Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Με γκολάρες και... χτυποκάρδια - Πέρασε από το Κόσοβο με 2-1 (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2020-09-06 23:40:00

Με γκολάρες και... χτυποκάρδια - Πέρασε από το Κόσοβο η Εθνική - Παραλίγο "αυτοκτονία"! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Με γκολάρες και... χτυποκάρδια - Πέρασε από το Κόσοβο η Εθνική -  Παραλίγο "αυτοκτονία"! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Εθνική Ελλάδας παρουσιάστηκε σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με την πρεμιέρα και πήρε την πρώτη της νίκη στο Nations League, επικρατώντας με 2-1 στην έδρα του Κοσόβου.

Ο -κορυφαίος του γηπέδου- Λημνιός στο 2' και ο Σιόβας στο 51' πέτυχαν δύο εξαιρετικά γκολ για την Εθνικής, η οποία πήρε πολύ καλύτερο βαθμό στο επιθετικό κομμάτι συγκριτικά με το προηγούμενο ματς, όμως η αλήθεια είναι πως προβλήματισε κατά διαστήματα στην αμυντική της λειτουργία. Από λάθος του Μπάρκα, το Κόσοβο μείωσε με τον Μπερίσα στο 82', με αποτέλεσμα το τελευταίο δεκάλεπτο να "κυλήσει" με αγωνία.

Στα αρνητικά της αναμέτρησης συμπεριλαμβάνεται ο τραυματισμός του Κώστα Σταφυλίδη, που έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 40'.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπιασε κορυφή στον όμιλο μαζί με τη Σλοβενία (4 βαθμοί), αφήνοντας το Κόσοβο με τη Μολδαβία στην ουρά με έναν πόντο.

Η Εθνική ρίχνεται ξανά στη μάχη του Nations League τον Οκτώβριο με δύο εντός έδρας ματς. Στις 10 του μήνα υποδέχεται τη Μολδαβία και στις 13 φιλοξενεί το Κόσοβο.

Έτσι παρατάχθηκε

Ο Τζον Φαν'τ Σιπ κατέβασε την Ελλάδα με σύστημα 4-2-3-1 και τρεις αλλαγές σε σχέση με την πρεμιέρα κόντρα στη Σλοβενία. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Μπάρκας, με δίδυμο στόπερ τους Σβάρνα και Σταφυλίδη (πήρε τη θέση του Σιόβα), δεξί μπακ τον Μπακάκη και αριστερό τον Γιαννούλη. Το δίδυμο της μεσαίας γραμμής συνέθεσαν οι Ζέκα και Κουρμπέλης, ενώ η τριάδα Μπακασέτα, Λημνιού και Φορτούνη (αντικατέστησε τον Μάνταλο) πλαισίωσε τον σέντερ φορ, Κουλούρη (πήρε τη θέση του Παυλίδη).

Το ματς

Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να φανταστεί η Εθνική Ελλάδας, που πήρε κεφάλι στο σκορ προτού συμπληρωθούν δύο λεπτά αγώνα. Ο Φορτούνης τροφοδότησε τον Κουλούρη, ο οποίος πάσαρε με τη σειρά του στον Λημνιό. Αυτός σούταρε από διαγώνια θέση, αρχικά ο γκολκίπερ Ουικάνι απέκρουσε το σουτ του, όμως η μπάλα επέστρεψε στο νεαρό μέσο, που σούταρε ξανά και σκόραρε με δυνατό δεξί σουτ.

Το ψυχολογικό αβαντάζ βοήθησε την Εθνική μας να ελέγξει το ματς στα πρώτα λεπτά, όμως μετά το 10' οι διεθνείς μας αύξησαν τα ατομικά τους λάθη, με αποτέλεσμα να απειληθούν. Στο 12' ο Μπάρκας νίκησε τον Ζενέλι, που έφυγε τετ α τετ λόγω αδράνειας της άμυνας και δευτερόλεπτα αργότερα ο Έλληνας κίπερ μπλόκαρε την κεφαλιά του Νούχιου.  Η Ελλάδα, που ήταν σαφώς βελτιωμένη στην κυκλοφορία της μπάλας σε σχέση με το ματς κόντρα στη Σλοβενία, απάντησε με δύο ευκαιρίες. Στο 16' ο Ουικάνι μπλόκαρε το πλασέ του Μπακασέτα στην κίνηση και στο 18' ο Λημνιός δεν μπόρεσε να βρει εστία σε κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Φορτούνη.

Τραυματισμός Σταφυλίδη και παρ'ολίγον ισοφάριση

Ο ρυθμός "πάγωσε" μετά το 20', με αποτέλεσμα να μη σημειωθεί κάποια ευκαιρία μέχρι και τις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Στο 37' ο Σταφυλίδης έπεσε... θύμα του κακού αγωνιστικού χώρου, καθώς τραυματίστηκε και έδωσε τη θέση του στον Σιόβα, ενώ στο 44' ο επόπτης "έκοψε" τον Κουλούρη με ανύπαρκτο οφσάιντ την ώρα που ο Έλληνας φορ έφευγε τετ α τετ με του Ουικάνι.

Στο 45+2' ο Γιαννούλης έφτασε κοντά στο γκολ με αριστερό σουτ εντός περιοχής που κόντραρε και έφυγε κόρνερ, το ημίχρονο όμως ολοκληρώθηκε με δύο λάθη που παραλίγο να πληρώσει η Εθνική. Στο 45+3' κανείς δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα, με αποτέλεσμα ο Χαλίμι να μείνει ολομόναχος και να σουτάρει ελάχιστα άουτ από διαγώνια θέση. Ακόμα μια αμυντική αδράνεια στην εκπνοή του ημιχρόνου έδωσε την ευκαιρία στον Ραμάνι να πιάσει κεφαλιά από τη μικρή περιοχή. Ευτυχώς ήταν αδύναμη και μπλόκαρε ο Μπάρκας.

Ξεκίνημα... καρμπόν και 2-0

Η εκκίνηση του δεύτερου μέρους ήταν το ίδιο ονειρική με αυτή του πρώτου για την Ελλάδα. Στο 47' ο Μπακασέτας έστειλε την μπάλα λίγο άουτ με δυνατό σουτ εκτός περιοχής, αλλά στο 51' ο Σιόβας δεν αστόχησε. Μετά από γέμισμα του Γιαννούλη, ο Έλληνας στόπερ κοντρόλαρε με τρόπο που θα ζήλευε επιθετικός, γύρισε υπέροχα το σώμα του και με αριστερό σουτ νίκησε τον Ουικάνι για το 2-0!

Το επόμενο μισάωρο με την Ελλάδα να μην απειλείται ιδιαίτερα από τη μία, αλλά από την άλλη να αδυνατεί να "τελειώσει" το ματς στην κόντρα λόγω κακών επιλογών στην τελική πάσα και την εκτέλεση. Αυτό συνέβη στο 54', με τον Λημνιό να φεύγει στην αντεπίθεση και να επιχειρεί άστοχη πάσα για τον Κουλούρη στη μεγάλη περιοχή, αλλά και στο 73', όταν η σέντρα του Λημνιού βρήκε τον Κουρμπέλη, ο οποίος δεν βρήκε στόχο με κεφαλιά. Λίγο νωρίτερα, στο 71', ο Κουλούρης είχε αστοχήσει με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση.

"Δώρο" Μπάρκα και... θρίλερ!

Εκεί όπου όλα έδειχναν ότι η Ελλάδα θα έφευγε με τη νίκη δίχως προβλήματα, η φάση του 82' άλλαξε τα δεδομένα. Ο Μπάρκας επιχείρησε έξοδο και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα έπειτα από σέντρα, με αποτέλεσμα αυτή να στρωθεί στον Μπερίσα και τον Κοσοβάρο άσο να μειώσει σε 2-1 δεξί πλασέ προ κενής εστίας.

Στο 87' ο Μπάρκας τοποθετήθηκε σωστά και μπλόκαρε το δυνατό σουτ του Χασάνι. Στα εναπομείναντα λεπτά οι Κοσοβάροι πίεσαν και έκλεισαν την Ελλάδα στα καρέ της με συνεχή γεμίστα, αλλά ευτυχώς η ελληνική άμυνα άντεξε, με το 2-1 να μένει μέχρι τέλους.

Οι συνθέσεις:

Κόσοβο (Μπερνάρ Σαλάν): Ουικάνι, Χαντερτζιονάι, Αλίτι, Ραχμάνι, Βοϊβόντα (58’ Ρασκάι), Β. Μπερίσα, Ντρέσεβιτς, Χαλίμι (55’ Χαλάνι), Ζενέλι (53’ Μπ. Μπερίσα), Σελίνα, Νούχιου

Ελλάδα (Τζον Φαντ Σιπ): Μπάρκας, Γιαννούλης, Σταφυλίδης (40’ Σιόβας), Σβάρνας, Μπακάκης, Ζέκα, Κουρμπέλης, Φορτούνης (60’ Μασούρας), Λημνιός, Μπακασέτας, Κουλούρης (83’ Μάνταλος)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags