Facebook Pixel Κώστας Μήτρογλου: Βόμβα! Γι’ αυτή την top ελληνική ομάδα παίζει ο Μήτρογλου - Δεν είναι ο Ολυμπιακός - "Μάχη" με Δώνη!
| 2020-08-15 11:09:00

Βόμβα! Γι’ αυτή την top ελληνική ομάδα παίζει ο Μήτρογλου - Δεν είναι ο Ολυμπιακός - "Μάχη" με Δώνη!

Sportdog Team
Βόμβα! Γι’ αυτή την top ελληνική ομάδα παίζει ο Μήτρογλου - Δεν είναι ο Ολυμπιακός - "Μάχη" με Δώνη!

Κώστας Μήτρογλου: Ασφαλώς και δεν χρειαζόταν να διαβάσουμε..."FOOT" για να ενημερωθούμε πως ο Άντρε Βίλας Μπόας δεν... βλέπει καν τον Κώστα Μήτρογλου. Και φυσικά δεν τον υπολογίζει για την νέα χρονιά, παρότι έχει συμβόλαιο -και μάλιστα τεράστιο- ως το καλοκαίρι του 2021.

Είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια η χρηματιστηριακή αξία και κυρίως η αγωνιστική κατάσταση του σπουδαίου Έλληνα σκόρερ βρίσκονται σε κάθετη πτώση, σε τέτοιο βαθμό που κάποιοι τον αποκαλουν ακόμη και... "πάλαι ποτέ Μητρογκόλ". Και να ήταν βετεράνος να το καταλάβαινα αφού καλά, καλά ούτε τα χρόνια του Χριστού έφτασε ακόμη!

Στην Μαρσέιγ ο Μήτρογλου δεν υπολογίζεται, δεν παίρνει μέρος στα φιλικά ενώ διίστανται και οι πληροφορίες αν προπονείται κανονικά με το βασικό γκρούπ των παικτών. Είναι κι αυτός ένας τρόπος, όχι βεβαια και ο πιο κομψός, για να δείξεις σε έναν ποδοσφαιριστή πως αποτελεί persona non gratta και να τον πιέσεις να φύγει νωρίτερα. Κοινώς να τον...ξεφορτωθείς.

Απο την άλλη όμως και ο Μήτρογλου είναι απόλυτα φυσιολογικό να κάθεται πάνω στο συμβόλαιό του με τους "Φωκαείς",  όταν αυτό κυμαίνεται κόντα στα 3 εκατ. ευρω, μπαίνει στον τελευταίο του χρόνο, είναι plus 30άρης και δεν έχει πλέον ζήτηση. Και πώς να έχει βεβαίως, βεβαίως μετά απο δυο μη επιτυχημένους δανεισμούς σε Γαλατά κι Αιντχόφεν και κυρίως με τέτοιο κασέ.

Η απεμπλοκή της Μαρσειγ με τον Μήτρογλου δεν ήταν και δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Λόγω όλων των παραπάνω αλλά και επειδή η oμάδα του μεγάλου γαλλικού λιμανιού είναι ζορισμένη οικονομικά. Λογικά, λοιπόν, η αποδέσμευσή του Έλληνα επιθετικού θα... καθυστερήσει/αργήσει εκτός κι αν χρησιμοποιηθεί ως αντάλλαγμα/ανταλλαγή. Ακόμη και έτσι βέβαια τα λεφτα που έχει να παίρνει απο την Μαρσέιγ ο Κώστας είναι πάρα πολλά, αν δεν εξασφαλίσει μεγάλος μέρος τους δεν φεύγει κι αυτό είναι ένα πρόβλημα για οποιαδήποτε ενδιαφερόμενο (και κάνει ακόμη πιο δύσκολη μια ενδεχόμενη αγορά του)

Στην Αιντχόφεν, όπου βρέθηκε δανεικός την προηγούμενη σεζόν, η ολλανδική ομάδα "τσόνταρε" περίπου 1,2 εκατ. ευρώ από το συμβολαιό του. Αυτά τα λεφτά, τουλάχιστον στο δεδομένο ταίμινγκ αλλά και στην εποχή Covid 19, φαντάζει αδύνατο όχι μόνο να τα ξαναβρει αλλά και να τα προσεγγίσει. Κάτι που σημαίνει μεγαλύτερη αποζημίωση/συμβιβασμού για την Μαρσειγ, που με την σειρά της λογικά θα προσπαθήσει να εξαντλήσει τον χρόνο για να γλιτώσει όσο τα δυνατόν περισσότερα χρήματα και συγχρόνως να απαλλαγεί απο τον Μήτρογλου.

Δικαιολογημένα, λοιπόν, το βάρος των πρωτοβουλιών για να βρεθεί ομάδα για τον Μήτρογλου να πέφτει πολύ περισσότερο στην Μαρσέιγ απο οτι στην μανατζερική πλευρά του διεθνή άσου Είναι στην μέση και ένα παιχνίδι τακτικής, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως μένουν αδρανείς είτε οι άνθρωποι του Μήτρογλου , είτε το ελληνικό... φαν κλαμπ του.

Ο Μήτρογλου στην Ελλάδα θα ήθελε να επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Κατανοητό αυτό...Ο Μαρτίνς όμως, μεταξύ Χασάν και Μήτρογλου, για παράδειγμα, θα επέμενε για τον Αιγύπτιο. Δεν θα είναι λοιπόν, εύκολο αν και παραδοσιακά, σε κάθε μεταγραφική περίοδο, γράφεται για Μητρογλου  και Ολυμπιακό.

Μια άλλη ελληνική ομάδα όμως, που θα μπορούσε να τον δελεάσει, με πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους και κίνητρα, είναι ο Άρης. Tου ιδιοκτήτη Καρυπίδη που έχει άριστες σχέσεις και τη βοήθεια όπου χρειάζεται των "ερυθρόλευκων". Του τεχνικού διευθυντή Άγγελου Χαριστέα που μπορεί να εμπνεύσει και να πείσει τον Κώστα πως ο Άρης θα αποτελούσε το restart του (υπάρχουν κι αρκετά αντίστοιχα απτά παραδείγματα). Του Γερμανού προπονητή Ένινγκ αφού μην ξεχνάμε πως ο Κώστας είναι ...Γερμανοαναθρεμένος, με το πατρικό του στο Ντίσελντορφ. Toυ φίλου κι πρώην συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό, Φετφατζίδη. 

Οσον αφορά στον πιο...πειστικό παράγοντα για να ντιλάρει με τον Μήτρογλου, δηλαδή το οικονομικό, o  Καρυπίδης έχει αποδείξει πως όταν θέλει διαθέτει τον τρόπο του. Το ερώτημα είναι αν ο Μήτρογλου  με το κασέ του Ιντέγιε θα δεχόταν να πάει στο "Βικελίδης" και τι θα του κάλυπτε η Μαρσειγ...

Kαι κάτι τελευταίο: στην ενημερωμένη ελληνική μανατζερική πιάτσα εκτιμούν (ή γνωρίζουν και κάτι;) πως ενδιαφέρον από Τουρκία θα προκύψει ξανά για τον Μήτρογλου (Τράμπζονσπορ και Φενέρ) ενώ δεν αποκλείουν στο χορό να μπεί και η Μακάμπι Τελ Αβίβ λόγω του Γιώργου Δώνη (συνυπήρξαν αρμονικά στον Ατρόμητο και ο Έλληνας κόουτς έχει τρομερή εκτίμηση στον "Mητρογκολ").


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα πάνω-κάτω με... τελειωμένο στον Ολυμπιακό - Μένει στο Λιμάνι, νέο συμβόλαιο - Επιλογή Μαρτίνς!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags