Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Ο Ιβαν Σαββίδης περιμένει να δει μια μεγάλη πώληση στον Δικέφαλο
| 2020-08-23 10:05:00

Έξαλλος ο Σαββίδης - Τον πέρασε και η ΑΕΚ - Ψυχρολουσία με Λημνιό - Κόλπο... Βιεϊρίνια ο Ρέμπε!

Sportdog Team
Έξαλλος ο Σαββίδης - Τον πέρασε και η ΑΕΚ - Ψυχρολουσία με Λημνιό - Κόλπο... Βιεϊρίνια ο Ρέμπε!

ΠΑΟΚ: Ο Ολυμπιακός ήδη από την πώληση του Τσιμίκα στη Λίβερπουλ "πιστώνεται" plus 16 εκατ. ευρώ. Η AEK από αυτές των Μπάρκα - Γιακουμάκη 5,2 εκατ. (4.900.000 + 300.000) ενώ θα προσεγγίσει τα 10 εκατομμύρια με τον Μάνταλο αφού όλοι το θεωρούν δεδομένο πως η Αλ Νασρ θα επανέλθει με νέα προσφορά που θα κυμαίνεται από 4,2 ως 4,5 εκατ, στην οποία ο Μελισσανίδης δεν θα πει και τρίτο "όχι", Και ο ΠΑΟΚ που καιγόταν περισσότερο από όλους για πωλήσεις, λόγω ffp, μετράει ακόμη... zero.

Tι κι αν οι περσινοί πρωταθλητές έχουν τον δικό τους (πολυδιαφημισμένο και με διεθνή γκελ)... Τσιμίκα αλλά και παίκτες όπως οι Λημνιός, Πασχαλάκης, Άκπομ, Πέλκας, Σβιντέρφσκι, άπαντες έχουν βγει στη βιτρινα, αλλά έστω αξιοπρεπείς προσφορές ακόμη να δουν στην Τούμπα. Για την ακρίβεια τις κυνηγάνε με το... τουφέκι Ρέμπε, Γκοντσάρεβα και Σία.

Για να καταλάβετε το μέγεθος αυτής της αποτυχίας (που σίγουρα ενοχλεί τον Ιβάν Σαββίδη) όχι μόνο ξεπέρασε τον ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, αλλά από την ίδια "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ διαρρέουν/παραδέχονται πως δεν έχουν προτάσεις πάνω από 3,5 εκατ. ευρώ για τον Γιανούλη, για τον οποίον ψάχνουν 5 με 6! Κι αναφέρω τον Γιαννούλη γιατί είναι, μακράν του δεύτερου, ο πιο εμπορικός παίκτης του ΠΑΟΚ.

Υπάρχει άλλωστε και το χαρακτηριστικό παράδειγμα με τον Λημνιό. Νομίζετε τυχαία η... επικοινωνία έδωσε και πήρε την τελευταία εβδομάδα με αυτόν πρωταγωνιστή; Βεβαίως και όχι... Είναι εμφανής η προσπάθεια που γίνεται για να "φυσουνιάσουν" την υπόθεσή του, μπας και... ξεκουνηθεί.
Γιατί όπως λένε/συμφωνουν διαφορετικές πηγές από τη μανατζερική πιάτσα, τον Λημνιό έχει "σκανάρει" η μισή ποδοσφαιρική Ευρώπη και έχει προταθεί στην άλλη μισή αλλά δεν τους κάνει γκελ. Κοινως δεν έχει... πέραση, τουλάχιστον για τα λεφτά που θα άφηναν ικανοποιημένο τον ΠΑΟΚ και όχι για 2,3,3,5 εκατομμύρια.

Εξτρεμ με λίγα ως ελάχιστα γκολ κι ασίστ δεν μπορεί να πιάσει πάνω απο 5 εκατομμύρια. Πόσο μάλλον αν είναι Έλληνας και δη παίκτης του ΠΑΟΚ αφού αποδεδειγμένα στην Τούμπα δεν διαθέτουν την τεχνογνωσία για να δημιουργούν και να πουλάνε με υπεραξίες. Δεν τους βοηθάει βέβαια και η πενιχρή, τα τελευταια χρόνια, παρουσία της ομαδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Επειδή το κούρασα: στον ΠΑΟΚ πολύ θα ήθελαν εκτός του Γιαννούλη να πουλήσουν ακόμη ένα βιτρινάτο παίκτη τους, αλλά με τον Λημνιό δύσκολα θα τα καταφέρουν. Μόνο αν ρισκάρουν να τον δώσουν δανεικό για ένα χρόνο με φιλόδοξη οψιόν αγοράς. Τότε αλλάζει το πράγμα για τον διεθνή Έλληνα επιθετικό αφού τουλάχιστον δυο ομαδες της ιταλικής Σεριε Α θα συζητούσαν την απόκτησή του, με αυτό το πλαίσιο. Και με τη Φενέρ πάνω κάτω το ίδιο ισχύει (απλά εκεί υπάρχει και η δυνατότητα των ανταλλαγων παικτων).

Ουσιαστικά τι συμβαίνει με τον Λημνιό: δεν είναι σίγουροι αν κάνει για το Καμπιονάτο και γι' αυτό θα ήθελαν πρώτα να το δοκιμάσουν. Μόνο που κάτι τέτοιο πολύ δύσκολα θα γίνει αποδεκτό από τους Σαββίδηδες (συνέβη και τον περασμένο Γενάρη με το "όχι" στη Μίλαν σε δανεισμό του Γιαννούλη).

ΥΓ. Το πείραμα Φερέιρα, στον σχηματισμό με τα τρια στόπερ, να χρησιμοποιεί τον Λημνιό ως δεξι μπακ χαφ έχει και χρηματοοικονομική λογική. Να δείξει στους ενδιαφερόμενους πως είναι ένας πολυσύνθετος ακραίος, που μελλοντικά μπορεί να γυρίσει και πιο πίσω με επιτυχία, κάτι που θα κρατήσει ψηλά την τιμή του. 

Άλλωστε τα τελευταία χρόνια είναι κάτι που συνηθίζεται, δηλαδή να παίρνουν εξτρεμ και να τα κάνουν φουλ μπακ. Απο τους πρώτους διδάξαντες ήταν στη Βόλφμπουργκ ο Βιεϊρίνια αφου στη γερμανική ομάδα  ήταν που οπισθοχώρησε. Με τον Ρέμπε να είναι τότε στη Βόλφσμπουργκ και τώρα στον ΠΑΟΚ. Λέγεται πως είναι ιδέα του Γερμανού τεχνικού διευθυντή, με την οποία συμφώνησε και ο κόουτς Αμπελ, να δοκιμαστει ως φουλ μπακ ο Λημνιός. Μένει να δουμε αν θα... βγει και αν φέρει επιτέλους προτάσεις για πώληση με υπεραξία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φέρνει top class εξτρέμ στον Ολυμπιακό ο Μαρινάκης - 2,5 εκατ. ευρώ - Θα "τρελαθεί" ο Σαββίδης!


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags