Facebook Pixel ΑΕΚ - Μιχάλης Μπακάκης: Ψήθηκε και φεύγει, χάνει τον τελικό - Deal του Ίβιτς
| 2020-09-08 10:18:00

Ψήθηκε ο Μπακάκης! Χάνει τον τελικό - Deal του Ίβιτς - Η "ταρίφα" Μελισσανίδη - O ρόλος του Σιόβα!

Sportdog Team
Ψήθηκε ο Μπακάκης! Χάνει τον τελικό - Deal του Ίβιτς - Η "ταρίφα" Μελισσανίδη - O ρόλος του Σιόβα!

ΑΕΚ - Μιχάλης Μπακάκης: Πρώτα έσκασε του Δημητρη Λημνιού για Κολωνία και μετά του Μιχάλη Μπακάκη για τη Λεγκανές. Και μάλιστα την ίδια ημέρα κι αφού είχε προηγηθεί η απουσία των δύο διεθνών μας με την αποστολή της Εθνικής Ελλάδας σε Σλοβενία και Κόσοβο. Τυχαίο; Δεν νομίζω...

Λημνιός και Μπακάκης χρησιμοποιήθηκαν από τον Φαν'τ Σιπ βασικοί και στα δύο παχνίδια της "γαλανόλευκης". Μπορεί να έπαιξε αυτό ρόλο στις μεταγραφικές τους υποθέσεις με τις εν λόγω ομάδες, με δεδομένο πως ο εξτρέμ του ΠΑΟΚ σκόραρε, ενώ ο δεξιός μπακ της AΕΚ και στις δυο αναμετρήσεις ήταν από τους κορυφαίους διεθνείς μας;

Για τον Λημνιό όχι, αφού η επίσημη πρόταση της Κολωνίας έσκασε την Παρασκευή και μέχρι την Κυριακή νωρίς το απόγευμα, πριν από τη σέντρα στην Πρίστινα είχε επιτευχθεί η συμφωνία με τον ΠΑΟΚ. Άλλωστε από την Τούμπα διέρρευσε το πρωί της Δευτέρας η είδηση.

Για τον Μπακάκη ενδεχομένως η Λεγκανές μετά και το δεύτερο τσεκάρισμά του κόντρα στο Κόσοβο, να πήρε την απόφαση να προχωρήσε σε επίσημη πρόταση, ενημερώνοντας σχετικά την πλευρά της AΕΚ. Μόνο που στην περίπτωσή του η διαρροή δεν έγινε από την "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ αλλά απο τους κόλπους της Εθνικής Ελλάδας.

Να επικεντρώσω όμως, στην υπόθεση Μπακάκη: με τον Ίβιτς να έχει μείνει εκτός τόσο στην πώληση Μπάρκα, όσο και του Οικονόμου (λέγεται πως στου δεύτερου πρέπει να ήταν ο τελευταίος που το έμαθε) και μη βλέποντας φως για την πώληση Βέρντε (δεν δείχνει να καίγεται για να φύγει και ο Ιταλός), ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής πρέπει να αποδείξει πως μπορεί κι αυτός να κάνει πωλήσεις. Έστω και του εκατομμυρίου...

Με τον Μπακάκη, λοιπόν, ο ωραίος Ίλια το πήρε κυριολεκτικά πάνω του, βάζοντας τα μεγάλα... μέσα. Για την ακρίβεια αυτά να δουλέψουν για πάρτη του. Η Λεγκανές βλέπετε είναι η ομάδα στην οποία είχε πάει τον Σιόβα, όταν δούλευε ως ατζέντης. Και από την ομάδα που προσπάθησε να πάρει τον περασμένο Γενάρη έναν Ιταλό αριστερό στόπερ-μπακ που αγωνιζόταν εκεί. 

Στον σύλλογο της Μαδρίτης ο Ίλια Ίβιτς γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις, ενώ και ο διεθνής Μπακάκης κάνει γκελ. Το ζητούμενο ήταν και η Λεγκανές να κάνει μια αξιοπρεπή πρόταση (όχι πάντως κάτω απο 1 εκατ. ευρώ, που αποτελεί την "ταρίφα Μελισσανίδη" για παίκτες όπως ο "Μπακ", ο Οικονόμου, ο Βέρντε) και ο Έλληνας διεθνής να ψηθεί αφού η Λεγκανές υποβιβάστηκε στη Σεγκούντα Ντιβιζιόν.

Σημειολογικά, λοιπόν, το ενδιαφέρον της Λεγκανές για Μπακάκη προηγήθηκε της Κολωνίας για Λημνιό, στο δεύτερο όμως, σε χρόνο εξπρές (λιγότερο από 48ώρο) ειχαμε deal!

Το νεότερο στην υπόθεση Μπακάκη είναι πως ο δεξιός μπακ δείχνει πλέον να ψήθηκε για την προοπτική της μετακινήσής του στη Λεγκανές. Κατι στο οποίο βοήθησαν καταλυτικά, τις ημέρες που ήταν στην Εθνική τόσο ο Σιόβας (νυν παίκτης της ισπανικής ομάδας, που διαχρονικά λέει τα καλύτερα γι' αυτή), όσο και ο Λαμπρόπουλος (ομόσταβλος του Μπακάκη, που κι αυτός όταν έφυγε απο την AΕΚ πήγε στην Κορούνια της Σεγκούντα Ντιβιζιόν).

Κι αυτοί που ξέρουν δεν θα απέκλειαν ακόμη και ο Μπακάκης να μην αγωνιστεί στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού μέχρι το Σάββατο είναι πιθανόν να υπάρχει deal με τη Λεγκανές. Δείγμα πόσο σοβαρή είναι η υπόθεση. Για την ιστορία να πουμε πως ο 29χρονος  Μπακάκης έχει συμβόλαιο με την AΕΚ ως το 2023, ενώ η χρηματιστηρική του αξία ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ.


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags