Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Χουνέρι" σε Ρόκα με Μακέντα - 30 ομάδες για τον Ιταλό
| 2020-09-03 20:23:00

"Χουνέρι" σε Ρόκα με Μακέντα - 30 ομάδες για τον Ιταλό - Θεός ο Αλαφούζος - Κρούση από Big 4!

Sportdog Team
"Χουνέρι" σε Ρόκα με Μακέντα - 30 ομάδες για τον Ιταλό - Θεός ο Αλαφούζος - Κρούση από Big 4!

Παναθηναϊκός: Ο Φεντερίκο Μακέντα από το μεσημέρι της Τρίτης είναι και με τη βούλα των νέων συμβολαίων, παίκτης του Παναθηναϊκού μέχρι το 2023. Μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές του φετινού μεταγραφικού παζαριού αφού η υπόθεση της πώλησης του είχε γίνει σήριαλ μηνών, σερνόταν απο τον περασμένο Απρίλιο.

Τα λαγωνικά του Σκύλου όμως, ελληνικά και ιταλικά, έκαναν σούπερ δουλειά. Για την ακρίβεια... έπιασαν 13άρι! Το 13άρι του Μακέντα, με όλο το παρασκήνιο. Με λεπτομέρειες, ονόματα και... διευθύνσεις αυτής της πολύκροτης ιστορίας. Διαβάστε και θα καταλάβετε:

1. Αν κάποιος στον Παναθηναϊκό... στεναχωρήθηκε ή για να το εκφράσω καλύτερα, δεν πανηγύρισε την ανανέωση/παραμονή του Μακέντα, πρέπει να ήταν ο Τσάβι Ρόκα. Είτε γιατί ήθελε να δείξει στο αφεντικό πως μπορεί και να πουλάει κιόλας... Eίτε γιατί είχε έτοιμο τον αντικαταστάτη του... Eίτε γιατί με τον Ιταλό παρόντα ο Καρλίτος (μεταγραφή του Καταλανού, ακριβή και από τις πρώτες του, τον οποίο περίμεναν 6 μήνες) δύσκολη θα παίζει στη θέση (του) σεντερ φορ, αυτή είναι η αλήθεια!

2. Ο Κικό ΠΟΤΕ δεν είχε εκφράσει την επιθυμία να εγκαταλείψει τον Παναθηναϊκό, δεν είχε θέσει θέμα άμεσης ανανέωσης/ επέκτασης του συμβολαίου του με γενναία αναπροσαρμογή αποδοχών και δεν έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό της διοίκησης, πως αν δεν γινόταν αυτό θα έπρεπε να τον πουλήσουν!

3. H πλευρά του Μακέντα, ο άσος και οι ατζεντηδές του, είναι αλήθεια πως αναρωτιώντουσαν όλο το προηγούμενο διάστημα, ποιοι ήταν εκείνοι που φρόντιζαν ουσιαστικά να απαξιώσουν το προφίλ του 1ου σκόρερ του Παναθηναϊκού, έναν 29χρονο Ιταλό, που προερχόταν απο μια σούπερ σεζόν και είχε ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο, προσπαθώντας να τον πουλήσουν είτε σε αγορές, είτε σε ομάδες όχι ανταξιές του...

4. Aντιθέτως τόσο το γραφείο του Ραϊόλα, όσο και του Έλληνα εκπροσώπου του, Αντώνη Αποστολόπουλου, είχαν επικεντρωθεί να βρούν ομάδα που θα έφερνε στον Παναθηναϊκό μια πρόταση απο 700.000 μέχρι 1.300.000, απο πρωταθλήματα όμως, όπως το oλλανδικό, το πορτογαλικό, το βελγικό, το ιταλικό ακόμη και στο Σαμπιονά ψάχτηκαν. Συνολικά είχαν εστιάσει σε περίπου 30 ομάδες απο πρωταθλήματα της κεντρικής Ευρώπης!

5. Όσον αφορά στην... αραβική προοπτική, ο ίδιος, ο Μακέντα, είχε ξεκαθαρίσει στους ατζέντηδες του πως εκεί θα ήταν η τελευταία του επιλογή, θα πήγαινε μόνο για τα... πετροδόλαρα και με αποδοχές όχι κάτω απο το 1,3 εκατ. (φιξ, χωρίς τα μπόνους). 

6. Πηγαίνοντας κόντρα στο... ρεύμα και το σύνολο του ρεπορτάζ, ο Σκύλος είχε γράψει πως ο Μακέντα δεν θα πήγαινε στον Ερυθρό Αστερα. Ακόμη κι αν οι πρωταθλητές Σερβίας ικανοποιούσαν στο τέλος τον Παναθηναϊκό (έφτασαν στα 400 χιλιάρικα την προσφορά τους, που απέρριψε ο Ρόκα). Στον Ιταλό ο Ερυθρός Αστέρας βελτίωσε μίνιμουμ 3 φορές την προτασή του αλλά ο Μακέντα ήταν αμετάπειστος. Ακόμη και στο επαναλαμβανόμενο τηλεφωνικό ψηστήρι του κόουτς Στάνκοβιτς, που του έγινε στα ιταλικά!



7. Ο Κίκο δεν ψηνόταν για Σερβία, Βουλγαρία (Λουντογκόρετς),Τουρκία, Πολωνία, Β' Ισπανίας, όσο κι αν τον έπαιρναν διάφοροι ατζέντηδες, Έλληνες και ξένοι, με ή χωρίς τις ευλογίες του Παναθηναϊκού...

8. Το πιο εντυπωσιακό βέβαια είναι πως απο Απρίλιο-Μάιο που ξεκίνησε αυτό το... γαϊτανάκι με την πώληση του Μακέντα, παρότι ο ίδιος ποτέ δεν έθεσε τέτοιο θέμα, δεν υπήρξε έστω μισή φορά που να του προταθεί, να γίνει έστω μια νύξη στον ίδιο ή στη μανατζερική πλευρά του (ιταλική και ελληνική), για ανανέωση της συνεργασίας του. Μέχρι να εμφανιστεί σαν από μηχανής Θεός ο Γιάννης Αλαφούζος και μέσα σε ένα 48ώρο να του κάνει πρόταση και να τα βρούν, ο Τσάβι Ρόκα δεν είχε ενδιαφερθεί να κάνει έστω μια βολιδοσκόπηση της πλευρας Μακέντα, να συζητήσουν την ανανέωσή του. Ο Καταλανός ήθελε ΜΟΝΟ να πουλήσει τον Μακέντα κι αυτή την κασσέτα έπαιζε, είτε μιλώντας μετους εκπροσώπους του, είτε με άλλους ατζέντηδες για να του πάνε προτάσεις!

9. Το οξύμωρο ήταν πως ο Μακέντα γούσταρε με τρέλα να μείνει στον Παναθηναϊκό, γουστάρει με τρέλα την Ελλάδα και την ζωή εδώ και φρόντιζε με κάθε τρόπο να το δείχνει/φωνάζει. Επίσης, ήταν πρότυπο επαγγελματία και παρότι απο την άνοιξη τον είχαν βγάλει στη... βιτρίνα, αυτός με την απόδοσή του... φώναζε πως πρέπει να μείνει. Τελικά το είδαν οι Αλαφούζος/Πογιάτος κι έπραξαν το αυτονόητο.

10. Σύμπτωση ή μήπως όχι; Την ημέρα που ο Μακέντα συμφωνούσε  για την ανανέωση/επέκταση του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό, στην πράσινη ΠΑΕ έφτανε η βελτιωμένη πρόταση για την αγορά του από την αραβική ομάδα, που ήταν πολύ κοντά στα θέλω του Ρόκα (υπό προυποθέσεις μπορούσε να φτάσει συνολικά το 1,1 εκατ.)! Μόνο που πλέον ήταν αργά...

11. Αν καθυστερούσε πάντως ακόμη λίγες ημέρες να πέσει το χαπι έντ, στο παιχνίδι για Μακέντα θα έμπαινε πολύ δυνατά η Γάνδη. Ο Λάζλο Μπόλονι, που ανέλαβε τη βελγική ομαδα και υποψήφια αντίπαλο του ΠΑΟΚ, είχε τον Ιταλό στην κορυφή της λίστας του, για να αντικαταστήσει έναν Γεωργιανό επιθετικό, απο τον οποίο ήθελε να απαλλαγεί. Ο Μπόλονι είχε κάνει και τη σχετική θετική εισήγηση στην διοίκηση της Γάνδης να κινηθούν άμεσα για την αγορά του απο τον Παναθηναϊκό ενώ ήδη υπήρχε δίαυλος επικοινωνίας με το μανατζερικό περιβάλλον του Ιταλού!

12. Η Μπράγκα ήταν επίσης μια ομάδα που είχε ενδιαφερθεί επίσημα για τον Μακέντα. Προτάσεις πάντως στον Παναθηναϊκό είχαν πάει απο τον Ερυθρό Αστερά, από δύο αραβικές (την Αλ-Σαϊλίγια που είχε πάρει τον Καρίμ Ανσαριφάρντ και μία απ' το Ντουμπάι) και τέσσερις τουρκικές ομάδες (Αντάλιασπορ, Κόνιασπορ, Σίβασπορ, Αλάνια).

13. Και το... κερασάκι: υπήρξε άλλη ομάδα της ελληνικής Big 4 (δεν εννοώ τον Ολυμπιακό πάντως...), που ομολογουμενως πολύ προσεκτικά, με... τακτ, για να μην... παρεξηγηθεί, βολιδοσκόπησε τον Ιούλιο την πλευρά του Μακέντα για να δει αν θα τον ενδιέφερε/συγκινούσε για τώρα ή τον Γενάρη, η προοπτική της. Αν μάλιστα της άναβε... πράσινο ο Ιταλός θα προχωρούσε ακόμη και σε συζήτηση με τον Παναθηναϊκό. Μόνο που ο Κίκο ήταν κάθετα αρνητικός. Στην Ελλάδα αγαπάει και δεν αλλάζει Παναθηναϊκό! Και το απέδειξε...


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags