Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Τρελή δικαίωση Ρέμπ, κάνουν... Μαρτίνς τον Φερέιρα
| 2020-08-26 13:17:00

Τρελή δικαίωση Ρέμπε - Κάνουν... Μαρτίνς τον Φερέιρα - Λίβερπουλ για Τζόλη - "Τελειώνουν" Ίνγκασον!

Sportdog Team
Τρελή δικαίωση Ρέμπε - Κάνουν... Μαρτίνς τον Φερέιρα - Λίβερπουλ για Τζόλη - "Τελειώνουν" Ίνγκασον!

Ο πρώιμος, για τον ΠΑΟΚ, "τελικός" της σεζόν, κόντρα στην Μπεσίκτας ολοκλήρωθηκε και μάλιστα με απόλυτη επιτυχία. Γιατί δεν ήταν μόνο η "χρυσοφόρα"  πρόκριση, που ήρθε με τον πλέον εμφατικό τρόπο, αλλά ο τρόπος που "σερβιρίστηκε".

Το γεγονός πως παρότι ο Δικέφαλος (φυσιολογικά) δεν ειναι ακόμη έτοιμος δεν εμπόδισε Φερέιρα, παίκτες, διοίκηση να παρουσιάσουν μια άκρως επαγγλεματική δουλειά, που στο τέλος της βραδιάς δικαίωνε άπαντες. Δεν συμβαίνει συχνά, πόσο μάλλον σε έναν οργανισμό όπως ο ΠΑOΚ.

Αγαπημένο μου "σκυλολόι" ξέρετε πως δεν είμαι εδώ για να γράφω κλισαδούρες, αναμασήματα, αναπαραγωγές και λοιπά. Οπότε για την επόμενη ημέρα του ΠΑOΚ σας έχω όλο το ψαχνό που δεν θα το βρείτε πουθενά αλλού.

Δηλαδή: γιατί ο Ρέμπε κέρδισε το πρώτο του μεγάλο στοίχημα στην Τούμπα, πως επηρέασε ο Γκαλίνοβιτς για να παίξει ο Ζίφκοβιτς αντί του Πασχαλάκη, το live or die με τις επιλογές του, του Άμπελ και πως μπορεί τώρα να... γίνει Μαρτίνς, η εσωστρέφεια που απειλούσε ακόμη και το πρότζεκτ των πιτσιρικάδων, η κλήση του Μιχαηλίδη στην Εθνική Ελλάδας, η Λιβερπουλ που ξεκινάει το σκανάρισμα του σούπερ Τζόλη και η προώθηση του Ίνγκανσον στη βιτρίνα.
Όρεξη να διαβάσετε, να έχετε... Πάμε λοιπόν:

Η δικαίωση Ρέμπε

Βασικά απόφαση του νέου Γερμανού αθλητικού διευθυντή, με την οποία ταυτίστηκαν ιδιοκτησία και κλάμπ, ήταν να μην υπάρχουν αλλαγές στην τεχνική ηγεσία (παρα μόνο προσθήκες αναβάθμισης στο τημ του Φερέιρα), ούτε και στο ρόστερ (εκτός από τους Μαουρίτσιο/Σβαμπ), μέχρι να γίνει ο "τελικός" με την Μπεσίκτας. 

Για τον Ρέμπε σίγουρα μέτρησε πως με τον Άμπελ είχε γίνει μια μεγάλη επένδυση απο οικονομική πλευράς και δεν ήταν τόσο εύκολο να αλλάξει τον προπονητή το κοροωνοϊκό καλοκαίρι, αλλά πρώτιστα η κεντρική του ιδέα βασίστηκε στο ότι χωρίς προετοιμασία και με αυτό το ευρωπαικό παιχνίδι τόσο νωρίς, θα έπρεπε να ποντάρει στην συνοχή του ΠΑΟΚ. Και δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματος. Το πώς θα διαχειριστεί από εδώ και πέρα την κατάσταση, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο...

Τον κάνουν... Μαρτίνς 

Ο Πορτογάλος αποδεικνύεται εφτάψυχος. Κόντρα στην Μπεσίκτας όμως, γνώριζε πως έπαιζε τη θέση του οριστικά κι αμετάκλητα, όσο κι αν στηρίχθηκε προηγουμένως από το κλαμπ. Οπότε παρουσίασε μια ομάδα καθαρά δικής του έμπνευσης, χωρίς στρογυλοποιήσεις, αποφασισμένος να επιβιώσει ή να πεθάνει ΑΛΛΑ με τις επιλογές του. 

Μέσα ο Ζίφκοβιτς έξω ο Πασχαλάκης, με τον Γκαλίνοβιτς να έπηρεάζει καταλυτικά τον Άμπελ σε αυτή την σκληρή/επώδυνη απόφασή του.Ο Σέρβος ήταν σοβαρός, σταθερός και... εκεί όπου και όποτε χρειάστηκε. Μέσα ο Ροντρίγκο έξω ο Μάτος, με τον Πορτογάλο μέχρι να τραυματιστεί να κάνει πολύ σωστά τηνδουλειά του. Μέσα ο Τζόλης, έξω ο Μπίσεσβαρ με τον πιτσιρικά να δίνει ουσιαστικά την πρόκριση στον Δικέφαλο (δυο γκολ, μια ασιστ)!

Με μαξιλαράκι πλέον περίπου 10 εκατ. ευρώ ο Ρέμπε μπορεί να προσφέρει στον Φερέιρα αυτό που δεν έγινε πέρσι, δηλαδή μια πραγματική στήριξη, με μεταγραφές προσαρμοσμένες στα θέλω του προπονητή, ώστε να φτιάξει ένα ρόστερ όσο πιο κοντα γίνεται στα δικά του θέλω για το ποδόσφαιρο που θα παίζει ο ΠΑΟΚ. Πολύ βασικό και αποδείχτηκε στην περίπτωση του συμπατριώτη του Πέδρο Μαρτίνς, στον Ολυμπιακό...

Έρχεται και ο Κούτσιας

Πλάκα, πλάκα ο ΠΑOΚ προκρίθηκε με γκολ των γηγενών του παικτών, Τζόλη και Πέλκα. Ήταν το κερασάκι που σε βάθος της σεζόν μπορεί να κάνει τη διαφορά. 

Στην ενδεκάδα του υπήρχαν δυο Κ20, Μιχαηλίδης καιΤζόλης, συνεχίζοντας έτσι ο Άμπελ από εκεί που σταμάτησε στα πλέι οφ (όταν τόλμησε κάτι που φοβόταν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος). Δηλαδή να τους εμπιστεύεται ως βασικούς και αυτά τα παιδιά με το ταλέντο, τη φρεσκάδα, το πάθος και το πνεύμα νικητών που έχουν, να τον δικαιώνουν.

Ένας ενδεχόμενος αποκλεισμός θα ήταν σχεδόν καταστροφικός, κυρίως από την εσωστρέφεια που θα προκαλούσε στο "ασπρόμαυρο" στρατόπεδο. Και η όλη αρρωστημένη ατμόσφαιρα πιθανότατα να επηρέαζε κι αυτά τα νέα  παιδιά, την καθιέρωση /εξέλιξή τους και το γενικότερο πρότζεκτ του κλαμπ και του Φερέιρα. Γιατί τώρα πίσω απο τους Μιχαηλίδη-Τζόλη θα πάρει κανονικά τη σειρά του και ο Κούτσιας.

Λίβερπουλ για Τζόλη

Μετά και τη νέα σχεδόν τέλεια εμφάνιση του Μιχαηλίδη κόντρα στην Mπεσίκτας, φιξαρίστηκε πως θα είναι στις ερχόμενες κλήσεις του Φαν'τ Σιπ στην Εθνική Ελλάδας! Ο αριστεροπόδαρος στόπερ που προ κορωνοϊού ήταν εκτός αποστολών, να τα λέμε όλα. Μαγκιά του 20χρονοαμυντικού, μαγκιά και του κλάμπ αλλά κυρίως του Φερέιρα που τον έριξε (έστω και καθυστερημένα) στα βαθιά, αναπροσαρμόζοντας ακόμη και το σύστημα της ομάδας, παίζοντας πλέον με τρία στόπερ.

Οσον αφορά τον Τζόλη απέδειξε πως έχει το έμφυτο χάρισμα του "φονιά" αλλά και τα αθλητικά προσόντα για να ανταπεξέρχεται με επιτυχία και εκτός του box. Eίναι βέβαιο πως ήδη αρκετες ευρωπαικές ομάδες του έχουν κάνει φάκελο και θα τον σκανάρουν σε τακτική βάση. 

Εγώ θα πώ μετά βεβαιότητας για μια, από την οποία μάλιστα είχε περάσει νεότερος για δοκιμαστικό (στην ακαδημία της). Κι αναφέρομαι στη Λίβερπουλ, που διασταυρωμένα θα τον κάνει σκάουτινγκ. Μπορεί να ... βοηθήσει σε αυτό και ο Τσιμίκας, που μάλλον ακόμη θα θυμάται τον "εφιάλτη Τζόλη" στην πρόσφατη καλοκαιρινή βραδιά στο "Καραισκάκης".

Πωλητήριο στον Ίνγκασον

Από το βράδυ της Τρίτης  ο ΠΑOΚ έξασφάλισε σίγουρα οκτώ αλλά μπορεί να βγάλει κι ένα δεκάρικο στην άκρη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως... ακυρώνονται οι πωλήσεις ή βγαίνουν παίκτες από τη βιτρίνα. Το αντίθετο...

Ο Ρέμπε σίγουρα θα πουλήσει αλλά πλέον μπορεί και σίγουρα θα αγοράσει. Η στόχευση, για το σε ποιες θέσεις θα ενισχυθεί, είναι λίγο πολύ γνωστές. Απλά η ευρωπαική συνέχεια επιτρέπει να είναι πιο αισιόδοξος για προτάσεις και πιο... άνετος για να μην ξεπουλήσει, σε περιπτώσεις όπως του Γιαννούλη,του Άκπομ, του Καντουρί αλλά ακόμη και του Ίνγκανσον. 

Για όσους αναρωτιούντουσαν ή γκρίνιαζαν για τον αποκλεισμό του νεαρού Μιχάι, δεν έγινε μόνο λόγω της δεδομένης εμπειρίας του Ίνγκανσον, αλλά και γιατί ο Ισλανδός στόπερ βγήκε οριστικά στη βιτρίνα και πρέπει να πουσάρουν την πώλησή του, από τη στιγμή που δεν τσουλάνε, έχουν κολλήσει, των άλλων!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βόμβες Ιβάν μετά την πρόκριση - Έτσι ετοιμάζεται να απογειώσει τον ΠΑΟΚ - "Τρόμος" στον Ολυμπιακό!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags