Facebook Pixel "Πράσινος" ρεπόρτερ: "Αυτόν να πάρει ο Αλαφούζος - Πώς βλέπω τις μεταγραφές - Όλα στράφι αν..."
| 2020-08-29 15:40:00

"Πράσινος" ρεπόρτερ: "Αυτόν να πάρει ο Αλαφούζος - Πώς βλέπω τις μεταγραφές - Όλα στράφι αν..."

του Γιώργου Κτενά
"Πράσινος" ρεπόρτερ: "Αυτόν να πάρει ο Αλαφούζος - Πώς βλέπω τις μεταγραφές - Όλα στράφι αν..."

Μια σούπερ ανάλυση για τον Παναθηναϊκό και όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής από τον Πογιάτος και τους παίκτες του έκανε μέσω του sportdog ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Σε ποια θέση χρειάζεται παίκτη το Τριφύλλι; Είναι πετυχημένη μέχρι στιγμής η θητεία τού Ρόκα στην ομάδα; Απαντήσεις σε αυτά και άλλα ερωτήματα που αφορούν στους Πράσινους.

"Θέλει οπωσδήποτε 6άρι-8άρι"

"Ακόμα είναι πολύ νωρίς, η ομάδα έδειξε ότι θέλει δουλειά για να μονταριστεί. Ξέρουμε όλοι ότι ο προπονητής θέλει πρέσινγκ ψηλά, με κατοχή μπάλας. Ειδικά στο πρέσινγκ είναι στοιχείο που το είδαμε και εναντίον του ΟΦΗ. Αλλά επαναλαμβάνω ότι είναι ακόμα νωρίς. Έλειπαν και βασικοί παίκτες από την 11άδα άλλωστε, όπως ο Καρλίτος, ο Βιγιαφάνες, ο αμυντικός μέσος που θα έρθει και θα κουμπώσει στο πλάι του Κουρμπέλη. Η 11άδα εναντίον του ήταν με παραπάνω από τους μισούς παίκτες που δεν θα είναι βασικοί. Θεωρώ ότι συμπεράσματα για το νέο Παναθηναϊκό θα βγάλουμε στις 5 Σεπτέμβρη που θα δούμε το φιλικό με τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα χρειάζεται  οπωσδήποτε ένα 6άρι-8άρι γιατί διαφορετικά θα έχει πρόβλημα. Θα χάσει την ισορροπία του αν δεν πάρει έναν παίκτη δίπλα από τον Κουρμπέλη", ανέφερε αρχικά ο Β. Μοιρώτσος στο sportdog.

Ποια είναι η άποψη που έχεις από τη μέχρι στιγμής παρουσία τού Ρόκα στον Παναθηναϊκό;

"Οι συστάσεις που είχαμε για τον Ρόκα είναι αληθινές: Έχει μεγάλη ατζέντα, μιλάει από την Αργεντινή μέχρι την Μπαρτσελόνα. Κι αυτό είναι σημαντικό. Ο μόνος αστερίσκος είναι ότι έχει απορρίψει την ελληνική αγορά, δεν κοιτάζει Έλληνες παίκτες. Πήρε τον Ιωαννίδη αλλά δεν προβλέπεται να πάρει άλλον παίκτη από την Ελλάδα. Αλλά στον βαθμό που κάνει ψαγμένες κινήσεις από το εξωτερικό, δεν με ενοχλεί καθόλου να φύγει ο Παναθηναϊκός από τους νεαρούς Έλληνες και να πάει σε άλλο προφίλ. Άρα να φύγει ο ρομαντισμός που υπήρχε τα τελευταία δύο χρόνια και να αλλάξει προφίλ η ομάδα".



Πώς είδες τον Μακέντα εναντίον του ΟΦΗ;

"Έτσι όπως έχει αρχίσει τη σεζόν ο Μακέντα, με τη διάθεση που δείχνει και ακόμα και μέσω των social που δείχνει πόσο καλά περνάει, δεν καταλαβαίνω την τρέλα που υπήρχε για να φύγει από την ομάδα γιατί έχει έρθει κι άλλος επιθετικός. Μπορεί ο προπονητής να τους εκμεταλλευτεί και τους δύο σε σχήμα με δύο επιθετικούς ή να κάνει καλό ροτέισον και να έχει δύο επιθετικούς από το πάνω ράφι. Δεν ξέρω γιατί θα έπρεπε να πωληθεί ο Μακέντα για ένα ποσό κοντά στις 700.000 ευρώ. Αν έβρισκε μόνος του πρόταση και ήθελε να φύγει, θα ήταν άλλο πράγμα. Αλλά έχει δέσει με την ομάδα, γουστάρει που παίζει για την ομάδα, αναγνωρίζει ότι είχε την ευκαιρία μέσω της ομάδας να ζητάει 1 εκατ. ευρώ συμβόλαιο ενώ ήρθε από τα αζήτητα με 200.000 ευρώ συμβόλαιο".

"Έτσι βλέπω τις μεταγραφές"

Τα νέα πρόσωπα πώς τα βλέπεις μέχρι στιγμής; Σαβιέρ, Αϊτόρ, Καρλίτος, Βέλεθ;


"Για τον Σαβιέρ είχαμε αμφιβολίες αλλά σιγά-σιγά μπορεί να αποδείξει ότι δεν είναι ένας μέτριος παίκτης από μια μέτρια πορτογαλική ομάδα, αλλά ένα λαβράκι που γνώριζε καλά ο Ρόκα και τον έφερε στον Παναθηναϊκό. έδειξε καλή ετοιμότητα και έχει στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν τον σύλλογο. Ο Αίτορ είναι ξεκάθαρο ότι θέλει χρόνο γιατί ήταν για καιρό εκτός αγώνων, αλλά είναι πολύ ποιοτικός παίκτης, τον ξέρουμε. Για τον Καρλίτος δεν έχουμε εικόνα πλην των προπονήσεων, αλλά είναι επιθετικός που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Θεωρώ ότι από τις φετινές μεταγραφές είναι εκείνος που πρέπει να βγει περισσότερο από όλες. Και θα βγει. Όσον αφορά τον Βέλεθ γνωρίζουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, δε νομίζω ότι χρειαζόταν να έρθει ως τρίτος στόπερ για να πλαισιώσει τους Πούγγουρα και Σένκεφελντ. Δεν νομίζω ότι μπορεί να σπάσει το περσινό αμυντικό δίδυμο".

Ποια είναι η άποψή σου για τους υπόλοιπους πιτσιρικάδες;

"Ο Ζαγαρίτης είναι παιδί με καλά στοιχεία, πρέπει να πάρει από φέτος ευκαιρίες για να δημιουργήσει η ομάδα έναν δικό της αριστερό μπακ που μπορεί αύριο να βοηθήσει και την Εθνική. Οι υπόλοιποι δείχνουν καλά στοιχεία αλλά δεν θα πάρουν φέτος ευκαιρίες. Είναι ξεκάθαρο το νέο πλάνο τού Παναθηναϊκού και αυτό το πλάνο αφορά την εμπειρία που μπορεί να πάει για κάτι παραπάνω. Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός φέτος θα διεκδικήσει το Κύπελλο και θα στοχεύσει να μπει στην πρώτη τριάδα. Έχει βάλει τις βάσεις ώστε μέσα στα επόμενα 1-2 χρόνια να επιστρέψει σε επίπεδο πρωταθλητισμού".

Τέλος, θέλω να μου πεις δύο λόγια για τον Πογιάτος και ποια άποψη έχεις σχηματίσει μέχρι στιγμής.

"Στον Παναθηναϊκό το μεγαλύτερο στοίχημα είναι ο προπονητής. Αν το ρόστερ που έχει διαμορφώσει τώρα η ομάδα (να προσθέσουμε κι έναν καλό αμυντικό μέσο) το είχε στα χέρια του ο Δώνης, θεωρώ ότι η ομάδα θα μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα. Αν ο Πογιάτος καταφέρει στην πρώτη του δουλειά σε αντρική ομάδα να δώσει το κάτι παραπάνω, αν βγει δηλαδή το στοίχημα του νέου προπονητή, όλα θα πάνε καλά. Αν δεν βγει όμως το στοίχημα του νέου προπονητή στον Παναθηναϊκό, θα πάει στράφι όλη η προσπάθεια".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Deal ανάμεσα σε ΠΑΟ και ΑΕΚ - Επικοινώνησαν Μελισσανίδης-Αλαφούζος - Τεράστια κίνηση!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags