ο Ιταλός επιθετικός, που αναζητά αυτή την περίοδο τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, κλείνει σήμερα τρεις δεκαετίες ζωής (γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου 1990), γεμάτες ποδοσφαιρική αλητεία, γκολ και μπόλικη τρέλα. Θα επικεντρωθούμε στο τελευταία με κάποιες σπαρταριστές ιστορίες του.

Τραγουδώντας τον ύμνο της Μίλαν

Ο παραπάνω μεσότιτλος δεν θα είχε τίποτα περίεργο, αν ο Super Mario δεν το έκανε ως παίκτης της Ίντερ. Ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του για τους Ροσονέρι αλλά μετά από έναν τσακωμό με τον Jose Mourinho, μάλλον ξεπέρασε κάθε όριο. Άρχισε να τραγουδά στην προπόνηση των Νερατζούρι, δυνατά μάλιστα, τον ύμνο της Μίλαν για να τρελάνει τον Πορτογάλο τεχνικό. Λίγο αργότερα, εμφανίστηκε σε ένα σόου της ιταλικής τηλεόρασης και με φανέλα της Μίλαν. Ο Special One αναγκάστηκε να τον αφήσει εκτός αποστολής για μερικά παιχνίδια, ενώ είχε δηλώσει σχετικά πως: "Θα μπορούσα να γράψω ένα βιβλίο με 200 σελίδες γι’ αυτόν μόνο από τα δύο χρόνια μας στην Ίντερ. Φυσικά δεν θα ήταν δράμα αλλά μια τρελή κωμωδία".

Υπάρχει Άγιος Βασίλης;

Μία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα του 2012, τριγυρνούσε στους δρόμους του Μάντσεστερ (αγωνιζόταν στη Σίτι), μοιράζοντας χρήματα σε περαστικούς. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο αστικός μύθος και δεν έχουμε μάλλον κανέναν απολύτως λόγο για να μην το πιστέψουμε. Αυτό ενισχύεται από το γεγονός πως συχνά-πυκνά έδινε το ποσό των £1.000 σε άστεγους της βρετανικής πόλης.

Βελάκια

Κάποτε απλά δεν του άρεσε η φάτσα ενός παίκτη από την ομάδα Νέων της Μάντσεστερ Σίτι και απλά αποφάσισε να του πετάξει βελάκια. Την άποψή του δεν συμμερίστηκαν οι άνθρωποι της ομάδας, που τον τιμώρησαν με πρόστιμο σχεδόν €100.000.

Πυρκαγιά

Το φθινόπωρο του 2011, ο Mario πιθανότατα βαριόταν φρικτά στο σπίτι του στο Μάντσεστερ, οπότε θεώρησε απολύτως λογικό και διασκεδαστικό να ανάψει κάποια πυροτεχνήματα στο μπάνιο του, με αποτέλεσμα το διαμέρισμα να πάρει φωτιά. Αξίζει να αναφερθεί πως κάηκε ένας ολόκληρος όροφος της πολυκατοικίας στην οποία διέμενε.

 

 

"Απλά είμαι πλούσιος"

Τον πρώτο καιρό που βρισκόταν στο Μάντσεστερ, τον είχε σταματήσει η τοπική αστυνομία για έναν τυπικό έλεγχο στο δρόμο. Μεταξύ άλλων, βρήκαν στο σακίδιο πλάτης του περισσότερες από £5.000. Οι αστυνομικοί τον ρώτησαν γιατί κουβαλά επάνω του τόσα μετρητά, για να λάβουν την πληρωμένη απάντηση: "Γιατί είμαι πλούσιος".

Ένα διαφορετικό drive-by

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ίντερ, ένα βράδυ αποφάσισε να βγει με τους φίλους του. Η βόλτα τους με ένα Audi περιελάμβανε ένα ψεύτικο πιστόλι με καψούλια, με το οποίο ο Mario πυροβολούσε από το παράθυρο. Σύντομα τους περικύκλωσαν οι καραμπινιέρι, με τον ίδιο να απολογείται πως "δεν έκανε τίποτα κακό, απλά διασκέδαζε", έχοντας παράλληλα την απορία: "Τι φταίω εγώ που οι ηλίθιοι οι αστυνομικοί το πέρασαν γι’ αληθινό;".

Πρωτοστάτης εναντίον του ρατσισμού

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά του στοιχεία είναι πως ποτέ δεν κρύβεται. Ότι έχει να πει, θα το πει. Αυτό ακριβώς κάνει και με κάθε ανεγκέφαλο ρατσιστή. "Αν κάποιος μου πετάξει μία μπανάνα στο γήπεδο ή στον δρόμο απλά θα τον σκοτώσω και θα πάω φυλακή. Θα έχω σώσει τον κόσμο όμως από ένα κάθαρμα" είχε πει το 2012 στην Guardian. Ίσως η δήλωσή του να εμπεριέχει μία υπερβολή αλλά σίγουρα είμαστε μαζί του απέναντι σε κάθε είδους ρατσιστή.

Why Always Me?

Μία από τις πιο θρυλικές στιγμές στα ντέρμπι του Μάντσεστερ έλαβε χώρα στις 23 Δεκεμβρίου του 2011. Ο τρελο-Mario σκόραρε εναντίον της Γιουνάιτεντ (σε ένα ματς στο οποίο η Σίτι θριάμβευσε με 6-1) για να ακολουθήσει ο επικός πανηγυρισμός του: Σήκωσε τη φανέλα του για να φανεί από κάτω μία άλλη, με την επιγραφή "Why always me?" (Γιατί πάντοτε εγώ;).

ΠΗΓΗ: esquire.com.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags