Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Tρελαμένοι οι παίκτες με Πογιάτος, τρομερά πράγματα στο Κορωπί!
| 2020-08-18 11:10:00

Tρελαμένοι παίκτες με Πογιάτος - Φοβερά πράγματα στο Κορωπί - Καμία σχέση με Δώνη - Ατάκες-φωτιά!

Sportdog Team
Tρελαμένοι παίκτες με Πογιάτος - Φοβερά πράγματα στο Κορωπί - Καμία σχέση με Δώνη - Ατάκες-φωτιά!

Παναθηναϊκός: Ντάνι Πογιάτος ή αλλιώς ο Ισπανός... Γιώργος Σίμος. Και όπως ο Γιάννης Σαμαράς, ως τεχνικός διευθυντής του ΟΦΗ τον ήξερε και ρίσκαρε με την επιλογή του κάτι ανάλογο αντίστοιχα κάνει και ο Τσάβι Ρόκα στον Παναθηναϊκό. Γιατί για όσους δεν το έχετε αντιληφθεί ο 42χρονος Ισπανός αναλαμβάνει για πρώτη φορά τον πάγκο επαγγελματικής ομάδας ως head coach! Μέχρι τώρα ήταν βασικά στον ποδοσφαιρικό κόσμο των υποδομών και περιστασιακά ως assistant coach!

Ο Πογιάτος, λοιπόν, έχει τα 3Α που δημιουργούν αρχικά προβληματισμό: δηλαδή άγνωστος/άπειρος/άγγουρος κοινώς αποτελεί στοίχημα του Καταλανού τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού, ο οποίος δεδομένα θα τον στηρίξει μέχρι... τελικής πτώσης και του ίδιου. Κάτι λογικό άλλωστε...

Από την άλλη όμως, ο Πογιάτος είναι ενθουσιώδης, φιλόδοξος, προέρχεται απο ένα τεράστιο κλαμπ όπως η Ρεάλ που του δίνει άλλη αύρα, έχει παραστάσεις και κίνητρα, όπως και γνώσεις ως προς την ανάπτυξη και την εξέλιξη νέων ποδοσφαιριστών και το "τριφύλλι" διαθέτει αρκετούς τέτοιους (Μπουζούκης, Ζαγαρίτης, Σερπέζης, Ιωαννίδης, Χριστογεώργος, Χατζηθεοδωρίδης, Αλεξανδρόπουλος).

Κακά τα ψέματα όμως: ο Πογιάτος θα κριθεί από τα αποτελέσματα και κυρίως θα κριθεί αυστηρά από την πρώτη μέρα. Οι πρώτες του δηλώσεις, για νίκη σε κάθε ματς και πως δεν υπάρχει χρόνος γι' αυτόν, δεν έγιναν τυχαία. Είτε έχει γνώση που ήρθε και τι θα αντιμετωπίσει, είτε τον έχουν δασκαλέψει, έδειξαν πως ξέρει τι τον περιμένει.

Ο Πογιάτος δεν θα έχει την κάλυψη πως αποτέλεσε πρώην ποδοσφαιριστής του μεγάλου Παναθηναϊκού, όπως συνέβη με τους Ουζουνίδη - Δώνη, ούτε όμως τη μιντιακή ασπίδα που είχαν οι δύο Ελληνες προπονητές στις αποτυχίες και τις κρίσεις. Και το χειρότερο γι' αυτόν, έχει έρθει σε έναν κανονικό Παναθηναϊκό, με τον ιδιοκτήτη του ξανά ενεργό σε όλα και κυρίως με έναν Αλαφούζο που έχει αποκαταστήσει τις σχέσεις του με την πλειοψηφία των ΜΜΕ, οπότε δεν τα ρίχνουν όλα σε αυτόν, όπως συνέβαινε με προπονητές τους Ουζουνίδη και Δώνη!

Και για όσους νομίζουν πως το αφεντικό τρελάθηκε και εκτοξεύει το μπάτζετ κάνουν λάθος. Το μπάτζετ είναι μεγαλύτερο από το περσινό αλλά τη διαφορά κάνει για να φαίνεται πολύ μεγαλύτερο η μείωση του φόρου στα συμβόλαια των παικτών. Γκέγκε; Αυτό είναι και ευχή αλλά και κατάρα για τους Τσάβι Ρόκα/Ντάνι Πογιάτος. Γιατί πλέον εκτός απο την κανονικότητα στη λειτουργία του Παναθηναϊκού, η ομάδα θα ξεκινήσει τη σεζόν με κανονικούς στόχους, ήτοι μια θέση στην Ευρώπη, κατάκτηση του Κυπέλλου, όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστική απέναντι σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ. Τόσο απλά, τόσο ρεαλιστικά.

Κατά συνέπεια ο Πογιάτος με το καλημέρα έχει πολύ μεγαλύτερη πίεση. Και ξέρει/αντιλαμβάνεται πως η περίοδος προετοιμασίας, δηλαδή αυτές οι έξι εβδομάδες από το ξεκινημά της μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος είναι πολύ σημαντικές γι' αυτόν και τη δουλειά του. Όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και σε επίπεδο "χημείας" όπως και λειτουργίας στο εσωτερικό της ομάδας. 

Αντί για επίλογο... ρεπορτάζ: σχεδόν όλα είναι διαφορετικά στον φετινό -ως επι το πλείστον- "ισπανόφωνο" Παναθηναϊκό, σε σχέση με τις ομάδες των προηγούμενων χρόνων. Και το πρώτο που θα κληθεί να κερδίσει ο Πογιάτος είναι την εμπιστοσύνη των παικτών του, κάτι που και ο Δώνης αλλά και ο Ουζουνίδης είχαν καταφέρει και μάλιστα σχετικά γρήγορα. Τους είχαν βοηθήσει βέβαια και τα αποτελέσματα.

Και ο Πογιάτος όμως, ως προς αυτό βαδίζει στον σωστό δρόμο. Σύμφωνα με αυτά που μαθαίνω από το Κορωπί με το καλημέρα έχει κερδίσει τους παίκτες του με την προπόνησή του. Ακόμη και εκείνοι που είχαν ακόμη νωπές τις καλύτερες αναμνήσεις από τη συνεργασία τους με τον Γιώργο Δώνη εκθειάζουν την δουλειά του 42χρονου Ισπανού τεχνικού. 

Και το σημαντικότερο: τους συγκρίνουν κι αναγνωρίζουν πως κάνει καλύτερη προπόνηση από τον Δώνη! Είναι κι αυτό ένα πρώτο, σημαντικό, κατόρθωμα για τον Πογιάτος αν και κακά τα ψέματα έχει την ανάγκη των αποτελεσμάτων για να κερδίσει τον χρόνο που λογικά χρειάζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτος Πογιάτος! Τελειώνει κι άλλον απ’ τον ΠΑΟ - Πολύ καλός ξένος, πουλέν Δώνη - Τρελή σκούπα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags