Facebook Pixel Champions League: Στον τελικό μετά από 7 χρόνια η Μπάγερν - Νίκησε 3-0 τη Λιόν (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2020-08-19 23:50:00

Οι Γερμανοί ξανάρχονται! – Στον τελικό μετά από 7 χρόνια η Μπάγερν – Τρελή ματσάρα με Παρί (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Οι Γερμανοί ξανάρχονται! – Στον τελικό μετά από 7 χρόνια η Μπάγερν – Τρελή ματσάρα με Παρί (Vid)

Champions League: Χάρη σε δύο γκολ του Γκνάμπρι κι ένα του Λεβαντόφσκι η Μπάγερν Μονάχου νίκησε με 3-0 την αξιόμαχη Λιόν και προκρίθηκε στον τελικό του Champions League για 11η φορά στα χρονικά, έπειτα από… απουσία επτά ετών.

Στο μεγάλο ματς της Κυριακής (23/8) στη Λισαβόνα, οι Βαυαροί θα επιδιώξουν να κάμψουν την αντίσταση της πρωτάρας σε τελικό, Παρί Σεν Ζερμέν, διεκδικώντας το 6ο Champions League της ιστορίας τους.

Η Μπάγερν είχε την κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά, όμως η Λιόν ήταν η ομάδα που δημιούργησε τις πρώτες μεγάλες ευκαιρίες. Μόλις στο 4’ ο Ντεπάι έφυγε τετ α τετ με το Νόιερ, τον απέφυγε αλλά έστειλε την μπάλα άουτ με δεξί πλασέ. Στο 13’ ο Μπόατενγκ έσωσε τη Μπάγερν με προβολή προ του Εκαμπί που ετοιμαζόταν να σκοράρει, ενώ στο 17’ ο Εκαμπί στάθηκε άτυχος, καθώς έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με αριστερό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής!

Ο… άγραφος νόμος τέθηκε σε ισχύ στο 18’. Δευτερόλεπτα μετά το δοκάρι της Λιόν, η Μπάγερν άνοιξε το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Γκνάμπρι πήρε την μπάλα από τα δεξιά και συνέκλινε περνώντας τη… μισή γαλλική άμυνα, προτού στείλει την μπάλα στα δίχτυα με φοβερό αριστερό σουτ για το 1-0!

Στο 25’ ο Γκνάμπρι νικήθηκε από τον Λόπες, αλλά στο 33’ διπλασίασε τα τέρματά του και ουσιαστικά «καθάρισε» την πρόκριση για τη Μπάγερν. Έπειτα από γύρισμα του Πέρισιτς, ο Λεβαντόφσκι έστειλε με προβολή την μπάλα πάνω στον Λόπες, με τον Γκνάμπρι να σκοράρει από κοντά στην επαναφορά, κάνοντας το 2-0.

Η Λιόν το πάλεψε, όμως δεν κατάφερε να αλλάξει τη μοίρα της στο δεύτερο μέρος. Στη μεγαλύτερη ευκαιρία των Γάλλων, στο 58’, ο Νόιερ νίκησε τον Εκαμπί με απόκρουση εξ’ επαφής σε τετ α τετ. Στο 84’ ο Γερμανός γκολκίπερ μπλόκαρε ένα καλό σουτ του Αουάρ από πλεονεκτική θέση και στο 88’ το γκολ του Λεβαντόφσκι με κεφαλιά σφράγισε τη θριαμβευτική πρόκριση της Μπάγερν με 3-0.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags