Facebook Pixel Ολυμπιακός: Στις καυτές μεταγραφικές υποθέσεις του Ολυμπιακού αναφέρθηκε ο Γιώργος Κυριακόπουλος
| 2020-08-31 12:00:00

"Η αλήθεια για Γκιλιέρμε - Σε αυτόν τον χαφ δίνει 3.000.000 - Εκεί πάει ο Καμαρά - Ο αντι-Τσιμίκας"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Η αλήθεια για Γκιλιέρμε - Σε αυτόν τον χαφ δίνει 3.000.000 - Εκεί πάει ο Καμαρά - Ο αντι-Τσιμίκας"

Ολυμπιακός: Στις καυτές μεταγραφικές υποθέσεις του Ολυμπιακού αναφέρθηκε ο Γιώργος Κυριακόπουλος. Ο υπηρέτης του ερυθρόλευκου ρεπορτάζ μίλησε στο sportdog για τη μετακίνηση του Γκιλιέρμε και αυτόν που θα τον αντικαταστήσει. Εξέφρασε μαλιστα την πεποίθηση, ότι θα υπάρξουν δύο κινήσεις, μιας και δεν αποκλείεται να αποχωρήσει ο Καμαρά. Παράλληλα στάθηκε στις υποθέσεις του Γκάρι Ροντρίγκες και του Φορτούνη.

Τι έγινε με τον Γκιλιέρμε και αποχώρησε από τον Ολυμπιακό;

«Ο Ολυμπιακός είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό επαφές με την πλευρά του Βραζιλιάνου μέσου για την επέκταση της συνεργασίας, παρά το γεγονός πως το συμβόλαιό του ολοκληρωνόταν το καλοκαίρι του 2021, μια και ήταν από τους παίκτες που εμπιστευόταν απόλυτα ο Πέδρο Μαρτίνς. Στις συζητήσεις υπήρχαν κάποια σημεία που εμπόδιζαν το deal, ωστόσο, το μεγαλύτερο… χάσμα ήρθε με την έξαρση του κορονοϊού, όταν οι διαπραγματεύσεις «πάγωσαν». Αυτό το σημείο εκμεταλλεύτηκε η Αλ Σαντ, η οποία πρόσφερε ένα ηγεμονικό συμβόλαιο στον Γκιγέρμε, που θεωρεί πως είναι η καλύτερη στιγμή για να κάνει μία καλή συμφωνία, καθώς δεν βρίσκεται στην πρώτη του… νιότη. Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος έδειξε με τις κινήσεις του πως είχε πάρει την απόφασή του. Έτσι, ο Ολυμπιακός αποφάσισε να μπει σε διαπραγματεύσεις με την ομάδα του Κατάρ, ούτως ώστε να έχει κάποιο οικονομικό όφελος από την μετακίνηση και να μην χάσει τον παίκτη χωρίς αντάλλαγμα, όπως έγινε στην περίπτωση του Ομάρ Ελαμπντελαουί».

Σε ποιο σημείο είναι η υπόθεση του Πέπε στον Ολυμπιακό;

«Η περίπτωση του Πορτογάλου μέσου μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί για τους «ερυθρόλευκους». Ο Πέδρο Μαρτίνς γνώριζε πολύ καλά πως με την φετινή ή περσινή - όπως θέλει ο καθένας να την χαρακτηρίσει - σεζόν στην Ευρώπη, η ομάδα του θα μετρούσε κάποιες απώλειες. Έτσι είχε θέσει ως προτεραιότητα την απόκτηση του διεθνή άσου. Μάλιστα, ο κόουτς του Ολυμπιακού έχει τον παίκτη στο… ραντάρ του από την εποχή που ήρθε στην Ελλάδα, αλλά δεν είχαν προχωρήσει οι επαφές. Πλέον, οι Πειραιώτες έχουν μπει σε διαπραγματεύσεις με την Βιτόρια Γκιμαράες, αλλά στην περίπτωση εμπλέκεται και η Μπενφίκα. Οι «Αετοί» έχουν ένα ποσοστό μεταπώλησης 50% με αποτέλεσμα, η Βιτόρια να μην δείχνει διατεθειμένη να τον παραχωρήσει μ’ ένα ποσό κοντά στα 3 εκατομμύρια ευρώ που φτάνει η πρόταση του Ολυμπιακού, αφού στα ταμεία της θα μπουν κάτι λιγότερο από 1,5 εκατ. ευρώ. Πάντως, υπάρχει ένα σενάριο για να πει πιο εύκολα το «ναι» η Βιτόρια. Η Μπενφίκα να μην αξιώσει χρήματα από την μεταγραφή, αλλά να… βολευτεί με ποσοστό μεταπώλησης από τους Πειραιώτες, με αποτέλεσμα να πάρει περισσότερα χρήματα η ομάδα της Γκιμαράες».

Οι Άγγλοι κρατούν ζωντανή την περίπτωση του Τιάγκο Σίλβα. Υπάρχουν πιθανότητες αν δεν έρθει ο Πέπε;

«Προσωπικά δεν θα παραξενευόμουν αν γίνουν και οι δύο μεταγραφές. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο Γκιγέρμε θα πρέπει να θεωρείται εκτός Ολυμπιακού, την στιγμή που υπάρχουν πολλές φήμες και για το μέλλον του Μαντί Καμαρά. Όπως έχουν δείξει στην Πλατεία Αλεξάνδρας, ο στόχος είναι πως για κάθε παίκτη που αποχωρεί από την ομάδα, υπάρχει έτοιμη εναλλακτική. Αν θεωρήσουμε πως ο Πέπε είναι η προτεραιότητα του Πέδρο Μαρτίνς για τον άξονα, μετά και την μετακίνηση του Γκιγέρμε στην Αλ Σαντ, σε ενδεχόμενη πώληση και του Μαντί Καμαρά, τότε θεωρώ πως οι πιθανότητες να δούμε τον Πορτογάλο μέσο της Φόρεστ με τη φανέλα του Ολυμπιακού είναι πάρα πολλές».  

Θα αποχαιρετήσει ο Καμαρά και αν ναι ποιος θα είναι ο προορισμός;

«Όπως ανέφερα και νωρίτερα υπάρχουν πολλές φήμες για το μέλλον του Αφρικανού μέσου. Προσωπικά θεωρώ πως ο Μαντί Καμαρά θα πρέπει να συγκαταλέγεται μέσα στην τριάδα των ποδοσφαιριστών που ήταν τα «κλειδιά» στην πορεία του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει φτάσει κάποια πρόταση στην ΠΑΕ για την παραχώρησή του. Ωστόσο, η πλευρά του παίκτη θεωρεί πως μέσα στο άμεσο μέλλον θα φέρει μία προσφορά κοντά στα 15 εκατομμύρια ευρώ. Για να ισχύσει αυτό, τότε μόνο ομάδα της Αγγλίας μπορεί να προσφέρει αυτό το ποσό, σ’ αυτήν την εποχή».

Πόσο κοντά είναι ο Γκάρι Ροντρίγκες στον Ολυμπιακό;

«Αρχικά να τονίσουμε πως πρόκειται για μία ακόμα δύσκολη περίπτωση για τον Ολυμπιακό. Ο λόγος έχει να κάνει τόσο με την Φενέρμπαχτσε, όπου αγωνίστηκε φέτος ως δανεικός, όσο και με την Αλ Ιτιχάντ. Ο παίκτης έχει συμβόλαιο με την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας μέχρι το 2023, αλλά οι Τούρκοι έχουν πληρώσει ένα μεγάλο ποσό, το οποίο τους επιτρέπει να επεκτείνουν τον δανεισμό του και για τη νέα σεζόν. Ωστόσο, ο ποδοσφαιριστής είναι δυσαρεστημένος με την Αλ Ιτιχάντ, λόγω οφειλών, ενώ έχει λαμβάνειν κάποια χρήματα και από την Φενέρμπαχτσε. Στα θετικά για τον Ολυμπιακό είναι η επιθυμία του παίκτη να επιστρέψει στην Ελλάδα, φορώντας τα «ερυθρόλευκα», θεωρώντας πως είναι η καλύτερη ευκαιρία για ένα… restart στην καριέρα του».

Ο Ολυμπιακός έχει σε πρώτο πλάνο τον Ζαϊντού για αντί-Τσιμίκα. Πως πάει η υπόθεση και ποιες άλλες εναλλακτικές υπάρχουν;

«Τη δεδομένη στιγμή, ο Νιγηριανός είναι ο πρώτος στόχος για το αριστερό άκρο της άμυνας. Ωστόσο, στο… κόλπο βρίσκεται και η Πόρτο, η οποία έχει δείξει ενδιαφέρον για τον ποδοσφαιριστή της Σάντα Κλάρα και όπως αναφέρουν από την χώρα της ιβηρικής χερσονήσου, οι «Δράκοι» εμφανίζονται ως φαβορί. Στον Ολυμπιακό δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν την περίπτωσή του, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχουν έτοιμες κι άλλες λύσεις. Μία εξ αυτών είναι ο Μιγκέλ Τραούκο. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι «ερυθρόλευκοι» τα έχουν βρει σε όλα με την πλευρά του Περουβιανού, ωστόσο, η υπόθεση έχει… κολλήσει στις επαφές με την Σεντ Ετιέν. Οπότε δεν θα πρέπει να τον… ξεγράφουμε».

Τι βλέπεις να γίνεται με Φορτούνη και το ενδιαφέρον της Γαλατά;

«Από το καλοκαίρι του 2015 οι Τούρκοι γράφουν κάθε χρόνο για ενδιαφέρον της Γαλατάσαραϊ για τον Έλληνα μέσο. Ωστόσο, μέχρι και σήμερα στην ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν έχει φτάσει καμία πρόταση για την παραχώρησή του από την διοίκηση της Τσιμ Μπομ. Παράλληλα, ο Κώστας Φορτούνης δεν είναι θετικός, τη δεδομένη στιγμή, να συνεχίσει την καριέρα του στην Τουρκία. Οπότε θεωρώ πως για μία ακόμα φορά η υπόθεση είναι απλά… σενάρια από την γειτονική χώρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή με Μπρούνο! Χαμός με τον Άρη, πάει σε άλλη ελληνική ομάδα - Τον πήρε τηλέφωνο ο...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags