Facebook Pixel ΑΕΚ - Ολυμπιακός: "Η αλήθεια για Λοβέρα - Λέει ψέμματα ο Μαρτίνς"
| 2020-09-02 12:27:00

"Ξύλο" ΑΕΚτζή-Ολυμπιακού: "Η αλήθεια για Λοβέρα - Λέει ψέματα ο Μαρτίνς - Τι άλλαξε με Ριζούπολη"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Ξύλο" ΑΕΚτζή-Ολυμπιακού: "Η αλήθεια για Λοβέρα - Λέει ψέματα ο Μαρτίνς - Τι άλλαξε με Ριζούπολη"

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Τη νέα ένταση που προκλήθηκε με την αναβολή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας εξαιτίας του γεγονότος ότι ο Λοβέρα βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό κλήθηκαν να σχολιάσουν ο Σπύρος Δαρσινός και ο Διονύσης Καππάτος.

Ο αρθρογράφος του enwsi.gr και ο ρεπόρτερ Ολυμπιακού στο sport-fm.gr μίλησαν για τον ορισμό του αγώνα στις 12 Σεπτεμβρίου, την αναβολή της πρεμιέρας της Super League και εξέφρασαν την άποψή τους για τις δηλώσεις του Πέδρο Μαρτίνς στην πατρίδα του.

Παράλληλα, αναφέρθηκαν στο θέμα με τα ρόστερ και απάντησαν σε ερώτηση ποια έδρα θεωρούν καταλληλότερη.

Πώς σχολιάζετε όλον αυτόν τον χαμό που έγινε με την αναβολή του τελικού εξαιτίας του κρούσματος κορωνοϊού στον Ολυμπιακό και την αναβολή της πρεμιέρας της Super League, εφόσον ο τελικός γίνει στις 12 Σεπτεμβρίου;

Σ.Δ: "Δεν προξενεί μεγάλη εντύπωση, είναι η αλήθεια. Έχουμε δει πολλά, θα δούμε και περισσότερα στο μέλλον, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ενδιαφέρον όμως προκάλεσε το γεγονός πως ο επίσημος ΟΣΦΠ θέλησε να πάρει θέση για κάποια χαιρέκακα σχόλια στο Facebook για τον Λοβέρα. Σχόλια τα οποία φαντάζομαι πως έγιναν στο πλαίσιο της καζούρας σε βάρος του ΟΣΦΠ και φυσικά όχι για την υγεία του παίκτη. Τώρα, δύο επίσημες τοποθετήσεις για τα σχόλια του... Μπάμπη από τις παραλίες της Δονούσας, παραείναι πολλά. Σα να θέλουν να παρακινήσουν κάποιον άλλο να ασχοληθεί, δεν απευθύνονται στον κόσμο της ομάδας τους. Τώρα, όσον αφορά μια επικείμενη αναβολή, γι' αυτό δεν θα φταίει ο τελικός. Ευθύνονται αυτοί που έσπασαν την κεντρική διαχείριση και αυτοί που κοιτάνε μόνο την πάρτη τους μέσω της καταστροφής των πάντων και όχι το προϊόν συνολικά".

Δ.Κ: "Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπήρξαν αντιδράσεις στο άκουσμα της είδησης του θετικού τεστ του Λοβέρα. Μπορώ να το εξηγήσω μόνο από την άποψη ότι και πάλι δεν θα πραγματοποιηθεί το παιχνίδι αλλά μέχρι εκεί. Είναι θέμα υγείας. Είναι κάτι πάρα πολύ σοβαρό και δεν χωράει καμία άλλη συζήτηση για το ζήτημα. Οφείλουμε να σεβαστούμε τον ποδοσφαιριστή, την οικογένειά του και γενικότερα όλους τους αθλητές.

Όσον αφορά τώρα την αναβολή της πρεμιέρας του πρωταθλήματος είναι κάτι που δυστυχώς δεν με ξάφνιασε. Η λογική θα ήταν να ληφθεί μια απόφαση που θα διευκόλυνε τις ομάδες που παίζουν σε προκριματικά ευρωπαϊκών διοργανώσεων ελπίζοντας φέτος σε μια καλύτερη συγκομιδή βαθμών γενικότερα στη σεζόν. Αλλά φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν δίδεται προτεραιότητα στις προετοιμασίες των ομάδων".

Ποια είναι η άποψή σας για τη δήλωση του Μαρτίνς, ότι στην Ελλάδα δεν σέβονται τον θεσμό του Κυπέλλου;

Σ.Δ: "Έχει απόλυτο δίκιο. Με τη διαφορά φυσικά πως είναι πολύ συγκεκριμένοι οι κύριοι που εδώ και μήνες μας έχουν... διογκώσει το ήπαρ, για το χόρτο, για το γήπεδο, την αστυνομία, την ΕΠΟ και δεν ξέρω κι εγώ για τι άλλο. Αν ο κ. Μάρτινς μίλα με γνώμονα τον σχεδιασμό του, κάνει καλά. Αν μιλάει εκ μέρους των ανθρώπων που τον πληρώνουν, πάλι καλά κάνει. Μόνο που θα πρέπει να ξέρει ότι λέει ψέματα. Είναι πραγματικά απλό το ζήτημα".

Δ.Κ: "Για να εκφράζει την άποψη αυτή ο Μαρτίνς πάει να πει ότι έχει φτάσει σε ένα τέτοιο συμπέρασμα. Και πώς να μη φτάσει με όλα όσα έχουν συμβεί;

Θα πρέπει μόνο να προβληματιστούμε από τη δήλωση αυτή. Ο Πορτογάλος έχει αποδείξει τι άνθρωπος είναι… Έξυπνος, σοβαρός και φυσικά επαγγελματίας. Ένας από τους καλύτερους τεχνικούς που έχουν δουλέψει στη χώρα μας. Παλεύει για το καλό της ομάδας του και κατ’ επέκταση και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πρέπει να ακούσουμε ανθρώπους σαν τον Μαρτίνς και φυσικά και σαν τον Καρέρα για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε το άθλημα στη χώρα. Και θα πρέπει να τους βοηθήσουμε να κάνουν όσον το δυνατόν καλύτερα τη δουλειά τους όταν και το ελληνικό ποδόσφαιρο θα βγει κερδισμένο από αυτό".

Ποια ρόστερ πιστεύετε ότι πρέπει να αγωνιστούν στο παιχνίδι, όταν και εφόσον γίνει;

Σ.Δ: "Κανονικά, τα περσινά. Αλλά έτσι όπως πάει το πράγμα, δεν είναι απίθανο να ξεπουληθούν καμιά δεκαριά παίκτες ακόμα. Επειδή πάει μακριά η βαλίτσα, ας αφήσουμε τους ψυχαναγκασμούς κι ας γίνει ένα παιχνίδι με τα υπάρχοντα ρόστερ".

Δ.Κ: "Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα η λογική, αν χωράει η λογική στον παραλογισμό του εφετικού τελικού, είναι να γίνει το ματς με τα περσινά ρόστερ. Αρκεί βέβαια να μη φτάσουμε σε κάποιο σημείο ακόμη πιο ντροπιαστικό από αυτό που ζούμε".

Ποια έδρα θεωρείτε καταλληλότερη για τελικό; Τη Ριζούπολη ή το Πανθεσσαλικό;

Σ.Δ: "Το ΟΑΚΑ. Ο τελικός Κυπέλλου της χώρας θα πρέπει να γίνεται στο μεγαλύτερο και πιο συμβολικό γήπεδο της χώρας. Ας το χωνέψουμε. Από εκεί και πέρα και τα δύο γήπεδα που ανέφερες, μια χαρά είναι. Η Ριζούπολη μαθαίνω πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ το Πανθεσσαλικό, όπως όλα τα ολυμπιακά ακίνητα δυστυχώς, όχι και τόσο. Αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σημασία. Ας οριστεί από τους αρμόδιους ένα γήπεδο και ας παίξουν. Δεν είναι πυρηνική φυσική".

Δ.Κ: "Στο Πανθεσσαλικό θυμόμαστε όλοι τι συνέβη πριν λίγα χρόνια. Υπό τον φόβο των επεισοδίων έξω από το γήπεδο δεν έγινε το ματς στη Ριζούπολη όταν είχε οριστεί εκεί ο τελικός στις 26 Ιουλίου. Τώρα τι άλλαξε μετά από έναν μήνα;".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags