Facebook Pixel Ολυμπιακός – Ραφίνια: "Κράξιμο" οπαδών για Ραφίνια - Τον θέλει ο Μαρτίνς - "Τρώει" Τσιμίκα, Ομάρ - "Μάζεψε" 20.000.000!
| 2020-08-13 22:42:00

"Κράξιμο" οπαδών για Ραφίνια - Τον θέλει ο Μαρτίνς - "Τρώει" Τσιμίκα, Ομάρ - "Μάζεψε" 20.000.000!

του Παναγιώτη Νικολάου
"Κράξιμο" οπαδών για Ραφίνια - Τον θέλει ο Μαρτίνς - "Τρώει" Τσιμίκα, Ομάρ - "Μάζεψε" 20.000.000!

Ολυμπιακός – Ραφίνια: Πρώτος στόχος του Ολυμπιακού είναι σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Ραφίνια, με τους γνώστες στα των "ερυθρόλευκων" να υποστηρίζουν ότι οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες για τον Βραζιλιάνο παίκτη, o οποίος έκανε μεγάλη καριέρα στη Γερμανία με τις φανέλες της Σάλκε (153 εμφανίσεις, 7 γκολ) και της Μπάγερν (179 εμφανίσεις, 5 γκολ). 

Μάλιστα, εξαιτίας της 14χρονης παρουσίας του εκεί πήρε και γερμανικό διαβατήριο, το 2019 όμως επαναπατρίστηκε και φόρεσε τη φανέλα της Φλαμένγκο, με την οποία αγωνίστηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης απέναντι στην Ατλέτικο Γκοϊανιένσε ως αλλαγή (πέρασε στο 46') με την ομάδα του να χάνει 3-0 ύστερα από κάκιστη εμφάνιση, η οποία ξεσήκωσε πολλά αρνητικά σχόλια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και μόνο το γεγονός πως ο Ραφίνια έπαιξε δείχνει ότι τα εμπόδια για τη μεταγραφή του παραμένουν. Οι Πειραιώτες όμως θα κυνηγήσουν την υπόθεση, γιατί πιστεύει σε αυτόν ο Μαρτίνς, ο οποίος ποντάρει στην εμπειρία του και στην ποιότητά του.

Ο Πορτογάλος θεωρεί ότι ο 34χρονος αμυντικός μπορεί να καλύψει το κενό του Ομάρ Ελαμπντελαουί, ενώ όπως δείχνει το βιογραφικό του παίκτη, δύναται κατά συνθήκες να λάβει ρόλο αντι-Τσιμίκα. Γιατί ο Ραφίνια μπορεί να καλύψει μεν όλη τη δεξιά πλευρά, αλλά έχει παίξει ως αριστερό μπακ στην καριέρα του. Μάλιστα, τη σεζόν 2018-2019 χρησιμοποιήθηκε σε δέκα παιχνίδια σε αυτόν τον τομέα από την Μπάγερν. Την αμέσως προηγούμενη σεζόν έκανε 22 ματς ως αριστερό μπακ, 5 περισσότερα απ' ότι έκανε ως δεξί, κάτι που δείχνει ξεκάθαρα πόσο καλά μπορεί να αξιοποιηθεί και στα δύο άκρα.

Όπως κάθε Βραζιλιάνος έτσι και ο Ραφίνια ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα πολύ μικρός. Μόλις στα 7, έπαιζε στην ομάδα ποδοσφαίρου σάλας της Γκρέμιο Λοντρινένσε, ομάδα της γενέτειράς του, Λοντρίνα. Στα 12 προπονούταν στην τοπική PSTC πριν υπογράψει στην Λοντρίνα Εσπόρτε στην ηλικία των 16, το 2001. Στο τέλος εκείνης της χρονιάς μεταγράφηκε στην Κοριτίμπα, όπου ξεδίπλωσε το ταλέντο του με αποτέλεσμα να κληθεί στις εθνικές. Το 2005 μάλιστα έπαιξε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στην Ολλανδία, όπου έπαιξε σημαντικό ρόλο (σκόραρε δύο γκολ) στην πορεία της Βραζιλίας, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Η εμφάνισή του στον τουρνουά ήταν το εισιτήριό του για τη μεταγραφή στη Γερμανία την ίδια χρονιά. Η Σάλκε ήταν αυτή που τον ανακάλυψε, πληρώνοντας 5 εκατ. ευρώ στην Κοριτίμπα για να τον αποκτήσει. Η Τζένοα αγόρασε τον παίκτη το 2010 έναντι 8 εκατ. ευρώ και θα έλεγε κανείς, ότι η γερμανική ομάδα τα "έβγαλε" τα λεφτά της, ωστόσο μετά από έναν χρόνο και αφού ο παίκτης έπαιξε 34 παιχνίδια σκοράροντας 2 γκολ, η Σάλκε μήνυσε τον ιταλικό σύλλογο στο αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο, επειδή δεν κάλυψε το ποσό της μεταγραφής εμπρόθεσμα.

Τον Ιούνιο 2011 η Μπάγερν τον αγόρασε έναντι 5,75 εκατ. ευρώ με τον Βραζιλιάνο να υπογράφει τριετές συμβόλαιο. Εν τέλει στο Μόναχο έμεινε για μία οκταετία, πριν επαναπατριστεί το 2019, υπογράφοντας με τη Φλαμένγκο συμβόλαιο μέχρι τον Δεκέμβριο το 2021.

Παρατηρώντας το ιατρικό ιστορικό του Ραφίνια βλέπουμε, ότι τρεις είναι οι τραυματισμοί που τον άφησαν για αρκετό διάστημα εκτός δράσης. Ο πρώτος ήταν στον αστράγαλο τη σεζόν 2012-13, όταν αναγκάστηκε να μείνει εκτός για 49 μέρες χάνοντας 4 ματς της Μπάγερν. Το 2014-15 έμεινε εκτός για 35 μέρες και έχασε 5 παιχνίδια, ενώ ο τελευταίος παρατηρήθηκε το 2018-19, κατά τον οποίο έχασε 6 αγώνες.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν ξανάγινε, απίστευτο deal Ολυμπιακού! Βγάζει λεφτά από… ξεχασμένο - Μόνο ο Μαρινάκης στην Ελλάδα

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags