Facebook Pixel Ελλάδα - Σλοβενία: "Κόλλησε" στο 0-0 η Εθνική (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2020-09-03 23:35:00

Εθνική... ύπνου - "Κόλλησε" στο μηδέν και "κλώτσησε" μεγάλη ευκαιρία στη Σλοβενία (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Εθνική... ύπνου - "Κόλλησε" στο μηδέν και "κλώτσησε" μεγάλη ευκαιρία στη Σλοβενία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ελλάδα - Σλοβενία: Παίζοντας κόντρα στη "μισή" Σλοβενία των μεγάλων απουσιών, η Εθνική Ελλάδας "κόλλησε" στο 0-0 στην πρεμιέρα του Nations League και απώλεσε σημαντική ευκαιρία να αφήσει από την αρχή πίσω στη βαθμολογία τη βασική ανταγωνίστριά της για την πρωτιά του ομίλου.

Παρά το γεγονός ότι περιόρισε τον αντίπαλο σε παθητικό ρόλο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρήγαγε λιγοστές ευκαιρίες για γκολ Το σύνολο του Τζον Φαν'τ Σιπ δεν βρήκε επιθετικό ρυθμό, με τον Ολλανδό τεχνικό να μην είναι άμοιρος ευθυνών, αφού άργησε να προχωρήσει σε αλλαγές, έκανε μόλις σε όλο το ματς και κράτησε τον Φορτούνη στον πάγκο.

Από τους Έλληνες διεθνείς, ξεχώρισαν κυρίως οι Δημήτρης Λημνιός και Βαγγέλης Παυλίδης, που ήταν οι πιο δραστήριοι παίκτες της Εθνικής.

Σε συνδυασμό με το ισόπαλο αποτέλεσμα (1-1) στην αναμέτρηση Μολδαβία-Κόσοβο, όλες οι ομάδες είναι ισόβαθμες με έναν πόντο στον όμιλο. Για τη δεύτερη αγωνιστική της διοργάνωσης η Ελλάδα φιλοξενείται από το Κόσοβο την προσεχή Κυριακή (21:45).

Έτσι παρατάχθηκε

Ο Τζον Φαν'τ Σιπ παρέταξε την Ελλάδα με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Μπάρκας, με δίδυμο στόπερ τους Σβάρνα και Σιόβα, δεξί μπακ τον Μπακάκη και αριστερό τον Γιαννούλη. Το δίδυμο της μεσαίας γραμμής συνέθεσαν οι Ζέκα και Κουρμπέλης, ενώ η τριάδα Μπακασέτα, Λημνιού και Μάνταλου πλαισίωσε τον σέντερ φορ, Παυλίδη.

Το ματς

Αμφότερες οι ομάδες παρουσίασαν λίγα πράγματα στον επιθετικό τομέα στο πρώτο ημίχρονο, που ολοκληρώθηκε με λιγοστές ευκαιρίες για γκολ. Η Εθνική μας είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ήταν πιο δραστήρια από την αντίπαλό της, αλλά δεν είχε τον κατάλληλο και φαντασία για να μετουσιώσει την υπεροχή της σε καθαρές ευκαιρίες. Μεγάλο ψεγάδι αποτέλεσε η αδυναμία των παικτών του άξονα να κουμαντάρουν το παιχνίδι και να φτιάξουν συνδυασμούς. Τα πολλά εύκολα λάθη στο κέντρο είχαν ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να αρκεστεί σε ατομικές ενέργεις από τα άκρα, με κύριο εκφραστή τον Λημνιό, αλλά και τον Παυλίδη που "τραβιόταν" αρκετά στο δεξί άκρο.

Στο 6' ο Όμπλακ μπλόκαρε ένα καλό σουτ του Παυλίδη, ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία της Ελλάδας σημειώθηκε στο 26', όταν ο Λημνιός έκανε μαγική ντρίμπλα από τα δεξιά και γύρισε την μπάλα στη μικρή περιοχή αλλά ο Γιαννούλης δεν πρόλαβε να τη "σπρώξει"
 στα δίχτυα. Στο 29' ο Παυλίδης δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Όμπλακ από κοντά και στο 44 η ατομική ενέργεια του ίδιου παίκτη κατέληξε σε επικίνδυνη σέντρα για τον Μάνταλο, τον οποίο όμως πρόλαβε και απομάκρυνε ο Μεβλιά.

Η μοναδική... υποψία ευκαιρίας για τη Σλοβενία ήταν η φάση του 15ου λεπτού, όταν ο Μπόχαρ μπήκε στην περιοχή και γύρισε παράλληλα την μπάλα, αναγκάζοντας τον Σιόβα να διώξει σε κόρνερ με προβολή.

Με μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, φάση που προήλθε και πάλι από συνεργασία του διδύμου Παυλίδη-Λημνιού. Στο 51' ο πρώτος άνοιξε υπέροχα την μπάλα για τον δεύτερο που "πάτησε" περιοχή από διαγώνια θέση, όμως το πλασέ του δεν ήταν ικανό να νικήσει τον Όμπλακ. Στο 54' οι Έλληνες παίκτες έφτιαξαν έναν από τους ελάχιστους καλούς συνδυασμούς τους στο ματς. Η μπάλα μεταφέρθηκε γρήγορα από τα αριστερά στα δεξιά, με τον Μπακάκη να βγάζει τη σέντρα και τον Μάνταλο να μην καταφέρνει να εκτελέσει σε πρώτο χρόνο, κάνοντας "τσαφ" ενώ βρέθηκε ολομόναχος στο ύψος της μεγάλης περιοχής.

Στο 81' ο Σιόβας σπατάλησε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της Ελλάδας, καθώς βρέθηκε ολομόναχος λίγο έξω από τη μικρή περιοχή έπειτα από γέμισμα, αλλά δεν έκανε καλό τελείωμα και ο Όμπλακ μπλόκαρε. Στο 86' η Εθνική μας γλίτωσε το... έμφραγμα, με τον Σπόραρ να αστοχεί με προβολή από τη μικρή περιοχή έπειτα από σέντρα του Ζίβετς!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Σλοβενία (Ματίγιαζ Κεκ):
Όμπλακ, Στογιάνοβιτς, Μπλάζιτς, Μέβλια, Μπάλκοβετς, Ρεπ (52’ Ζίβετς), Μπίγιολ (78’ Κούτερ), Βέτριχ, Μπόχαρ, Βούτσκιτς (61’ Ζάιτς), Σποράρ.

Ελλάδα (Τζον Φαντ Σιπ): Μπάρκας, Μπακάκης, Σβάρνας, Σιόβας, Γιαννούλης, Κουρμπέλης, Ζέκα, Λημνιός, Μπακασέτας, Μάνταλος (87’ Μασούρας), Παυλίδης (76’ Φούντας).

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags