Facebook Pixel ΠΑΟΚ: "Καλά έκανε με Μάτος - Τι συνέβη με Πασχαλάκη - Αυτοί θα φύγουν οριστικά - Δεν περιμένω βόμβες"!
| 2020-08-26 22:38:00

"Καλά έκανε με Μάτος - Τι συνέβη με Πασχαλάκη - Αυτοί θα φύγουν οριστικά - Δεν περιμένω βόμβες"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Καλά έκανε με Μάτος - Τι συνέβη με Πασχαλάκη - Αυτοί θα φύγουν οριστικά - Δεν περιμένω βόμβες"!

ΠΑΟΚ: Χαμηλά κρατά την μπάλα μετά την πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Μπεσίκτας ο Γιώργος Κουβεντίδης. Ο διευθυντής της εφημερίδας FORZA μίλησε στο sportdog για την τεράστια επιτυχία της ομάδας της Θεσσαλονίκης και επεσήμανε ότι αυτή η νίκη έδωσε ανάσα εξαιτίας του Financial Fair Play. 

Παράλληλα, ο καλός συνάδελφος ανέλυσε το σχέδιο του Φερέιρα για το χτίσιμο ενός συνόλου με μικρότερο μέσο όρο ηλικίας και υποστήριξε, ότι θα γίνουν μεταγραφές, αλλά οι κινήσεις δεν θα έχουν τόσο ηχηρότητα όσο προοπτική για το μέλλον 

Ποιες εντυπώσεις σου άφησε η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Μπεσίκτας;

"Οι δύο ομάδες φαίνονταν ότι δεν είναι ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο. Ο ΠΑΟΚ ήταν πιο έτοιμος και είχε επίγνωση της κατάστασης. Ήταν προετοιμασμένος περισσότερο πνευματικά και καθάρισε νωρίς το παιχνίδι. Για μένα το σημαντικότερο είναι ότι πήραμε ένα δείγμα του ΠΑΟΚ της νέας σεζόν. Θα είναι εντελώς διαφορετική ομάδα από τον ΠΑΟΚ της τριετίας των τίτλων. Είδαμε μία ομάδα με πιο νέους παίκτες. Η ομάδα είχε μέσο όρο ηλικίας τα 26 χρόνια. Έβγαλε πολύ ενέργεια, έτρεξε, εμφάνισε ένα πολύ διαφορετικό στυλ παιχνιδιού από αυτό που είχαμε συνηθίσει από τα προηγούμενα χρόνια και από αυτό που δεν κατάφερε να κάνει πέρσι ο Φερέιρα".

Είναι αυτή η πρόκριση μία μικρή απάντηση του Πορτογάλου τεχνικού στην αυστηρή κριτική που του έγινε πέρσι;

"Ο κόσμος παρασύρεται πολλές φορές. Λειτουργεί με την παρόρμηση. Το ποδόσφαιρο όμως δεν είναι έτσι. Όλοι κρίνονται στην πορεία του χρόνου. Δεν κρίνεται κανείς ούτε σε ένα παιχνίδι, ούτε σε δύο μήνες. Είναι νωρίς να μιλήσουμε για δικαίωση του Φερέιρα. Γιατί πρέπει να έχουμε σημαντικό δείγμα, για να πούμε ότι κάνει αυτό που έπρεπε. Ο Φερέιρα ήταν άτυχος γιατί πέρσι κλήθηκε να αναλάβει μία ομάδα που δεν ήταν δικιά του. Αυτή η ομάδα είχε συνηθίσει να παίζει κάτι, το οποίο ντε φάκτο δεν ήταν αυτό που ήθελε αυτός. Ήταν μία ομάδα με πολλές δυνατές προσωπικότητες που από ένα σημείο και μετά, ίσως είχαν πιστέψει ότι ήταν πιο σημαντικοί από την ίδια την ομάδα με τις επιτυχίες που έφεραν την τριετία που προηγήθηκε. Ο Φερέιρα ήρθε πολύ αργά πέρσι. Ήταν πολλά τα αρνητικά μαζεμένα και δεν κατάφερε να κάνει αυτά που είχε στο μυαλό του. Δεν άσκησε επιρροή στην ομάδα. Δεν την έκανε δική του. Όλη η χρονιά πέρασε με δυσκολίες. Ο αποκλεισμός από την Ευρώπη ήταν μεγάλο χτύπημα. Το Financial Fair Play έβαλε εμπόδια στις μεταγραφές. Όλα πήγαν στραβά. 

Έσκασε και η ιστορία με την Ξάνθη που επηρέασε πολύ. Ήταν μία χρονιά, στην οποία ο προπονητής για διάφορους λόγους δεν κατάφερε να κάνει τη δική του ομάδα. Το καλοκαίρι, με τη λήξη της σεζόν, η ιδιοκτησία τον στήριξε. Προφανώς και πίστευε ότι είχε πράγματα να δώσει. Και στην τελευταία επικοινωνία που είχαμε, είχα πει ότι δεν μπορώ να πιστέψω, ότι το θέμα είναι η αποζημίωση του ενός εκατομμυρίου για αυτόν τον ΠΑΟΚ. Ήταν φανερό ότι κάποια στιγμή ο ΠΑΟΚ έπρεπε να επιλέξει, αν θα διώξει τον προπονητή ή αν θα αλλάξει την ομάδα. Απ' ότι έδειξαν οι εξελίξεις, ο ΠΑΟΚ επέλεξε, να αλλάξει την ομάδα και να κρατήσει τον προπονητή. Επαναλαμβάνω ότι είναι νωρίς για να μιλάμε με ασφάλεια. Πρέπει να έχουμε μεγαλύτερο δείγμα για να κρίνουμε. Αυτό το πρώτο δείγμα με την Μπεσίκτας όμως μας δείχνει ότι πάμε σε έναν διαφορετικό ΠΑΟΚ, τον οποίο ήθελε από πέρσι να φτιάξει ο Φερέιρα. Είναι πολύ ελπιδοφόρο το πρώτο δείγμα. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να βάλει και άλλα γκολ. Όχι μόνο για την πρόκριση που σημαίνει πολλά πράγματα και αγωνιστικά και οικονομικά. Καθαρά ποδοσφαιρικά δείχνει ότι αυτό που περιμένει καιρό ο κόσμος, έναν ΠΑΟΚ πιο ζωντανό με περισσότερη ενέργεια. Αυτός ο ΠΑΟΚ είναι προ των πυλών".

Αιφνιδίασε η επιλογή των προσώπων στην 11άδα από τον Φερέιρα;

"Οι προπονητές κάνουν τις επιλογές τους. Κρίνονται από αυτές. Οι επιλογές τους έχουν κάποια ποδοσφαιρική λογική. Κανείς προπονητής δεν θέλει να κάνει κακό σε πρόσωπα. Έγινε μεγάλη συζήτηση γιατί δεν ήταν ο Μάτος στην αποστολή. Έτσι πίστευε ο προπονητής. Θεώρησε ότι ο Βραζιλιάνος δεν είναι η πρώτη επιλογή για αυτό που ήθελε να παίξει σε εκείνη τη θέση. Για τους δικούς του λόγους προτίμησε τον Ροντρίγκο. Το αποτέλεσμα τον δικαιώνει. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν ο ΠΑΟΚ δεν κέρδιζε, θα είχαν δίκιο αυτοί που έλεγαν ότι ο προπονητής κάνει έγκλημα που δεν έχει τον Μάτος στην αποστολή και στην 11άδα".

Πώς σχολιάζεις την παρουσία του Τζόλη που που ήταν πρωταγωνιστής;

"Είναι ένας παίκτης, τον οποίο ο Φερέιρα έβαλε στο χάρτη. Τον ξέραμε ως έναν παίκτη που σκόραρε στην Κ19 του ΠΑΟΚ. Αλλά αυτός ξαφνικά τον πήρε στην αποστολή και τον έβαλε στην 11άδα στα πλέι οφ. Τον εμπιστεύτηκε σε σημαντικά παιχνίδια. Τον επέλεξε με τη Μπεσίκτας γιατί κάτι είχε στο μυαλό του. Αυτό το παιχνίδι υπηρέτησε το σχέδιο του Φερέιρα. Μπήκε το παιδί μέσα και με τη φρεσκάδα και την ποιότητα που έχει έδειξε πράγματα. Ο ΠΑΟΚ έδειξε πάθος και ποιότητα. Ο Τζόλης τα έχει όλα αυτά τα στοιχεία. Δικαίωσε τον Φερέιρα ως επιλογή. Σε ένα μισάωρο χόρεψε τους Τούρκους. Έβαλε 2 γκολ και μοίρασε μία ασίστ. Είναι 18,5 χρονών παιδί και κολλάει πολύ καλά σε αυτό που θέλει ο Φερέιρα".

Γιατί έγινε η επιλογή του Ζίβκοβιτς αντί του Πασχαλάκη;

"Δεν ξέρω πώς το σκέφτηκε. Στα δικά μου μάτια ήταν ορθολογική επιλογή. Ο Πασχαλάκης είναι τερματοφύλακας του 8. Θα σου παίξει για 9. Θα σου παίξει όμως και 2 όπως με την Μπενφίκα στην Τούμπα πρόπερσι. Ο Ζίβκοβιτς είναι του 6-7, αλλά με εξαίρεση το ματς στο Χαριλάου, παίζει πάντα για 6-7. Είναι σταθερότερη επιλογή ο Σέρβος. Έχω την εντύπωση ότι γι'αυτό τον επέλεξε ο Φερέιρα με την Μπεσίκτας. Σε ένα παιχνίδι νοκ-άουτ ήθελε έναν τερματοφύλακα, που θα του έδινε σίγουρα αυτά που πάντα δίνει".

Η πρόκριση φέρνει χρήματα στα ταμεία του ΠΑΟΚ. Πώς θα τα αξιοποιήσει;

"Η πρόκριση φέρνει οξυγόνο πάνω απ' όλα. Υπήρχε ο βραχνάς του FFP. Στην ομάδα φοβούνταν να μιλήσουν γι' αυτό το θέμα. Όλος ο οργανισμός του ΠΑΟΚ για την ακρίβεια. Ήταν ένα θέμα ταμπού, ένα μεγάλο πρόβλημα. Αν ο ΠΑΟΚ δεν περνούσε την Μπεσίκτας και δεν εξασφάλιζε τους ομίλους του Europa League, άρα και κάποια σημαντικά οικονομικά έσοδα, θα είχε ένα τρομερό πρόβλημα. Τώρα αυτό δεν υπάρχει. Ο αποκλεισμός δεν θα κατέστρεφε τον ΠΑΟΚ, απλά θα ενέτεινε την αγωνία μέχρι τον Οκτώβριο για το θα περνούσε στους ομίλους το EL. Τώρα με αυτή τη νίκη σιγούρεψε τη συμμετοχή του. Θα πάρει κάποια εκατομμύρια και θα έχει έσοδα παραπάνω. Ήταν τεράστιο το θέμα. Ο ΠΑΟΚ για έναν χρόνο δεν μπορούσε να κάνει μεταγραφή. Αγόρασε τον Εσίτι πέρσι το καλοκαίρι και μέχρι να πάρει τον Σβαμπ δεν ξαναπήρε παίκτη".

Να περιμένουμε μεταγραφικές βόμβες, όπως γράφτηκε κάπου στον Τύπο;

"Εγώ δεν περιμένω βόμβες. Θα γίνουν μεταγραφές, όπως πιστεύω, ότι θα γίνουν και πωλήσεις. Θα πουληθεί ο Γιαννούλης, για τον οποίο υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον. Θεωρώ επίσης, ότι ο ΠΑΟΚ θα πάρει σίγουρα έναν καλό επιθετικό. Θα πάρει αριστερό μπακ εφόσον πωληθεί ο Γιαννούλης. Από εκεί και πέρα θα γίνουν και προσθήκες ανάλογα αν θα φύγουν κάποιοι άλλοι. Και τερματοφύλακα θα πάρει ο ΠΑΟΚ. Ο Πασχαλάκης έχει ενδιαφέρον πραγματικό από Ισπανία. Θα γίνουν πράγματα. Το πρόβλημα με το FFP δεν έχει λυθεί οριστικά. Ο ΠΑΟΚ πρέπει στην πορεία του χρόνου να εξορθολογήσει τα οικονομικά του και να κλείσει την ψαλίδα που είχε. Ο κόσμος δεν πρέπει να περιμένει βόμβες και σεισμούς. Ο ΠΑΟΚ θα κάνει επιλογές καλές και με προοπτική. Ο ΠΑΟΚ θέλει να ρίξει το μέσο όρο ηλικίας. Θέλει να πάρει παίκτες με μεταπωλητική αξία".


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεταγραφή-βόμβα στον ΠΑΟΚ μετά τη Μπεσίκτας - Deal Σαββίδη με Premier - Θα γίνει... χαμός!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags