Facebook Pixel Γιώργος Δώνης - ΠΑΟΚ: Η πρώτη "βόμβα" Δώνη στο Ισραήλ - "Χτυπάει" top Έλληνα από Τούμπα
| 2020-08-12 18:12:00

Η πρώτη "βόμβα" Δώνη στο Ισραήλ - "Χτυπάει" top Έλληνα από Τούμπα - Βοηθάει πρώην ΠΑΟΚτσής!

Sportdog Team
Η πρώτη "βόμβα" Δώνη στο Ισραήλ - "Χτυπάει" top Έλληνα από Τούμπα - Βοηθάει πρώην ΠΑΟΚτσής!

Γιώργος Δώνης - ΠΑΟΚ: Όπως ακριβώς αποκάλυψε το καινούργιο λαγωνικό του "σκύλου", η Μακάμπι Τελ Αβίβ ανακοίνωσε τον Γιώργο Δώνη και τους συνεργάτες του. Με τον Έλληνα κόουτς να πηγαίνει... πλήρης στο Ισραήλ, δηλαδή με συμπληρωμένο/απαρτία το 6μελες Donis Team.

Γιατί ο πρώην "πράσινος" τεχνικός το είχε ξεκαθαρίσει στον Τζακ Αγγελίδη: "ή έρχομαι με όλους ή δεν έρχομαι. Δεν κόβεται κανένας"! Κι άδικα ο CO της Μακάμπι προσπάθησε να τον μεταπείσει φέρνοντάς του το παράδειγμα του Βλάνταν Ίβιτς. Κι αυτός από μεγάλη σουπερλιγκάτη ομάδα πήγε στον σύλλογο - θρύλο του Ισραήλ, με τον οποίο πανηγύρισε δυο σερί τίτλους κι ένα νταμπλ αλλά την πρώτη του σεζόν είχε μόνο έναν δικό του συνεργάτη ενώ τη δεύτερη κατάφερε να περάσει και δεύτερο. Μόνο που άλλο Ίβιτς κι άλλο Δώνης...

Με το Donis Team, λοιπόν, να βγάζει και την πρώτη εθιμοτυπική φωτογραφία με τα ... ρούχα της δουλειάς της Μακάμπι. Δηλαδή Δώνης - Αγγελίνας - Μένταν - Γεωργίτσας - Μαλιαρίτσης - Γεωργιάδης. Η απόφασή τους να δεχτούν και να πάνε στο Ισραήλ δεν ήταν καθόλου εύκολη, γι' αυτό και η Μακάμπι τους πλήρωσε αδρά. Στο Ισραήλ υπάρχουν πολλά κρούσματα Covid-19, ελλοχεύει πάντως ο κίνδυνος τυφλών τρομοκρατικών χτυπημάτων, δεν είναι εύκολος επαγγελματικός προορισμός. Γι' αυτό άλλωστε ολο το Donis Team συμφώνησε να μετακομίσουν μόνοι τους στο Ισραήλ αφήνοντας στην Ελλάδα τις οικογένειές τους, συζύγους και παιδιά!

Ο Γιώργος Δώνης φρόντισε πάντως να εξασφαλίσει για τον ίδιο και τους συνεργάτες του όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες. Μαζί και ένα σοβαρό μπάτζετ για να χτυπήσει ευρωπαϊκούς ομίλους. Αυτό σημαίνει πως εδώ και δύο εβδομάδες, απο τότε δηλαδή που ξεκινησε η διαπραγμάτευση με τη Μακάμπι, ο Δώνης και οι συνεργάτες του τσέκαραν/έκαναν φύλλο και φτερό το ρόστερ της ομάδας για να δουν σε ποιες θέσεις θα χρειαστούν ενίσχυση, σε συνάρτηση βέβαια με το δικό του αγωνιστικό μοντέλο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη δική μας πληροφόρηση για τη θέση του τερματοφύλακα ζήτησαν άμεσα ενίσχυση και μάλιστα με βασικό κίπερ. Παρότι στη Μακάμπι υπάρχει ο αξιόλογος 26χρονος Βραζιλιάνος Ντάνιελ Τενενμπάουμ, ενώ υπήρχε και ο Ανδρέας Γιαννιώτης. Γιατί όταν ήταν να πάει στη Μακάμπι ο Δώνης, δεν είχε κλείσει ακόμη του Γιαννιώτη στον Ατρόμητο. Θα μπορούσε δηλαδή να είχε μπλοκάρει τον δανεισμό του αλλά δεν το έκανε!

Πάμε τώρα και στην αποκάλυψη - βόμβα: ο Δώνης θέλει τον Πασχαλάκη στη Μακάμπι! Τον ξέρει καλά, είναι φίλος και του Χρήστου αλλά βασικά τον πιστεύει ως τερματοφύλακα. Το πρόβλημα δεν θα είναι τόσο ο ΠΑΟΚ (και θέλει να ξεφορτωθεί το υψηλότατο συμβόλαιό του και ψάχνει για βασικό γκολκίπερ τη νέα σεζόν, με εισήγηση και Γκαλίνοβιτς), όσο να πειστεί βασικά ο διεθνής Έλληνας κίπερ. Και για την μετακόμιση στο Ισραήλ αλλά και για χαμηλότερο συμβόλαιο από τα 700 χιλιάρικα που καθαρίζει πλέον στο Δικέφαλο.

Βεβαια, για τα πάντα υπάρχουν λύσεις, αρκεί να υπάρχει θέληση και διάθεση. Ο Τζακ Αγγελίδης, ο άνθρωπος που τρέχει όλη τη Μακάμπι και άνθρωπος του ιδιοκτήτη της, έχει περάσει από τον ΠΑΟΚ επί Σαββίδη (ως εκτελεστικός διευθυντής αλλά και πρόεδρος) ενώ διατηρεί καλή σχέση και με τους Ιβάν, Γκοντσάρεβα. Μπορεί, λοιπόν, να λειτουργήσει σαν καταλύτης στην υπόθεση. Μετά είναι και ο Ιβάν Σαββίδης που μπορεί με μια αποζημίωση να καλύψει την απώλεια εσόδων του Πασχαλάκη, εφόσον δεχτεί να πάει με συμβόλαιο 450.000 στη Μακάμπι.

Σίγουρα πάντως η μεταγραφική αυτή υπόθεση έχει μέλλον, λογικά θα τραβήξει και για όποιες εξελίξεις πρέπει να περιμένουμε και τις μονές νοκ αουτ ευρωπαϊκές αναμετρήσεις των Μακάμπι και ΠΑΟΚ και πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση. Επαναλαμβάνω: ο Δώνης θέλει να αγοράσει βασικό κίπερ στη Μακάμπι και ο Πασχαλάκης είναι του γούστου του!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βρήκε σούπερ γκολτζή ο ΠΑΟΚ - Δίνει τρελά χρήματα ο Σαββίδης - Απίθανο παρασκήνιο!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags