Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ατάκες-φωτιά για Εμβιλά: "Περίμεναν ότι θα έσκιζε αλλά..."
| 2020-09-04 22:50:00

Ατάκες-φωτιά για Εμβιλά: "Περίμεναν θα έσκιζε αλλά... - Δεν τον θέλει ο κόουτς - Καλούτσικος ο..."

του Γιώργου Κτενά
Ατάκες-φωτιά για Εμβιλά: "Περίμεναν θα έσκιζε αλλά... - Δεν τον θέλει ο κόουτς - Καλούτσικος ο..."

Ολυμπιακός: Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στην περίπτωση του Γιάν Εμβιλά, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στον Ολυμπιακό, σε δηλώσεις του στο sportdog ο Μιχάλης Σινάκος.

Δημοσιογράφος που γνωρίζει άριστα το γαλλικό ποδόσφαιρο αναφέρθηκε στον χαφ που βρίσκεται πολύ κοντά στο λιμάνι, αλλά και στον Τράουκο που το όνομά του έχει συνδεθεί με τον Ολυμπιακό αλλά και, λίγο παλιότερα, με τον ΠΑΟΚ.

"Είναι αθλητικός, 6αρο-8άρι, δεν είναι ιδιαίτερα δυνατός, αλλά έχει καλή τεχνική. Δεν είναι γρήγορος παίκτης αλλά έχει γρήγορη αντίδραση και απόφαση στο παιχνίδι του. Έχει εκτόπισμα, αλλά δεν πατάει στην περιοχή, δεν σουτάρει, δεν σκοράρει. Δεν είναι γκολτζής χαφ σε καμία περίπτωση, αλλά δεν είναι και ο κλασικός αμυντικός χαφ-κόφτης", σχολίασε αρχικά ο Μ. Σινάκος στο sportdog και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Ο  Εμβιλά  είναι πιο πολύ για τη ρελάνς παίκτης, για να στήσει από την αρχή την ανάπτυξη. Αλλά δεν είναι παίκτης που θα κάνει τάκλιν, ενώ και η αμυντική του ικανότητα είναι μέτρια. Είναι ήρεμος παίκτης και έχει μυαλό για να σκεφτεί πώς θα φτιάξει το παιχνίδι ως ανάπτυξη".

Πώς ήταν η περσινή του σεζόν στην Σεντ Ετιέν;

"Σχετικά καλή ήταν η περσινή σεζόν για τον ίδιο, όχι όμως και για την ομάδα του. Θεωρώ ότι η προπέρσινη ήταν καλύτερη, που είχε φτάσει και στον προθάλαμο της εθνικής. Αλλά ο προπονητής του, τώρα, δεν τον υπολογίζει καθόλου και τον έχει ενημερώσει ότι βρίσκεται στη λίστα παραχώρησης. Είναι το συμβόλαιό του υψηλό, έχει ένα από τα μεγαλύτερα στην ομάδα".

Μπορεί να αγωνιστεί και σε άλλες θέσεις πλην εκείνης του 6αρο-8αριού όπως είπες;

"Όταν άρχισε να παίζει μπάλα στη Ρεν ίσως είχε αξιοποιηθεί και αλλού. Ήταν μεγάλο όνομα τότε, που όλοι περίμεναν ότι θα έσκιζε. Αλλά είχε επιλέξει να πάει στη Ρωσία και αυτό ήταν βήμα πίσω στην καριέρα του. Λόγω του κορμιού του ίσως μπορεί να λειτουργήσει και ως στόπερ, γιατί έχει το μπόι για να επιβληθεί στο γήπεδο, αλλά δεν είναι κεφαλοσφαιριστής. Αλλά μπορεί να στήσει μια καλή επίθεση από πίσω και, κυρίως, θα μπορούσε να δώσει καλή πρώτη πάσα στο 6άρι μπροστά του αν έπαιζε ως στόπερ".

Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και φτάνει να αγωνίζεται μέχρι το επίπεδο του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι σε θέση να έχει φανέλα βασικού ο Εμβιλά;

"Δεν είναι μακριά από αυτό το επίπεδο. Η προπερασμένη σεζόν του ήταν πολύ καλή, αλλά θεωρώ ότι έχει κίνητρο ενώ στον Ολυμπιακό μπορεί να τον ανεβάσει πολύ και ο Βαλμπουενά. Σαν βιογραφικό μετράει πολύ ως παίκτης. Και μόνο που έχει περάσει από την εθνική λέει πολλά. Γιατί η Γαλλία δεν είναι Βραζιλία, που περνάνε όλοι για να ανεβάσουν τα κασέ τους".

Τέλος, θέλω να μου πεις δυο λόγια για τον Τράουκο, που έχει ακουστεί τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και για τον ΠΑΟΚ το προηγούμενο διάστημα.

"Είναι αριστερός μπακ, καλούτσικος σε όλα, αλλά και αυτός παρότι πήγε καλά φέτος δεν κατάφερε να ξεφύγει από όσα έγιναν στην Σετν Ετιέν. Σε κάποια φάση στη σεζόν μπερδεύτηκαν όλα και γρήγορα έχασε τη θέση του βασικού. Δεν είναι παίκτης για να τον αφήσουν να φύγει, αλλά με βάση τις αλλαγές που έχουν γίνει στην ομάδα, φαίνεται ότι θα φύγει". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρελό deal Μαρινάκη! Απίστευτο τι έκανε - Ξέφυγε ο Ολυμπιακός από Ελλάδα - Τα νούμερα… ζαλίζουν

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags