Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας - Δημήτρης Σιόβας: "Δεν τον τιμάει καθόλου - Εννοούσε ότι πρέπει να φύγει"
| 2020-09-07 14:09:00

Ξέσπασμα κατά Σιόβα για Σβάρνα και Μανωλά: "Δεν τον τιμάει καθόλου - Εννοούσε ότι πρέπει να φύγει"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ξέσπασμα κατά Σιόβα για Σβάρνα και Μανωλά: "Δεν τον τιμάει καθόλου - Εννοούσε ότι πρέπει να φύγει"!

Την άποψη ότι η Εθνική δείχνει εικόνα ομάδας με μέλλον εξέφρασε ο Μιχάλης Βλάχος. Ο παλαίμαχος αμυντικός μίλησε στο sportdog για τη νικηφόρα αναμέτρηση με το Κόσοβο, αναφέρθηκε στην παρουσία του Σβάρνα και σχολίασε τη δήλωση Σιόβα κρίνοντάς την ως ασαφή.

"Σαν να λέει ότι για να γίνει καλύτερος παίκτης ο Σβάρνας θα πρέπει να παίξει με τον Μανωλά ή κάποιον άλλον. Δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική του", ανέφερε μεταξύ άλλων για την τοποθέτηση του διεθνoύς Έλληνα στόπερ.

Παράλληλα, ο βετεράνος ποδοσφαιριστής μίλησε για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πώς σχολιάζετε την εικόνα της Εθνικής απέναντι στο Κόσοβο;

"Δείχνει ότι είναι μία στιβαρή ομάδα με νέα παιδιά και αγωνιστικό σύστημα. Παρουσιάζει αγωνιστικό πλάνο και παίζει ώριμα και σοβαρά. Έχει εικόνα ομάδας που έχει μέλλον. Σίγουρα δεν είναι η ομάδα που θέλουμε να έχουμε. Πιστεύω όμως ότι έχει δρόμο μπροστά της η ομάδα. Τα παιδιά είναι καλοί ποδοσφαιριστές και εξελίξιμοι".

Πώς είδατε την παρουσία του Σβάρνα στο κέντρο της άμυνας;

"Ο Στράτος έχει προσωπικότητα και στυλ παιχνιδιού. Τον ξέρω από την εποχή που ήταν στην Τριγλία Ραφήνας. Έχει εξελιχθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια. Νομίζω ότι δικαιωματικά είναι μέσα στους παίκτες που πρέπει να απαρτίζουν τη νέα εθνική ομάδα που χτίζεται. Μην ξεχνάμε όμως τον Μανωλά, τον Παπασταθόπουλο που είναι έμπειροι παίκτες, έχουν εικόνες και έχουν προσφέρει πολλά στην εθνική ομάδα. Σε αυτήν την ομάδα που χτίζεται όμως ο Σβάρνας και ο Σιόβας έχουν θέση".

Δίνετε καλή πάσα για την επόμενη ερώτηση. Ποια εντύπωση σας προκάλεσαν οι δηλώσεις Σιόβα περί έλλειψης χημείας με τον Σβάρνα και το μήνυμα για επιστροφή του Μανωλά;

"Σε αυτό το παιχνίδι μια χαρά τα πήγαν μεταξύ τους. Και ο Σταφυλίδης τα πήγε καλά με τον Σβάρνα. Απλώς χρειάζονται πίστωση χρόνου. Ήταν λάθος που έκανε τέτοια δήλωση. Δεν τον τιμά ως αθλητή. Καλύτερα να το συζητούσε κατ' ιδίαν με τον Σβάρνα παρά να κάνει τέτοια δήλωση που προσβάλλει το συναθλητή του. Αυτό δεν είναι έντιμο. Αυτά λύνονται εσωτερικά. Η δήλωσή του όμως επιδέχεται και άλλων ερμηνειών. Με αυτά που είπε, ήταν σαν να εννοούσε ότι δεν έχει θέση στην ομάδα. Εγώ έτσι το αντιλαμβάνομαι. Σαν να λέει ότι για να γίνει καλύτερος παίκτης ο Σβάρνας θα πρέπει να παίξει με τον Μανωλά ή κάποιον άλλον.

Δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική του. Εκτός και αν εννοεί ότι δεν πρέπει να είναι ο Σβάρνας και πρέπει να είναι ο Σιόβας με τον Μανωλά. Αυτό και πάλι δεν λέγεται. Οι δηλώσεις του δεν είναι ξεκάθαρες. Οι εθνικές ομάδες χτίζονται με νέα παιδιά, είτε έχουν εμπειρίες είτε δεν έχουν. Πρέπει να υπάρχει υπομονή. Εμείς δεν την έχουμε. Όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος και θέλουμε να χτίσουμε κάτι γρήγορα. Αυτό όμως δεν γίνεται. Και οι μεγάλες ομάδες στο εξωτερικό χάνονται για 5-10 χρόνια για να μπορέσουν να χτίσουν ένα αξιόλογο σύνολο και να είναι πάντοτε στην επικαιρότητα για τα επόμενα χρόνια. Εμείς στην Ελλάδα θέλουμε σε μία νύχτα να χτίσουμε εθνική ομάδα. Αυτό είναι ουτοπικό. Τα παιδιά που είναι τώρα στην Εθνική έχουν μέλλον μπροστά τους".

Πώς βλέπετε τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού;

"Είναι ένα ντέρμπι. Ελπίζω να κερδίσει η ΑΕΚ, αν και ο Ολυμπιακός είναι πιο πλήρης ως ομάδα. Το παιχνίδι είναι ανοικτό. Οι ομάδες δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση το τελευταίο διάστημα. Εύχομαι να δούμε ένα καλό παιχνίδι".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags