Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Χρήστος Δώνης: Άσχημη εξέλιξη για τον Έλληνα μέσο
| 2020-09-08 11:38:00

Άσχημη εξέλιξη για Χρήστο Δώνη - Την "πάτησε" με ΠΑΟ - "Γελάει" ο Ρόκα - Πού θα πάει τώρα;

Sportdog Team
Άσχημη εξέλιξη για Χρήστο Δώνη - Την "πάτησε" με ΠΑΟ - "Γελάει" ο Ρόκα - Πού θα πάει τώρα;

Παναθηναϊκός - Χρήστος Δώνης: Μέχρι τον περασμένο Ιούνιο στον Παναθηναϊκό έβρισκες δύο Δώνηδες, πατέρα και πρωτότοκο γιο. Τον κόουτς Γιώργο και τον ποδοσφαιριστή/αρχηγό Χρήστο. Η καινούργια σεζόν δεν θα βρει βέβαια κανέναν στο "τριφύλλι" αφού η αρχική... χειμωνιάτικη σκέψη του ιδιοκτήτη, Γιαννη Αλαφούζου, να μείνει τουλάχιστον ένας απο τους δύο, άλλαξε στην πορεία. Γνωστά και... μπαγιάτικα αυτά.

Σύμφωνα πάντως με τον μανατζερικό μύθο, για να ιντριγκάρω λιγάκι το εισαγωγικό μέρος του θέματός μου, ο Γιώργος Δώνης ήταν που πήρε στο... λαιμό του τον Χρήστο Δώνη. Για όσους δεν το γνωρίζουν, τα παιδιά του κόουτς, δηλαδή Χρήστος και Τάσος, μπορεί κατά καιρούς να έχουν διάφορους ατζέντηδες, αλλά τις σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον τους, αγωνιστικές και οικονομικές τις παίρνει ουσιαστικά ο Γιώργος. Χωρίς να μιλήσει αυτός με τις ενδιαφερόμενες ομάδες, δεν γίνεται απολύτως τίποτα...

Πάμε τώρα και στο ψητό: ο Χρήστος Δώνης στις αρχές του χρόνου άλλαξε ατζέντη. Ο Αντώνης Αποστολόπουλος τον άφησε και ο Γιώργος πήγε τον Χρήστο Δώνη στο πορτογαλικό γραφείο του Γκονσάλβες, μέσω Κύπριου συνεργάτη του τελευταίου. Συγχρόνως πάντως είχε ζητήσει κι απο άλλους ατζέντηδες, Έλληνες, να δουλέψουν την υπόθεση του πρωτότοκού του.

Το λάθος του κόουτς Δώνη ήταν πως όταν ο Τσάβι Ρόκα πρότεινε στον Χρήστο Δώνη νέο συμβόλαιο, με ετήσιες αποδοχές 200.000 ευρώ, αυτός αισθάνθηκε πως τον αδικούν και για περίπου 20 με 30 χιλιάρικα το χρόνο που ήθελαν παραπάνω, δεν δέχτηκε την προσφορά του Καταλανού τεχνικού διευθυντή, προτιμώντας να ρισκάρει και να περιμένει. Αυτό αποδείχθηκε... βούτυρο στο ψωμί του Ρόκα, ο οποίος ήθελε να ξεμπερδέψει και με τους δύο Δώνηδες και έτσι μετά την παρέλευση 45ημερου απέσυρε την πρόταση του Παναθηναϊκού για ανανέωση. Και εννοείτε πως δεν επανήλθε... ποτέ με καινούργια.



Η αλήθεια είναι πως και τα 200 χιλιάρικα (χωρίς να υπολογίζω τα μπόνους) ήταν μια χαρά αποδοχές για τον Χρήστο ώστε να ανανέωνε, δηλαδή με μια μικρή αύξηση (180 χιλιάρικα καθάρισε την τελευταία σεζέν). Και το περιβάλλον του Παναθηναϊκού του ταίριαζε μια χαρά, ειδικά απ' τη στιγμή που θα είχε αποχωρίσει και ο πατέρας του, μια συνεργασία που μερίδα των οπαδών την αντιμετώπισε με εμφανή προκατάληψη και κάπου αυτό έφθειρε τον Χρήστο Δώνη (ήταν κι άδικο σε βάρος του).

Στο δια ταύτα ο Γιώργoς Δώνης δεν ζύγισε καλά τις καταστάσεις και έτσι τώρα, Σεπτέμβριο μήνα, αυτός μπορεί να έχει βρει δουλειά και μάλιστα καλή, έστω στην ξενιτιά (Μακάμπι τελ Αβίβ), αλλά ο γιος του Χρήστος είναι ακόμη στην αναζήτηση. Και όπως φαίνεται, αν κλείσει, εκεί που θα κλείσει ο Δώνης τζούνιορ, θα είναι με λιγότερα χρήματα από εκείνα που του είχε προτείνει ο Παναθηναϊκός και τα απέρριψε θεωρώντας πως θα μπορούσε να βρει περισσότερα στο εξωτερικό. Αμ δε...

Γράφτηκε πρόσφατα πως ο Χρήστος Δώνης απασχολεί την Άσκολι, που αγωνίζεται στην ιταλική Σέριε Β'. Είναι αλήθεια και μάλιστα οι άνθρωποι της ιταλικής ομάδας μίλησαν μέχρι και με τον πατέρα Δώνη. Το είχε ζητήσει ο Γιώργος απο το πορτογαλοκύπριους ατζέντηδες που τον πρότειναν στην Άσκολι. Το θέμα με την τελευταία είναι πως για 2ετές συμβόλαιο του πρόσφερε αποδοχές 130 και 150.000 αντίστοιχα την κάθε χρονιά.

Στο παιχνίδι εσχάτως μπήκε και η Μπρέσια, η οποία υποβιβάστηκε στην Σέριε Β'. Σύμφωνα δε με την πηγή μας τον έχει προτείνει πρόσωπο-έκπληξη, που δουλεύει για λογαριασμό Big4 ομάδας (και δεν είναι στέλεχος μόνο σε αυτή...). Στη μανατζερική πιάτσα ακούγεται πως η Μπρέσια του προσφέρει συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές κοντά στο 170άρι. Απο κεί και πέρα ολλανδικές ομάδες όπως η Φένλο και η Γκρόνιγκεν που τον θέλουν και του έχουν κάνει προτάσεις είναι για συμβόλαια λίγο πάνω απο τα 100 χιλιάρικα.

Και στην Τουρκία πλέον προτείνεται με 200 χιλιάρικα το χρόνο, ενώ τον Αύγουστο ξεκινούσαν από τις τις 350.000 ευρώ. Eκτός κι αν λύση δοθεί στο τέλος από την Αραβία, όπου ο Χρήστoς Δώνης εχει "κυκλοφορήσει" σε διάφορες ομάδες από Κατάρ, ΗΑΕ και Σαουδική Αραβία με κασέ κοντα στην 500άρα. Χλωμό πάντως το κόβω...


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags