Facebook Pixel ΑΕΚ: Νέο… μπαμ Μελισσανίδη! Φέρνει το "παιδί θαύμα" στην Ελλάδα - Από τη Μάντσεστερ Σίτι στην ΑΕΚ! (Vid)
| 2020-08-24 18:39:00

"Μπαμ" Μελισσανίδη! Φέρνει το "παιδί θαύμα" στην Ελλάδα - Από τη Μάντσεστερ Σίτι στην ΑΕΚ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
"Μπαμ" Μελισσανίδη! Φέρνει το "παιδί θαύμα" στην Ελλάδα - Από τη Μάντσεστερ Σίτι στην ΑΕΚ! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΕΚ: Έτοιμο παίκτη για να καλύψει άμεσα τα κενά στη μεσαία γραμμή έχει στη λίστα του ο Ίλια Ίβιτς. Ο παίκτης αυτός είναι ο Ισπανός Αλέις Γκαρσία, άλλοτε παιδί-θαύμα της Βιγιαρεάλ, ο οποίος στα 23 του χρόνια έμεινε ελεύθερος από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Πρόκειται για εξαιρετική επιλογή και λύση από το «πάνω ράφι», για έναν ποδοσφαιριστή που δεν θα μείνει καιρό χωρίς ομάδα και είναι σε θέση να προσφέρει σημαντική ενίσχυση στον άξονα, εκεί όπου δημιουργούνται τεράστια κενά με τον τραυματισμό του Σιμάνσκι, τον παροπλισμό του Γαλανόπουλου και την πιθανή πώληση του Πέτρου Μάνταλου. 

Ο Γκαρσία γεννήθηκε στις 28 Ιουνίου 1997 σε ένα μικρό χωριό της Καταλονίας κοντά στην Ταραγόνα και ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Βιγιαρεάλ, με την οποία έκανε ντεμπούτο στην Πριμέρα Ντιβιζιόν τον Μάιο του 2015 σε ματς με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, λίγες εβδομάδες πριν ενηλικιωθεί. Το καλοκαίρι του 2016 τον πήρε στη Μάντσεστερ Σίτι ο Μανουέλ Πελεγκρίνι που, είχε ακούσει τα καλύτερα χάρη στις διασυνδέσεις του στη Βιγιαρεάλ, καθώς ήταν προπονητής της από το 2004 έως το 2009. Ωστόσο, ήταν ο Πεπ Γκουαρντιόλα που του έδωσε το «βάπτισμα του πυρός» στην Premiership, με τέσσερις συμμετοχές τη σεζόν 2016/17, την τελευταία μάλιστα ως βασικός σε ματς με τη Μίντλεσμπρο. 

Τις δύο επόμενες περιόδους (2017/18 και 2018/19) παραχωρήθηκε δανεικός στην Τζιρόνα, που μόλις είχε ανεβεί για πρώτη φορά στην Ιστορία της στην La Liga. Στην Καταλονία ο Άλεξ Γκαρσία πραγματοποίησε τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του, «έγραψε» 50 συμμετοχές στην Πριμέρα (3 γκολ και 4 ασίστ) και ήταν ένας από τους ηγέτες της Τζιρόνα, που όμως δεν μπόρεσε να αποφύγει τον υποβιβασμό. Ο βραχύσωμος (1,73μ) μέσος με το φοβερό δεξί πόδι και την μεγάλη ικανότητα στις εκτελέσεις φάουλ δεν την ακολούθησε. Πήγε ξανά δανεικός, αυτή τη φορά στο Βέλγιο, όπου είχε επίσης μια πολύ παραγωγική σεζόν με 23 συμμετοχές, 5 γκολ, 3 ασίστ με τη φανέλα της Μουσκρόν. Ο κορονοϊός είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή της σεζόν στο μέσο Μαρτίου. Έκτοτε ο Γκαρθία δεν αγωνίστηκε ξανά, αφού δεν χωρούσε στα πλάνα του Γκουαρντιόλα στη Σίτι και παράλληλα δεν ήθελε να ανανεώσει το συμβόλαιό του με προοπτική να πάει ξανά κάπου ως δανεικός.  

Είναι ένας παίκτης με υψηλό ποδοσφαιρικό IQ, με συμμετοχές στις μικρές εθνικές ομάδες της Ισπανίας, σε ηλικία που μπορεί να αποτελέσει ταυτόχρονα επένδυση αλλά και άμεση ενίσχυση για την ΑΕΚ. Η απόκτηση του Ισπανού «τρέχει» ταυτόχρονα με την υπόθεση του Κύπριου Γρηγόρη Κάστανου, ενώ απομένουν τα τυπικά για την μεταγραφή του Καρίμ Ανσαριφάρντ. Γενικά, για τα μεταγραφικά της ΑΕΚ είναι εβδομάδα εξελίξεων η οποία έχει και μεγάλο αγωνιστικό ενδιαφέρον καθώς ολοκληρώνεται με τον τελικό κυπέλλου της Κυριακής (30/8, 19:30) εναντίον του Ολυμπιακού. 

Πηγή: ΑΠΕ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags