Facebook Pixel Ολυμπιακός: Γι’ αυτό παίρνει Ραφίνια, Χολέμπας - Φέρνουν τα εκατομμύρια
| 2020-08-14 21:32:00

Γι’ αυτό παίρνει Ραφίνια, Χολέμπας - Φέρνουν τα εκατομμύρια - Ποια 71 χρόνια... - Τον κάνει αρχηγό!

Sportdog Team
Γι’ αυτό παίρνει Ραφίνια, Χολέμπας - Φέρνουν τα εκατομμύρια - Ποια 71 χρόνια... - Τον κάνει αρχηγό!

Ολυμπιακός: Από τη μια η αδιαμφισβήτητη ποιότητα/κλάση/εμπειρία απο το κορυφαίο επίπεδο του Τσάμπιονς Λιγκ. Kι από την άλλη ένας ενεργός παίκτης επιπέδου Πρέμιερ Λιγκ και ο ορισμός του αθλητή!

Ο λόγος για τους Ραφίνια και Χολέμπας αντίστοιχα. Με τον έναν να είναι ο "αντι-Ομάρ". ενώ ο άλλος βρίσκεται στο δρόμο της επιστροφής του στον Πειραιά, για να αποτελέσει, σε πρώτο χρόνο τουλάχιστον, τον "αντι-Τσιμίκα" (μέχρι να είναι 100 % έτοιμος και ο Κούτρης).

Για την αξία και τα... international χιλιόμετρα των δυο μπακ δεν μπορεί να υπάρξει η παραμικρή σκιά ή αμφισβήτηση. Επίσης, ειναι δυο ποδοσφαιριστές κάποιας μεν ηλικίας μεν, οι οποίοι όμως δεν προέρχονται απο τα...πιτς ή από μεγάλη αγωνιστική αποχή (έστω κι αν ο Χολέμπας τη σεζόν που ολοκληρώθηκε έκανε τις λιγότερες συμμετοχές στην 5ετία του στην Πρεμιερ Λιγκ, δηλαδή 14 απο τις συνολικά 114).

Οπότε η όποια ένσταση και η όποια πιθανή οπαδική γκρίνια, ενδεχομένως να έχει να κάνει με την ηλικία τους. Βλέπετε Ραφίνια και Χολέμπας αθροιστικά, εφόσον έρθουν και συνυπάρξουν στον Ολυμπιακό, θα συμπληρώνουν 71 χρόνια! Είναι νούμερο μεγάλο, που αποσπασμένο φυσιολογικά δημιουργεί... εντυπώσεις. Πόσο μάλλον αν θα μιλάμε για τους δυο νέους βασικούς μπακ των πρωταθλητών Ελλάδας (τουλάχιστον για το ξεκίνημα της σεζόν).

Υπάρχει και η άλλη ανάγνωση, αυτών που δεν κοιτάνε το δέντρο αλλά το δάσος (την ομάδα και το πλαναρισμά της). Δηλαδή των καθ' ύλην "ερυθρόλευκων" αρμοδίων. Και κάπου εδώ έρχεται να μπει και το ρεπορτάζ.

Σε μια σεζον (2020-21) ολίγον... πειραματική και σίγουρα πρωτόγνωρη λόγω κορωνοϊού, η οποία ουσιαστικά θα αποτελέσει συνέχεια της προηγούμενης (2019-20) που ολοκληρώθηκε κακήν κακώς, χωρίς καλοκαιρινή προετοιμασία για τις ομάδες, με ένα πολύ ιδιαίτερο μεταγραφικό πλαίσιο, με αναγκαστικά μεγάλα ρόστερ για να αντιμετωπιστουν λόγω της ιδιαιτερότητας οι πιθανότατα πιο συχνοί και πολλοί τραυματισμοί στην διάρκεια αλλά και τα κρούσματα covid-19 και με οικονομικές απώλειες γενικά, λογικα το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι απαραιτήτως να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κατά συνέπεια και επειδή ουσιαστικά μιλάμε για μια... ζαριά, ως προν την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου, ο Πέδρο Μαρτίνς θα πρέπει να στηριχτεί ως επι το πλείστον στην ομάδα που είχε, απο πλευρας προσώπων. Και τις όποιες απώλειες βασικών (βλέπε Ομάρ και Τσιμίκας) να τους αντικαταστήσει με παίκτες αξιοπιστίας, νοοτροπίας, εμπειρίας, ποιότητας για άμεση προσαρμογή! Κατά κάποιο τρόπο δηλαδή με νέους... Βαλμπουενάδες και Ελ Αραμπίδες!

Ειδικού σκοπού μεταγραφές ήταν το περασμένο καλοκαίρι και ο Γάλλος και ο Mαροκινός για τον Ολυμπιακό και αποδείχθηκαν οι MVP της ομάδας που τον οδηγησαν στον τίτλο και στην ευρωπαϊκή πορεία. Αθροισμα 68 χρόνων έκαναν οι Βαλμπουενα (35) και Ελ Αραμπί (33), αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον αρχιτέκτονα της ομάδας Πέδρο Μαρτίνς να τους επιλέξει, να τους ενσωματώσει στο συνολο και να αναδειχθούν σε ηγετικές προσωπικότητές του. Γιατί δεν είναι όλοι οι 35άρηδες το ίδιο, δεν νιώθουν όλοι οι 35άρηδες ίδια όπως και η βιολογική ηλικια όλων των 35αρηδων δεν είναι ίδια.

Τι θέλω να πω με τα δυο αυτά παραδείγματα; Πως και οι Ραφίνια, Χολέμπας (αν αποκτηθεί) θα είναι κι αυτοί ειδικού σκοπού μεταγραφες σαν εκείνες των Βαλμπουενα, Ελ Αραμπί. Γιατί δεν έτυχε αλλά πέτυχε το περσινό πείραμα. Και πετυχε επειδή υπήρξαν συγκεκριμένα κριτήρια επιλογής, σε συνδυασμό με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και της ομάδας που έφερε την υπογραφή του Πορτογάλου προπονητή και των εν λόγω παικτων. Έγινε το σωστό πάντρεμα δηλαδή...

Το ίδιο ακριβώς καρμπόν πάει να χρησιμοποιηθεί και τώρα. Ο Μαρτίνς επέμενε για τον Ραφίνια, τον οποίο μάλιστα προορίζει να είναι από τους αρχηγούς της ομάδας τη νέα σεζόν (όπως πέρσι ο κόουτς επέμενε για Ελ Αραμπί αντί του Μπεργκ). Και γνωρίζει πολύ καλά τι μπορεί να πάρει απο τον Χολέμπας ενώ έρχεται και ο Κούτρης (όπως και πέρσι απο τον Βαλμπουενά ενώ υπήρχε ήδη ο Φορτούνης). Και θα πρέπει κάποιος να υπολογίσει πως απο τον Δεκέμβριο μπορεί να διαφοροποιηθεί ως προς τα πρόσωπα η ομάδα.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τεράστια έκπληξη στον Ολυμπιακό - "Τέλος" ξένος άσος - Θα... τρελαθεί ο Μαρτίνς - Η πρώτη διαφωνία

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags