Facebook Pixel Sportdog.gr | Νέο "χαστούκι" σε Πεπ - Τρέλανε την Ευρώπη η Λιόν - "Κάζο" για Σίτι - Τα ζευγάρια στους "4" (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2020-08-15 23:50:00

Νέο "χαστούκι" σε Πεπ - Τρέλανε την Ευρώπη η Λιόν - "Κάζο" για Σίτι - Τα ζευγάρια στους "4" (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Νέο "χαστούκι" σε Πεπ - Τρέλανε την Ευρώπη η Λιόν - "Κάζο" για Σίτι - Τα ζευγάρια στους "4" (ΒΙΝΤΕΟ)

Και η Λιόν κατάφερε να κάνει το θαύμα της και πήρε την πρόκριση επί της Μάντσεστερ Σίτι με 3-1, σ’ ένα ακόμα συναρπαστικό παιχνίδι για τους «8» του Champions League.

Οι Γάλλοι βρίσκονται στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και πλέον έχουν να αντιμετωπίσουν την Μπάγερν (19/8), που απέκλεισε την Μπαρτσελόνα.

Το άλλο ζευγάρι του ημιτελικού είναι η Λειψία που κατάφερε να αποκλείσει την Ατλέτικο και θα κοντραριστεί με την Παρί Σεν Ζερμέν (18/8).

O Κορνέ ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ για τη Λιόν και σκόραρε για τέταρτη φορά σε τρεις αναμετρήσεις απέναντι στους Πολίτες, ο Ντε Μπρόινε απάντησε όμως αλλά ο Ντεμπελέ, που πέρασε ως αλλαγή στο 75' με 2 προσωπικά του γκολ έδωσε τη σπουδαία νίκη στους Γάλλους.

Όσο αναφορά το αγωνιστικό κομμάτι οι Άγγλοι ήταν εκείνοι που απείλησαν με το καλημέρα την εστία της Λιόν, στο 2’ και στο 3’ με τον Στέρλινγκ αλλά δεν κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο παιχνίδι.

Έτσι το πρώτο τέταρτο κύλησε με τους παίκτες του Γκουαρντιόλα να είναι εκείνοι που πιέζουν και να έχουν την κατοχή της μπάλας. Από το 20’ και μετά η Λιόν άρχισε να ανεβάζει ρυθμό και να δημιουργεί προϋποθέσεις για γκολ.

Μάλιστα με τη συμπλήρωση 20 λεπτών παιχνιδιού οι Γάλοι είχαν μια καλή στιγμή με τον Αουάρ να πατάει μέσα στην περιοχή έπειτα από πάσα του Ντιμπουά, όμως γύρισε την μπάλα πίσω εκεί που δεν τον ακολουθούσε κανείς.

Ότι δεν έκανε ο Ανουάρ το έκανε ο Κορνέ και πάλι απέναντι στη Σίτι, στο 24’. Ο Εκαμπί με μια ενέργεια προσπάθησε να τελειώσει μόνος του τη φάση αλλά το σουτ του κόπηκε και στη συνέχεια πήρε ο Κορνέ, που πλάσαρε για το 0-1 και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι Πολίτες προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση μέσα στο παιχνίδι και με τους Ντε Μπρόινε και Στέρλινγκ στο 28’ και 43’ αντίστοιχα δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε και πολύ με τη Σίτι να είναι εκείνη που έχει την κατοχή αλλά να μην μπορεί να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Στο 55’ ο Ντε Μπρόινε εκτέλεσε εξαιρετικά ένα φάουλ λίγο έκω από την περιοχή της Λιόν, αλλά ο Λόπες ήταν εκεί και έδιωξε.

Ο Βέλγος όμως έμοιαζε ασταμάτητος και κατάφερε να ισοφαρίσει το παιχνίδι στο 69’ μετά από μια αριστουργηματική επίθεση της Σίτι. Ο Στέρλινγκ γύρισε στον Βέλγο μέσα στην περιοχή που ανενόχλητος έκανε το 1-1.

Οι Γάλλοι όμως έδειχναν ήταν διατεθειμένοι να κυνηγήσουν την πρόκριση και έτσι κι έγινε. Ο Ντεμπελέ σκόραρε στο 80’ και παρότι αρχικά υπήρχε υπόδειξη για οφσάιντ μετά από έλεγχο που έγινε στο VAR το γκολ μέτρησε κανονικά.

Ο Στέρλινγκ στο 85’ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει το 2-2, όταν βρέθηκε προ κενής εστίας στην μικρή περιοχή αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Ότι δεν έκανε Άγγλος για τη Σίτι, το έκανε ο Ντεμπελέ για τη Λιόν και καθάρισε το παιχνίδι στο 87’. Ο Αουάρ σούταρε ο Έντερσον δεν μπλόκαρε και από κοντά ο Ντεμπελέ έκανε το 1-3.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags