Facebook Pixel Ολυμπιακός: Mε αυτόν στο "Καραϊσκάκη" θα ξεχάσουν τον Γκιλιέρμε
| 2020-08-27 11:17:00

Mε αυτόν οι Ολυμπιακοί ξεχνούν τον Γκιλιέρμε - Φοβερός χαφ, τα κάνει όλα - Τα... σκάει ο Μαρινάκης

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Mε αυτόν οι Ολυμπιακοί ξεχνούν τον Γκιλιέρμε - Φοβερός χαφ, τα κάνει όλα - Τα... σκάει ο Μαρινάκης

Ο Ολυμπιακός με τη φετινή του πορεία του σε Ελλάδα και Ευρώπη έχει καταστεί πόλος έλξης! Η μεταγραφή του Τσιμίκα στη Λίβερπουλ άλλωστε επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Σα, Σεμέντο, Καμαρά έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον ομάδων και όχι μόνο, αφού και ο Γκιγιέρμε έχει γυαλίσει σε ποδοσφαιρικούς μνηστήρες.

Μάλιστα, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι εφόσον υπάρξουν εξελίξεις το προσεχές διάστημα με τον 29χρονο άσο, οι "ερυθρόλευκοι" θα κινηθούν για την εύρεση αντικαταστάτη.

Οι πληροφορίες που μεταφέρονται αναφέρουν ότι σε πρώτο πλάνο βρίσκεται ο Πέπε Ροντρίγκες της Γκιμαράες.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή σε πολύ καλή ηλικία μιας και είναι 23. Φέτος μάλιστα έκανε την πιο γεμάτη σεζόν της καριέρας του, αφού αγωνίστηκε σε 46 ματς με τη φανέλα της Γκιμαράες σε Πορτογαλία και Ευρώπη. Σκόραρε 5 φορές και μοίρασε 3 ασίστ. Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι αναφερόμαστε σε έναν ενδεκαδάτο ποδοσφαιριστή, που συμπλήρωσε αυτή τη χρονιά 17 ενενηντάλεπτα, τα 13 εξ αυτών συνεχόμενα.

Προέρχεται από τη σχολή της Μπενφίκα. Αγωνίζεται κυρίως ως κεντρικός χαφ. Συγκεκριμένα φέτος έπαιξε σε αυτή τη θέση 25 παιχνίδια, ενώ σε 15 αγωνίστηκε ως κόφτης και 2 ως επιθετικός μέσος. Πάντως τα 3 εκ των 5 γκολ που σημείωσε τα πέτυχε ως κεντρικός μέσος, όπως και τις 3 ασίστ που μοίρασε.

Οι πληροφοριοδότες μας στη χώρα της ιβηρικής χερσονήσου αναφέρουν ότι ο παίκτης μπορεί να... μεγαλώσει περισσότερο. Εξάλλου η Γκιμαράες είναι μία ομάδα που βγάζει παίκτες και ανεβάζει τη χρηματιστηριακή τους αξία.

Ο σύνδεσμός μας στην Πορτογαλία υποστηρίζει για τον ποδοσφαιριστή ότι είναι τεχνίτης. Παίρνει μπάλες στο κέντρο. Δεν είναι όμως ντριπλέρ. Παίζει για την ομάδα και όχι για την πάρτη του. Αν μπορεί βέβαια, βγαίνει μπροστά, ρισκάρει και δεν φοβάται να σουτάρει από μακριά.

Το υλικό που έφτασε στα γραφεία του sportdog δίνει κάποιες έξτρα και συνάμα ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον Πέπε. Είναι παίκτης που παίζει πολύ με το μυαλό του. Βλέπει γήπεδο. Χρησιμοποιεί το σώμα του για να καλύψει την μπάλα και να δημιουργήσει χώρο να κινηθεί, να ανοίξει το παιχνίδι, να αποφορτίσει την ομάδα του αμυντικά και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για αντεπίθεση.

Ως κεντρικός χαφ αναλαμβάνει την οργάνωση. Θα δείτε και εσείς ότι μοιράζει μπάλα, δίνει προωθημένες μπαλιές και με τις πάσες του μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο στις αντίπαλες άμυνες.

Όλα αυτά μέχρι εδώ φαίνονται ωραία. Η περίπτωσή του όμως είναι δύσκολη. Η Μπενφίκα διατηρεί το 50% των δικαιωμάτων του, ενώ η Γκιμαράες φέρεται να ζητά 5 εκατ. ευρώ για την παραχώρησή του, αν και η αξία του σύμφωνα με το tranfermarkt είναι 2 εκατ. λιγότερο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags