Facebook Pixel Μπάγερν Μονάχου - Παρί Σεν Ζερμαίν: Μπάγερν, Über Alles! "Εξαφάνισε" τα... εκατομμύρια της Παρί και ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2020-08-23 23:54:00

Μπάγερν Über Alles! "Εξαφάνισε" τα... εκατομμύρια της Παρί και ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης (Vid)

του Βαγγέλη Καράμαλη
Μπάγερν Über Alles! "Εξαφάνισε" τα... εκατομμύρια της Παρί και ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης (Vid)

Μπάγερν Μονάχου - Παρί Σεν Ζερμαίν: Στην κορυφή της Ευρώπης ανέβηκε για έκτη φορά η Μπάγερν Μονάχου, καθώς στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ νίκησε 1-0 την Παρί και σήκωσε τη μεγάλη κούπα.

Σε έναν μοιρασμένο τελικό, που δεν είχε τα πολλά γκολ και τις πολλές φάσεις που περίμεναν όλοι, οι Βαυαροί ήταν κυνικοί, βρήκαν το ένα γκολ που ήθελαν στο 59’ με τον Κούμαν και πήραν ξανά σπίτι το τρόπαιο, με κορυφαίο της αναμέτρησης τον Νόιερ που έμοιαζε απροσπέλαστος.

Οι Γάλλοι, παρότι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, είδαν τους Νεϊμάρ και Εμπαπέ να είναι σε κακή μέρα, ενώ έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται για το πέναλτι στον Γάλλο επιθετικό που δεν είδαν ούτε από το VAR στο 73’.

Αιφνιδιασμός από Παρί, δοκάρι η Μπάγερν

Η Μπάγερν ακολουθώντας το πλάνο που τον οδήγησε μέχρι τον τελικό, μπήκε στο παιχνίδι πιέζοντας πολύ ψηλά και προσπαθώντας να… πνίξει τους Γάλλους. Παρότι στο πρώτο 10λεπτο έδειξε να αγχώνει τους αντιπάλους της, η ομάδα του Τούχελ ήταν άριστα διαβασμένη και κατάφερε άμεσα να ισορροπήσει το παιχνίδι. Μάλιστα, στο 14’ η Παρί είχε και την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα, όταν το σουτ του Εμπαπέ εντός περιοχής σταμάτησε σε αμυντικό, ενώ ίδια τύχη είχε και το σουτ του ίδιου αμέσως μετά. Ωστόσο, τη μεγάλη ευκαιρία την έχασε ο Νεϊμάρ στο 18’, όταν βγήκε τετ α τετ αλλά ο Νόιερ κατάφερε με… πόδια, χέρια και τύχη να τον σταματήσει και να κρατήσει το 0-0.

Οι Βαυαροί αντέδρασαν όμως άμεσα και στο 22’ έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Λεβαντόφσκι, ο οποίος κοντράλαρε, γύρισε ωραία εντός περιοχής, όμως το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Νάβας. Από τη φάση αυτή και μετά το ματς ήταν μοιρασμένοι, με τους Γάλλους όμως να ελέγχουν τον ρυθμό και να φαίνονται πιο απειλητικοί στο χορτάρι. Προσπάθησαν να απειλήσουν και με κάποια μακρινά σουτ, όμως η καλύτερή τους στιγμή ήταν στο 45’, όταν ο Εμπαπέ από λάθος του Αλάμπα έγινε κάτοχος της μπάλας, αλλά το τελείωμά του από καλή θέση δεν ήταν καλό και κατέληξε στην αγκαλιά του Νόιερ.

Τους… έπιασε στον ύπνο ο Κομάν

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπάγερν μπήκε πιο διαβασμένη, ήλεγξε τον ρυθμό και κατάφερε να περιορίσει την καλύτερη Παρί του πρώτου 45λεπτου. Χωρίς να κάνει κάτι ιδιαίτερο τελικά, η γερμανική ομάδα έφτασε στο γκολ στο 59’, όταν ο Κίμιχ… έπιασε στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα και με ωραία σέντρα βρήκε αμαρκάριστο τον Κομάν που με κοντινή κεφαλιά έγραψε το 1-0. Το γκολ αυτό «πάγωσε» τους Γάλλους και ανέβασε στα ύψη την ψυχολογία των Βαυαρών, οι οποίοι στο 61’ και στο 63’ με τον Κόμαν έφτασαν κοντά και στο δεύτερο γκολ, όμως οι Κιμπεμπέ και Τιάγκο Σιλβα γλίτωσαν την ομάδα τους στην τελευταία στιγμή.

 

 

«Κοιμήθηκε» ο Νεϊμάρ και… το VAR

 

Από το 65’ και μετά πάντως, η Παρί κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι και παρότι είχε σε πολύ κακό βράδυ τον Νεϊμάρ, προσπάθησε να αντιδράσει. Η Μπάγερν φανερά κατέβασε ρυθμό και προσπάθησε να κρατήσει το 1-0, ενώ οι Γάλλοι έφτασαν κοντά στο 1-1 όταν ο Μαρκίνιος δεν κατάφερε να νικήσει τον Νόιερ από εξαιρετική θέση.

 

Ο Γερμανός γκολκίπερ έμοιαζε ανίκητος, όμως κανείς δεν ξέρει πως θα αντιδρούσε αν ο διαιτητής ή έστω το VAR έβλεπαν το πέναλτι του Κίμιχ στο 73’, όταν πάτησε το πόδι του Εμπαπέ εντός περιοχής. Το πέναλτι δεν δόθηκε, η απόδοση της Παρί στα επόμενα λεπτά έπεσε κατακόρυφα, έχασε μόλις μία μεγάλη ευκαιρία στο 91’ με τον Νεϊμάρ και η Μπάγερν πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 1-0, επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης, μετά το 2013!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags