Την επικαιρότητα στα θέματα της ΑΕΚ σχολίασε ο Τάσος Καπετανάκος! Ο ρεπόρτερ της Ένωσης μίλησε στο Sportdog για τις δύο μεγάλες ανατροπές στις υποθέσεις του Μάνταλου και του Γαλανόπουλου.

Παράλληλα ανέλυσε τα στοιχεία που θα δώσει ο Ανσαριφάρντ στο παιχνίδι της ομάδας του Δικέφαλου αετού και αναφέρθηκε στην υπόθεση του Γκαρσία.

Περίμενες τέτοια ανατροπή στην υπόθεση του Μάνταλου;

«Οχι, ούτε εδώ το περίμενα. Αλλά όπως και στην υπόθεση του Φετφατζίδη, πρέπει να περιμένουμε πάντα τις υπογραφές ιδίως όταν υπάρχουν ομάδες από την Αραβία. Είναι στενάχωρο γιατί ήταν μία μεγάλη ευκαιρία αυτό το συμβόλαιο για τον Μάνταλο. Η δικαίωση για τη δουλειά που έχει ρίξει μετά από δύο επεμβάσεις στους χιαστούς και ότι επέστρεψε σε top επίπεδο. Ο Καρέρα πάντως λογικά πρέπει να έχει ικανοποιηθεί από την παραμονή του. Κυρίως ενόψει τελικού και έναρξης του πρωταθλήματος. Για την ΑΕΚ είναι ο πιο κομβικός παίκτης στην μεσοεπιθετική λειτουργία της. Και δεν έχει μάθει να παίζει δίχως αυτόν».

Ποια στοιχεία θα δώσει στην επίθεση της ΑΕΚ η προσθήκη του Ανσαριφάρντ;

«Είναι κίνηση value for money για την επίθεση της ΑΕΚ. Μετά τον βασικό φορ, είναι αναβάθμιση να έχεις από πίσω τον Ανσαριφάρντ. Είναι ενίσχυση για την επίθεση της ΑΕΚ, αρκεί να μην είναι η βασική επιλογή στο ρόστερ. Ο Καρίμ φέρνει το εύκολο γκολ στην ομάδα. Το εύκολο γκολ που έλειψε και λείπει από την ΑΕΚ. Το ζήτημα βεβαίως είναι πως θα φτάσει η μπάλα στον Ανσαριφάρντ και στον οποιοδήποτε φορ εντός της περιοχής. Οι μέσοι και οι μεσοεπιθετικοί της ΑΕΚ πρέπει να μάθουν να παίζουν κάθετα, να πατούν περιοχή, να απειλούν, να εκμεταλλεύονται όλο το μήκος και το πλάτος του γηπέδου, για να μπορεί να ανοίγει και η αντίπαλη άμυνα. Ετσι θα βρει χώρους ο βασικός φορ, ο Ανσαριφάρντ, ο Λιβάγια και οι υπόλοιποι. Σε κάθε περίπτωση πολύ έξυπνη κίνηση για την ΑΕΚ, θα τα βγάλει τα λεφτά της γιατί ο Ιρανός δεν είναι αδιάφορος ποδοσφαιριστής και βγάζει εγωισμό. Και μην ξεχνάμε ότι έχει μπροστά του και ένα Μουντιάλ που θέλει να είναι εκεί».

Ο Μελισσανίδης του είπε, ότι έπρεπε να είχε έρθει τρία χρόνια πριν. Γιατί στράβωσε τότε η μεταγραφή;

«Δεν είναι ευθύνη ούτε του παίκτη, ούτε της ΑΕΚ. Ο Ιρανός μάνατζερ του ζητούσε υπέρογκα ποσά και ήταν αδύνατον για την ΑΕΚ του 2017 να τα δώσει. Πήγε τελικά στον Ολυμπιακό από τον Πανιώνιο. Ηταν πολύ καλές σχέσεις των δύο κλαμπ και ευνόησαν να γίνει η μεταγραφή αν και ακόμη και οι Πάνθηρες σε πρόσφατη ανακοίνωση τους αναρωτιούνται τι έγιναν τα λεφτά της μεταγραφής του Ανσαριφάρντ και αν τελικά ήρθαν στην ομάδα της Νέας Σμύρνης…».

Οι εξελίξεις με Γαλανόπουλο ήταν αναμενόμενες;

«Περίμενα τον παίκτη να κάνει πρώτος κίνηση, να πω την αλήθεια, διότι αυτός είχε το μεγάλο πρόβλημα αν έμενε 1,5 χρόνο εκτός. Μην ξεχνάμε έχει να παίξει ποδόσφαιρο από τον περασμένο Δεκέμβριο. Αλλά την έκανε τελικά την πρώτη κίνηση ο Μελισσανίδης, θέλοντας να λύσει το πρόβλημα άμεσα. Και το έκανε με απευθείας επικοινωνία μαζί του. Χωρίς τον Κουτσολιάκο (όπου η ΑΕΚ τον πήγε εκεί για να μπορεί να τον πουλήσει στο εξωτερικό τα επόμενα χρόνια) που είχε ζητήσει τα 400.000 ευρώ ετησίως και το deal έγινε εν τέλει στα μισά. Ο παίκτης κατάλαβε την αξία του, τι έχει δώσει, ότι έχει πολύ δρόμο μπροστά του και ότι η ΑΕΚ του έκανε μια γενναία αύξηση από τα 70.000 ευρώ που έπαιρνε. Ωστόσο, παραμένει το ερώτημα για την ΑΕΚ: της κάνει ο Γαλανόπουλος; Θεωρεί ότι έχει προοπτική; Μπορεί να γίνει βασικός ή θα λογίζεται ως μία λύση στα χαφ; Αυτά είναι τα βασικά ερωτήματα για έναν παίκτη.»

Ποιοί είναι οι συμβολισμοί πίσω από την παραμονή του Έλληνα μέσου;

«Δεν υπάρχουν συμβολισμοί σε αυτή, μιλάμε για ένα παιδί 22 ετών που ακόμη περιμένουμε να δούμε το ταβάνι του. Εγώ το βλέπω ως ποδόσφαιρο. Ο Γαλανόπουλος είναι μία καλή λύση που ακόμη δεν μας έχει δείξει τις δυνατότητες του. Κανείς δεν μένει σε μία ομάδα αν είναι οπαδός της, ή αν ξεκίνησε από τις Ακαδημίες της, απλά για να λέμε ότι βγάζει παίκτες. Πρέπει να της κάνει αγωνιστικά, να τον θέλει ο τεχνικός διευθυντής και ο προπονητής και να υπάρχει προοπτική. Αν η ΑΕΚ θεωρεί ότι της κάνει ο Γαλανόπουλος καλώς τον κράτησε».

Σε ποιο στάδιο είναι η υπόθεση του Γκαρσία;

«Με την παραμονή του Μάνταλου και αν ισχύει αυτή και μέχρι το τέλος των μεταγραφών, τότε δεν νομίζω ότι θα γίνει κίνηση σε τέτοιο επίπεδο και δη με τέτοιο συμβόλαιο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Bόμβα" Γεωργίου για τον τελικό ΑΕΚ-Ολυμπιακός: "Φαντάζεστε βράδυ Σαββάτου να..."!