Facebook Pixel Ολυμπιακός - Γκιλιέρμε: Η... διαταγή του Μαρινάκη - "Έφαγε" τον Φερναντίνιο
| 2020-08-28 10:22:00

Ήταν "τελειωμένος" ο Γκιλιέρμε - Η... διαταγή Μαρινάκη - "Έφαγε" Φερναντίνιο - Το ήξερε ο Μπρούνο!

Sportdog Team
Ήταν "τελειωμένος" ο Γκιλιέρμε - Η... διαταγή Μαρινάκη - "Έφαγε" Φερναντίνιο - Το ήξερε ο Μπρούνο!

Ολυμπιακός - Γκιλιέρμε: Για όσους, λίγους, γνώριζαν τι έχει συμβεί από τον Ιούνιο και μετά στην υπόθεση Γκιλιερμε/Ολυμπιακού, η μεταγραφή του στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο αποτελούσε... μονόδρομο! Ουσιαστικά η κατάληξη/μετακίνησή του στην Αλ Σαντ του Κατάρ, παραπέμπει σε χρονικό μιας προαναγγελθείσας πώλησης!

Θυμίζω πως το συμβόλαιο του "εγκέφαλου" της "ερυθρόλευκης" μεσαίας γραμμής τελείωνε το καλοκαίρι του 2021. Κάτι που σημαίνει πως τον ερχόμενο Γενάρη ο Γκιλιερμε θα έμπαινε στο τελευταίο 6μηνο του συμβολαίου του, άρα θα ήταν ελεύθερος να διαπραγματευτεί και να υπογράψει σε ομάδα της αρεσκειάς του, χωρίς ο Oλυμπιακός να πάρει ευρώ.

Στην ελληνική μανατζερική πιάτσα γνώριζαν πως οι συζητήσεις για την πρόωρη ανανέωση/επέκταση του συμβολαίου του, με αντίστοιχη αναπροσαρμογή αποδοχών, είχε ξεκινήσει τον περασμένο Δεκέμβριο και μέχρι την εμφάνιση του covid-19 όλα έδειχναν πως οι δύο πλευρές βρισκόντουσαν κοντά στη συμφωνία.Το lock down πάγωσε την υπόθεση και τον Ιούνιο άρχισαν οι πρώτες διαρροές και τα σχετικά δημοσιεύματα περί εμπλοκής. Προφανέστατα γιατί υπήρχε διαφορά στο οικονομικό...

Τι άλλο... καλοκαιρινό ακουγόταν; Πως είχε σταλεί το μήνυμα στη μανατζερική πλευρά του Βραζιλιάνου πως αν δεν συμφωνεί με την προσφορά που τους έχει γίνει, τότε να έβρισκαν και να πήγαιναν πρόταση από 6 εκατ. ευρώ και πάνω. Στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας, ακολούθησαν αυτή τη σκληρή αλλά ρεαλιστική τακτική, γιατί δεν ήθελαν να την... πατήσουν όπως με τον Ομάρ, τον οποίο έχασαν χωρίς να πάρουν χρήματα.

Αρχές Ιουλίου, λοιπόν, οι (λίγοι) γνώστες εκτός των "ερυθρόλευκων τειχών"  ήξεραν πως η ηγεσία του Ολυμπιακού στρατηγικά δεν θα άφηνε την υπόθεση ανανέωσης του Γκιλιέρμε να συρθεί και μετά τον Σεπτέμβριο. Οπότε μέχρι τότε ή θα ανανέωνε ή θα έμπαινε πωλητήριο στο τρέχον μεταγραφικό παζάρι.

Η προοπτική της επιστροφής του στην Βραζιλία ποτέ δεν τον συγκίνησε ιδιαίτερα. Περίμενε προτάσεις απο Ισπανία και Ιταλία προτάσεις, αλλά ήταν ανοικτός και στη λογική να πάει σε ένα χρυσό συμβόλαιο (το τελευταίο μεγάλο στην καριέρα του). Άλλωστε απο τότε είχε οχλήσεις από Αραβία μεριά, όπως κι από τη Ρωσία.

Στην Αλ Σάντ του Κατάρ, που όπως φαίνεται θα είναι η νέα ομάδα του Γκιλιερμε, θα έχει προπονητή τον Τσάβι, συμπαίκτη τον Καθόρλα, ενώ ουσιαστικά πάει για να αντικαταστήσει τον Γκάμπι, ο οποίος επέστρεψε στην Ισπανία και υπάρχει περίπτωση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση για να αναλάβει βοηθός του Σιμεόνε στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Και στην κούρσα για τον αντι-Γκάμπι, ο Γκιλιερμε κέρδισε έναν διάσημο συμπατριώτη του. Ο λόγος για τον 35χρονο Φερναντίνιο, που έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με τη Μάντσεστερ Σίτι και την υποθεσή του στην πλουσιότερη ομάδα του Κατάρ δούλευε μεγάλο αγγλικό μανατζερικό γραφείο. Ατύχησαν όμως...

Και το κερασάκι στον επίλογο με το απόλυτο παρασκήνιο: ένα βραδυ του Ιουλίου, σε ιν στέκι στην πλατεία Κολωνακίου, σε μια μικρή ποδοσφαιρική παρέα, ξεχώριζε ο Μπρούνο. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός και κολλητός του Γκιλιερμε, ήταν κατηγορηματικός από τότε πως ο συμπατριώτης-συμπαίκτης-φίλος του δεν ήθελε και δεν θα συνέχιζε στον Ολυμπιακό τη νέα σεζόν. Και πως θα έφερνε σίγουρα προτάσεις. Για να δικαιωθεί πριν βγει ο Αύγουστος! Κάτι ήξερε προφανώς ο Βραζιλιάνος...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τα "άγνωστα κρούσματα" κορωνοϊού στη Superleague - Το μεγάλο όνομα και το πρωτοκλασάτο στέλεχος!

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags